Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Godzilla, King Kong i inne potworasy

Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Opcje tematu
Godzilla, King Kong i inne potworasy
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,202
Reputacja: 277

04-12-2023, 18:09
(04-12-2023, 17:59)Juby napisał(a):  Shin Godzilla też wyszła imho średnio, bo za duży nacisk położono na obrady i politykowanie
O to chodziło; film odnosi się do tego, jak władze (nie)poradziły sobie z katastrofą elektrowni Fukushima w 2011 roku.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 758
Reputacja: 25

04-12-2023, 19:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2023, 19:18 przez djgromo.)
Obejrzałem prawie wszystkie Godzille (bez Space Godzilli), Gamery, Starship Troopers, Rampage, i inne filmy o Kaiju i moim zdaniem najlepiej wypadły:

- Pierwszy Pacific Rim (dwójka też była niezła, ale mimo wszystko miała słabszą fabułę i obsadę)
- Kong Skull Island (prawdopodobnie najlepszy film z dużym potworem)
- nowa Godzilla Minus One

Jeśli do kategorii dużych potworów dołożyć roboty to można by poszukać jeszcze jakiejś dobrej części Transformers (mój faworyt - kameralny Bumblebee). Ewentualnie seria Jurassic Park/World też miała niezłe odsłony.

Większość japońskich Gojir jest zbyt przegadana zamiast iść typowo w kino akcji.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

04-12-2023, 21:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-12-2023, 22:00 przez prodarek.)
Wybaczcie ale od rybojada to każda część z gumowymi potworami jest lepsza Smile, umeczyłem się okrutnie na powtórce z UHD. Za to powtórka 2014 na UHD utwierdziła mnie że jest to najlepszy współczesny film z Godzillą.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,083
Reputacja: 81

05-12-2023, 10:21
(04-12-2023, 21:59)prodarek napisał(a):  Wybaczcie ale od rybojada to każda część z gumowymi potworami jest lepsza Smile, umeczyłem się okrutnie na powtórce z UHD. Za to powtórka 2014 na UHD utwierdziła mnie że jest to najlepszy współczesny film z Godzillą.

Nieaktualne od kilku dni i nawet jego reżyser to wie:
Gareth Edwards napisał(a):"There were a lot of things that I felt were very new for Godzilla [in Godzilla Minus One], and I felt jealous the whole time I was watching the movie. This is what a Godzilla movie should be...[Godzilla Minus One] must be mentioned as a candidate for the best Godzilla movie of all time."

(04-12-2023, 18:09)Mierzwiak napisał(a):  O to chodziło; film odnosi się do tego, jak władze (nie)poradziły sobie z katastrofą elektrowni Fukushima w 2011 roku.
Tak, wiem, ale mimo to myślę że proporcje mogłyby być trochę inne.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 646
Reputacja: 22

07-12-2023, 08:43
Minus One to ciekawy film, choć trochę hype odrobinę go przerósł. Historia jest rzeczywiscie lepsza i bardziej angażująca niż u Edwardsa. Natomiast sam Godzilla jest zdecydowanie gorzej zaprojektowany i momentami wygląda po prostu źle. Za to jest kilka pomysłów i ujęć z nim ze świetnymi pomysłami, energią i dynamiką, które wciskaja w fotel. Jest też kilka zadziwiajaco słabych, zwłaszcza jak chodzi oraz jak zachowuje się podczas finału (a własciwie praktycznie nic nie robi).
Rozumiem czemu Edwards może zazdroscić jakich aspektów w tym filmie, natomiast trudno nie zauwazyć też w tym filmie inspiracji filmem Edwardsa (widać je było nawet w trailerze).
Jako film? Ciekawy. Jako film o Godzilli - kandydat do podium. Jaki japoński film o Godzilli chyba najlepszy (oryginału już praktycznie nie pamietam), nie da się powstrzymać gęsiej skórki jak graja w nostalgiczne nuty. W przenośni i dosłownie.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

07-12-2023, 10:20
[Obrazek: godzilla-minus-one-png-by-jurassiczillay...llview.png][Obrazek: 48ms3hshy4wb1.png?width=602&form...63bcb94708]

^ jak dla mnie wersja Japońska zdecydowanie lepsza od tłuścilli (gdyby zdecydowano się na białe ubarwianie grzbietu, jak w klasyce, byłoby idealnie). Nie widziałem żadnych inspiracji filmem Edwardsa w Minus One, są z kolei chwile inspirowane Parkiem Jurajskim i Szczękami Spielberga.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 646
Reputacja: 22

07-12-2023, 10:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2023, 10:38 przez Bender.)
Kwestia gustu. Swoja drogą to co pokazałes, to nie Godzilla Edwardsa, tylko kolejna iteracja.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

05-05-2024, 09:43
Film roku jest już dostępny w 1080p z napisami pl. Jak ktoś nie umie znaleźć, piszcie pw.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 662
Reputacja: 25

05-05-2024, 11:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2024, 11:14 przez vandel.)
Jest już dostępny w 4k z napisami w necie
Format : Matroska at 75.0 Mb/s
Length : 65.3 GiB for 2 h 4 min 38 s 221 ms

Video #0 : HEVC at 69.8 Mb/s
Aspect : 3840 x 2160 (1.778) at 23.976 fps

Audio #0 : MLP FBA at 4 230 kb/s
Infos : 8 channels, 48.0 kHz
Language : ja

Audio #1 : E-AC-3 at 768 kb/s
Infos : 6 channels, 48.0 kHz

Text #0 : UTF-8
Language : pl

Text #1 : PGS
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

02-06-2024, 12:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2024, 12:02 przez Gieferg.)
Przedwczoraj oglądałem na Netflixie "Dziewczyny z Dubaju", a wczoraj Godzillę. Cóż, przedwczoraj bawiłem się lepiej Tongue

5, w porywach 6/10, sceny z Godzillą są fajnie zrobione, a przy tym nieprzesadzone i nawet robią wrażenie, muzyka robi niezły klimat, ale cała reszta jest nudna, rozwleczona i kompletnie niestrawna. Liczyłem na coś dużo lepszego po tych zachwytach co niektórych, a trudno mi było utrzymać oczy otwarte.
No i rozwalał mnie ten samolocik, którym bohater lata w finale - wygląda jakby latał dupą do przodu, nie mogłem przestać się śmiać XD

Doświadczenie porównywalne do oglądania filmów z Bruce'm Lee - fajne sceny akcji ale resztę lepiej przewinąć. Film roku my ass.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku