29-10-2023, 21:09
Świetne te "flipbooki"
Gdzie kupione?
Gdzie kupione?
|
HAL 9000: Archiwum
|
|
29-10-2023, 23:50
(29-10-2023, 21:09)slavekg napisał(a): Świetne te "flipbooki" Gdzie kupione? Kupiłem w illuzeum nad morzem, ale są dostępne na amazonie: TU i TU No i na fliptomania. com Są też takie zestawy typu "zrób to sam". Generalnie świetna sprawa dla filmożerców (dobre na prezent), można mieć swój ukochany film zawsze przy sobie, a przynajmniej jego fragment, no i prądu nie trzeba, a ilość klatek na sekundę sami regulujemy ![]() (29-10-2023, 23:10)Mefisto napisał(a): Asteroid dziwnie "niskorosłe" To jest box? Tak. Wzrost normalny, taki jak mają boxy Arrrow, to te francuskie są przerośnięte ![]() https://filmozercy.com/filmoskop/edition/35244148
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
30-10-2023, 10:58
(29-10-2023, 18:32)HAL 9000 napisał(a): Październik HAL, Truman od wyznafców żab? Potwierdź proszę czy wszystko ok?
Tak, to francuskie wydanie i śmiało możesz brać. Transfer może mnie nie powalił na kolana, ale ja jestem już mocno rozpieszczony, różnica w stosunku do BD jest bardzo duża: caps-a-holic Natomiast okazało się, że "Miasto zaginionych dzieci" od SC różni się trochę od wydania Sony i niektóre sceny mogą być problematyczne jak ktoś ogląda bez DV. Bitrate SC potrafi spaść do 15 Mbps z czego 4 Mbps idzie na dźwięk, więc na obraz zostaje jakieś 11, czy to ma przełożenie na jakość w HDR 10, to nie wiem, nie robiłem szczegółowych porównań, ale trafiłem na scenę, która wyglądała gorzej w Sony mimo bardziej wyrównanego kodowania. W każdym razie oba wydania u mnie idą bez problemów w DV.
30-10-2023, 20:40
Delicatessen już widziałeś? Niestety wg. mnie spore rozczarowanie, tym bardziej szkoda po całkiem udanym remasterze Miasta zaginionych dzieci... Raz, że transfer bardzo nierówny, dwa - przedobrzyli z odziarnianiem, trzy - cyfrowy wygląd obrazka, cztery - SC znowu odwalił fuszerkę z komprechą
30-10-2023, 21:09
(30-10-2023, 19:18)HAL 9000 napisał(a): Tak, to francuskie wydanie i śmiało możesz brać. Je suis Truman, wchodzę w wydanie FR i SLIPCOVER wygląda dobrze, dzięki HAL za opinię
30-10-2023, 22:01
(30-10-2023, 20:40)misfit napisał(a): Delicatessen już widziałeś? Niestety wg. mnie spore rozczarowanie, tym bardziej szkoda po całkiem udanym remasterze Miasta zaginionych dzieci... Tak, już oglądałem. Seans był bardzo przyjemny, ja jestem bardzo tolerancyjny jeżeli chodzi o odziarnianie, dopiero takie grubsze akcje jak odwala Peter Jackson wywołują u mnie zniesmaczenie. Spodziewałem się monochromatycznego filmu, tymczasem kolorki były ładnie nasycone i nawet zróżnicowane, ogólna tendencja jest raczej wszystkim zainteresowanym znana, jednak nie mamy tu do czynienia z "żółtym kocem", który tłumiłby wszystko, obraz jest momentami zaskakująco dynamiczny. W scenach nocnych, gdzie światło ulicznych latarni z trudem przebija się przez mgłę, powinna być jatka przy złej kompresji, u mnie wszystko gładko, bez problemów z przejściami tonalnymi czy pikselozą i nic nie wskazywało na to, że sprzęt z pomocą DV walczy, żeby to jakoś wyglądało Gdyby coś się stało z płytą, kupię ponownie, no i czekam niecierpliwie na Amelię (30-10-2023, 21:09)ILSA FAUST napisał(a): SLIPCOVER wygląda dobrze Jest lekko metaliczny, więc będzie pan zadowolony
Zmotywowałeś mnie do założenia tematu temu filmowi. Stay tuned ![]() Jak dla mnie obrazek w Delicatessen tak max 2/5 - nawet w tych scenach gdzie niby zachowało się sporo ziarna, często wygląda ono w ruchu mega dziwnie (zamrożenia i takie tam). Zremasterowany BD to jeszcze większa padaka niż UHD pod względem DNRa i przejść tonalnych, ale to marna pociecha...
30-10-2023, 23:13
Nie sprawdzałem jak wygląda BD, a mam też jeszcze starsze wydanie: https://filmozercy.com/filmoskop/edition/5564734 Więc 3 płyty mogę porównać, i tak zrobię w wolnej chwili, jednak marnie widzę BD w konfrontacji z UHD, zobaczymy
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |