Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Godzilla, King Kong i inne potworasy

Strony (6): 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Opcje tematu
Godzilla, King Kong i inne potworasy
Niedostępny Filmożerca Alan
BEARS BEETS BATTLESTAR GALACTICA
Liczba postów: 486
Reputacja: 13

Heart  03-04-2016, 17:29
Ja uwielbiam Kajiu i potwory. Niestety w Polsce nie mają uznania i mało ludzi chce oglądać ludzi, którzy mają gumowe kostiumy i niszczą np. Tokyo. Kto jeszcze lubi Kajiu?
Amerykanie próbują robić kajiu (Godzilla, Pacific Rim) lecz Japonia dalej zostaje nr.1
Moim ulubionym filmem Kajiu jest "Godzilla: Ostatnia Wojna".
Jak u was? Na szczęście Japonia robi nową Godzillę <3! Już w tym roku.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

03-04-2016, 20:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-07-2020, 14:03 przez Gieferg.)
Japońska godzilla to dla mnie nieziemski syf, którego nie jestem w stanie zdzierżyć. Tyle w jej temacie.

Na Godzilli z 2014 w kinie prawie zasnąłem z nudów, a jedyną wersją, jaką (w miarę) lubię, pozostaje wersja Emmericha.
Pacific Rim też co prawda lubię, ale nie za potwory tylko za jeagery, no a finałowa akcja w filmie jest słaba i do pięt nie dorasta wcześniejszym.

King Kong - mam na półce wersje z 1976 i 2005, do każdej z nich od czasu do czasu wracam, o ile z początku nie trafiła do mnie wersja Jacksona, tak z kolejnymi seansami ją polubiłem.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

14-04-2016, 08:25
(03-04-2016, 17:29)Filmożerca Alan napisał(a):  Kto jeszcze lubi Kajiu?

Ja lubię, choć dużo filmów tego typu to straszny crap. Np.

(03-04-2016, 17:29)Filmożerca Alan napisał(a):  Moim ulubionym filmem Kajiu jest "Godzilla: Ostatnia Wojna".

Dno. 1/10. Niesmaczny miszmasz Godzilli, Matrixa i kiczu gorszego niż w Batmanie i Robinie.

(03-04-2016, 17:29)Filmożerca Alan napisał(a):  Na szczęście Japonia robi nową Godzillę <3! Już w tym roku.

Dziś wylądował trailer. Design potwora i jego animacja w ruchu nie zachwyca, ale całość wygląda nieźle. Może będzie lepsze od rozczarowującej wersji Edwardsa.
http://www.youtube.com/watch?v=3WkxVHyzivg

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

14-04-2016, 08:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-04-2016, 08:41 przez Gieferg.)
Godzilla wygląda tragicznie, szczególnie za duży ogon, który wygląda jakby nim poruszano żyłkami. Japońce nigdy się nie nauczą.

Z potworzastych filmów czekam teraz na Kong: Skull Island.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

14-04-2016, 08:46
Bo pewnie nim poruszano żyłkami. Wink

"Tragicznie" to za duże słowo. Wcześniejsze materiały zapowiadały coś gorszego, IMO prezentuję się zjadliwie.

@Gieferg - Powrót Godzilli z 1999. Sympatyczne postacie, które zapamiętasz i którym można kibicować. Dobry przeciwnik (zarówno ludzki, jak i potwór), motyw sci-fi, zdjęcia, muzyka i sceny akcji. Obczaj jak znajdziesz wolne 90 minut, bo to obok wersji Emmericha - a nawet lepszy, bo mniej głupi - najlepszy film o Godzilli. Zdziwisz się jak niezły film wyszedł Japończykom. Zresztą, lata 90-te były najlepsze dla Króla potworów.

Widzę, że to też temat o King Kongu. W marcu kolejny film, tak jak wersja z 1976 (moja ulubiona) ma toczyć się w latach 70-tych. Obsada i materiały z planu póki co zapowiadają się bardzo dobrze. To może być najlepszy film o Kongu.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Niedostępny Filmożerca Alan
BEARS BEETS BATTLESTAR GALACTICA
Liczba postów: 486
Reputacja: 13

14-04-2016, 13:16
Ale ten trailer klimatyczny. Godzilla spoko, ale ogon mnie rozbroił.

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 379
Reputacja: 10

14-04-2016, 15:50
Plusem nowej Godzilli jest fakt, że za scenariusz i reżyserię odpowiadam Hideaki Anno, więc może to być bardzo zjadliwe filmidło. Niestety, na chwilę obecną w ogóle nie kupuję nowego wyglądu Króla Potworów. Oczy za małe i za wysoko położone (wygląda jakby był na prochach), zdecydowanie zbyt długi ogon, a łapy takie jakieś chude i powykrzywiane. W ogóle nowy Godzilla ma strasznie ograniczone ruchy. Może to wina trailera, ale cóż... nie podoba mi się, ale z oceną poczekam do seansu.

