(18-06-2026, 11:13)kulcikriu napisał(a): Same filmy ogólnie miło wspominam - to znaczy sam klimat, nie pamiętam już, dawno, dawno temu widziałem w telewizji, ale to miłe nostalgiczne wspomnienie Myślę jeszcze nad "Hold that ghost", ale nie spieszy mi się bardzo, więc na razie kasa idzie na wakacje i pewnie na lipcową obniżkę Criteriona
Jak masz jakieś nostalgiczne wspomnienie, to odbiór będziesz miał znacznie lepszy niż ja, wiem jak to jest
Ja rozważyłbym jeszcze zakup filmu "Abbott and Costello Go to Mars", gdyby KL zdecydowało się go wydać
Dwie sprawy jeszcze, to są wydania jednopłytowe bez BD i jak sprawdzałem to napisy polskie są dostępne tylko do filmu "Abbott and Costello Meet Frankenstein" - jest ich kilka, ja sprawdziłem pierwsze z brzegu i wymagają synchronizacji, dodatkowo tłumaczenie jest bardzo, bardzo oszczędne
Co do lipcowej obniżki Criteriona, to mam nadzieję że brytyjskie wydania w tym roku też się załapią
Tymczasem...
Mam płytę Blu-ray, wyrób krajowy.
Kupiłem w Centralnym Domu Towarowym
Pora roku nie sprzyja seansom, choć pogoda robi co może żebyśmy zostali w domu
Zdążyłem obejrzeć tylko Kapitana, Posejdona, Zejście i jak się robi mydło z ludziego tłuszczu.
Z seansów jestem zadowolony, na zdjęciu steelbook "Zejścia" jest do góry nogami (za późno się zorientowałem) - to wydanie francuskie, które ma tę samą płytę co brytyjskie, ale pozbawione jest oznaczeń wiekowych.
Zakupy robiłem głównie w sklepach Rarewaves, IMusic i Amazon.
Ograniczyłem zakupy z USA z wiadomych powodów, jadą do mnie jeszcze jakieś filmy, ale to jakieś starsze zamówienia. Amazon zrobił się kompletnie nieopłacalny. Rozwaliło mnie jak wrzuciłem do koszyka film za około 50 PLN a do płacenia wyszło ponad 150
To mocno zniechęca, bo tu nie chodzi o cenę końcową, tylko za co tak naprawdę płacimy - inaczej by to wyglądało gdyby film kosztował 100, a reszta opłat 50. Niby to samo, a jednak nie.
Za box JC była dopłata na PP, za dwa inne filmy z Rarewaves już nie - jeden przyjechał kurierem (GLS) z UK, a drugi znalazłem w skrzynce (Austria).