Obejrzałem prawie wszystkie Godzille (bez Space Godzilli), Gamery, Starship Troopers, Rampage, i inne filmy o Kaiju i moim zdaniem najlepiej wypadły:
- Pierwszy Pacific Rim (dwójka też była niezła, ale mimo wszystko miała słabszą fabułę i obsadę)
- Kong Skull Island (prawdopodobnie najlepszy film z dużym potworem)
- nowa Godzilla Minus One
Jeśli do kategorii dużych potworów dołożyć roboty to można by poszukać jeszcze jakiejś dobrej części Transformers (mój faworyt - kameralny Bumblebee). Ewentualnie seria Jurassic Park/World też miała niezłe odsłony.
Większość japońskich Gojir jest zbyt przegadana zamiast iść typowo w kino akcji.
- Pierwszy Pacific Rim (dwójka też była niezła, ale mimo wszystko miała słabszą fabułę i obsadę)
- Kong Skull Island (prawdopodobnie najlepszy film z dużym potworem)
- nowa Godzilla Minus One
Jeśli do kategorii dużych potworów dołożyć roboty to można by poszukać jeszcze jakiejś dobrej części Transformers (mój faworyt - kameralny Bumblebee). Ewentualnie seria Jurassic Park/World też miała niezłe odsłony.
Większość japońskich Gojir jest zbyt przegadana zamiast iść typowo w kino akcji.
LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5