Co do innych filmów z potworkami, to bardzo lubię "King Konga" w wersji Jacksona i czekam na "Wyspę Czaszek", a potem na pojedynek Konga z Królem i "Godzillę 2". Nie wiem tylko jak chcą połączyć wersję Jacksona z pozostałymi filmami, skoro Kong nie żyje?

"Pacific Rim" bardzo, ale to bardzo lubię i często do niego wracam. "Godzilla" z 2014 podobał mi się w kinie (dałem 4/6), ale w domu szczerze mówiąc nie dałem rady obejrzeć go w całości i kilka razy przyłapałem się na przewijaniu scen. Film ma klimat, ale za mało w nim Godzilli :-( Wersja Emmericha taka zła nie jest i też od czasu do czasu ją sobie przypominam. Bardzo fajna była kreskówka, która kontynuowała wątki z filmu.

Jeżeli zaś chodzi o najlepszy film z Królem, to ja poleciłbym "Powrót Godzilli" z 1984 (nie ten z 1999 roku) i "Godzilla vs. Biollante"; oba filmy są ze sobą powiązane fabularnie, więc lepiej zacząć od tego pierwszego. Jeżeli te 2 filmy nie przekonają kogoś do Króla, to prawdopodobnie nie zrobi tego żaden inny ;-) W ogóle cała seria Heisei jest warta uwagi jak dla mnie.

https://www.youtube.com/watch?v=K0JtI37j1Jg

Co do potworków niszczących Japonię, to nie można zapominać o jeszcze jednym jegomościu, a mianowicie o Gamerze :-) Najnowszy film ukaże się chyba w 2017 roku.

https://www.youtube.com/watch?v=17brZrkOmKI

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

14-04-2016, 16:01
Cytat:Nie wiem tylko jak chcą połączyć wersję Jacksona z pozostałymi filmami, skoro Kong nie żyje?

A kto powiedział, że chcą?

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 379
Reputacja: 10

14-04-2016, 16:23
(14-04-2016, 16:01)Gieferg napisał(a):  
Cytat:Nie wiem tylko jak chcą połączyć wersję Jacksona z pozostałymi filmami, skoro Kong nie żyje?

A kto powiedział, że chcą?

Początkowo "Wyspa Czaszek" miała być połączona z wersją Jacksona i rozgrywać się PRZED jego filmem. Potem zmienili akcję na lata 70-te i nadal utrzymywano, że filmy będą ze sobą połączone. Chociaż jak tak teraz czytam archiwalne newsy, to widzę, że masz rację i zrezygnowano z tego pomysłu. Musiało mi to umknąć. Czyli "Godzilla" z 2014 jest pierwszym filmem w tym wspólnym uniwersum, potem będzie "Wyspa Czaszek", "Godzilla 2" i "King Kong vs. Godzilla". Ciekaw jestem co z tego wyjdzie? :-)

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

14-04-2016, 17:39
(14-04-2016, 15:50)Inuki napisał(a):  Jeżeli zaś chodzi o najlepszy film z Królem, to ja poleciłbym "Powrót Godzilli" z 1984 (nie ten z 1999 roku) i "Godzilla vs. Biollante"; oba filmy są ze sobą powiązane fabularnie, więc lepiej zacząć od tego pierwszego. Jeżeli te 2 filmy nie przekonają kogoś do Króla, to prawdopodobnie nie zrobi tego żaden inny ;-) W ogóle cała seria Heisei jest warta uwagi jak dla mnie.

Film z 1984 roku widziałem 2 razy. Niestety, zawodzi z kilku powodów. 1. Brak najmocniejszego punktu japońskich filmów, czyli marszu Godzili. 2. Film zwyczajnie nudzi, ma tylko 2 duże sekwencje akcji z Królem, IMO to mało. 3. Wada większości filmów o Godzilli, fatalne postacie ludzkie. "vs, Biollante" było troszkę lepsze, bo design potwora się poprawił (oczy!), był jakiś przeciwnik, no i jest "Godzilla March". Ale to też niespecjalny film. Heisei było dobrym okresem dla Godzilli, a najlepszymi jego filmami były "vs. Mothra", "vs. Mechagidzilla 2" i "vs. Destruktor".

(14-04-2016, 15:50)Inuki napisał(a):  Co do potworków niszczących Japonię, to nie można zapominać o jeszcze jednym jegomościu, a mianowicie o Gamerze :-) Najnowszy film ukaże się chyba w 2017 roku.

https://www.youtube.com/watch?v=17brZrkOmKI

A to Gemera nie miała trailera jeszcze przed Godzillą? Ten film chyba powinien wyjść jakoś teraz, nie w 2017?

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Strony (6): 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:  

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku