Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

HAL 9000: Archiwum

Strony (67): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 67 Dalej »

Opcje tematu
HAL 9000: Archiwum
Offline Reacher
Stały bywalec
Liczba postów: 612
Reputacja: 52

02-04-2023, 18:28
Dzięki. Bardzo fajne zakupy, gratuluję.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,826
Reputacja: 84

02-04-2023, 19:25
(02-04-2023, 16:58)HAL 9000 napisał(a):  No cóż, jak pisałem, są tam aktualnie jakieś problemy, ale...
[Obrazek: 0bd68d5a545328ece8df8e3fb56090888fb76f2a...e7ea85.jpg]
Byłem rozkojarzony pewnym niemiłym wydarzeniem na forum i nie zauważyłem Twojej wypowiedzi.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

02-04-2023, 20:59
(02-04-2023, 17:17)Reacher napisał(a):  Jak jest z polskimi napisami na obu płytach?

Czesi mają Elvisa z PL, a przynajmniej tak informują:
https://www.filmnadvd.cz/elvis-4k-ultra-hd

Muszę u nich zrobić jakieś zakupy, skoro wspierają polskie wersje językowe na nośnikach fizycznych  Tongue
Swoją drogą dałbym duże pieniądze za "Arabelę" i "Jak utopić doktora Mraczka" na BD.

Zapomniałem jeszcze napisać "dwa słowa" o "Samuraju" Melville’a.
Criterion bazuje na starszym transferze i sceny w plenerze wyglądają mocno średnio rodem z DVD, ale ostrzegam przed francuskim wydaniem ze skanu 4K od Pathé, bo tam jest prawdziwa masakra - w dodatkach do wydania Criteriona (3 filmik) są dłuższe fragmenty tego transferu i to jest jeszcze dużo gorsze od tego co zrobił Peter Jackson z "The Beatles: Get Back". JPRDL

[Obrazek: c_image.php?max_height=1080&s=10...mp;amp;l=0]
[Obrazek: c_image.php?max_height=1080&s=79...mp;amp;l=0]

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline Reacher
Stały bywalec

02-04-2023, 22:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-04-2023, 22:19 przez Reacher.)
(02-04-2023, 20:59)HAL 9000 napisał(a):  Czesi mają Elvisa z PL, a przynajmniej tak informują:

Wiem, na filmgame nawet za 499 koron. Tyle, że jest tam tylko płyta UHD, przydałaby się w zestawie BD z dodatkami z polskimi napisami.

(02-04-2023, 20:59)HAL 9000 napisał(a):  Muszę u nich zrobić jakieś zakupy, skoro wspierają polskie wersje językowe na nośnikach fizycznych  

Często u Czechów kupuję. Można na nich bardziej liczyć niż na krajowych dystrybutorów a raczej dystrybutora bo już prawie nikogo nie ma na rynku. No i w miarę szybko ceny zjeżdzają do rozsądnego poziomu a po jakimś czasie są niższe niż kiedyś w słynnych koszach w MM.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

03-04-2023, 09:54
(02-04-2023, 15:06)HAL 9000 napisał(a):  Pierwsze zakupy na Rarewaves i wszystko OK.

Farciarz. W ilu przesyłkach doszły te cztery filmy od nich?

(02-04-2023, 15:06)HAL 9000 napisał(a):  "Okruchy dnia" to kolejny zachwycający transfer od SONY, ależ oni mają ekipę co zna się na robocie.

Wolałbym angielską okładkę, ale w tym przypadku o to niełatwo - WTF, że w UK 4K nie wyszło... Jeśli nic się nie zmieni to pewnie skończy się na tym, że też kupię Hiszpana lub Włocha w jakiejś promocji.

(02-04-2023, 20:59)HAL 9000 napisał(a):  Zapomniałem jeszcze napisać "dwa słowa" o "Samuraju" Melville’a.
Criterion bazuje na starszym transferze i sceny w plenerze wyglądają mocno średnio rodem z DVD, ale ostrzegam przed francuskim wydaniem ze skanu 4K od Pathé, bo tam jest prawdziwa masakra - w dodatkach do wydania Criteriona (3 filmik) są dłuższe fragmenty tego transferu i to jest jeszcze dużo gorsze od tego co zrobił Peter Jackson z "The Beatles: Get Back". JPRDL

I jeszcze ten black crush - jako całokoształt 1/5 ode mnie. Wciąż jednak łudzę się, że doczekam porządnego transferu tego filmu.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

03-04-2023, 16:14
(02-04-2023, 22:12)Reacher napisał(a):  Wiem, na filmgame nawet za 499 koron. Tyle, że jest tam tylko płyta UHD, przydałaby się w zestawie BD z dodatkami z polskimi napisami.
Nie masz wyjścia, najlepiej zrobisz jak kupisz u nas BD, a u naszych południowych sąsiadów UHD - tym sposobem wesprzesz dwa rynki i wszyscy będą zadowoleni  Big Grin

Swoją drogą dziwię się, że "Lemoniadowy Joe" wylądował tylko u mnie w kolekcji, przecież to jest kultowy film i pierwsza rzecz o której pomyślałem jak zdecydowałem się kupić jakieś czeskie filmy, a ile mają świetnych seriali, które czekają na premierę BD, nie wiem na co oni czekają?
https://filmozercy.com/filmoskop/edition/5232639

(03-04-2023, 09:54)misfit napisał(a):  Wolałbym angielską okładkę, ale w tym przypadku o to niełatwo - WTF, że w UK 4K nie wyszło... Jeśli nic się nie zmieni to pewnie skończy się na tym, że też kupię Hiszpana lub Włocha w jakiejś promocji.
Wiadomo, też bym wolał i nawet zastanawiałem się czy nie kupić w USA, ale zdecydowałem się na hiszpańskie wydanie, bo tylko tam jest BD w zestawie, zdaje się że z 2013 roku.
BD - solidny transfer, UHD - zachwycający  Tongue

(03-04-2023, 09:54)misfit napisał(a):  Farciarz. W ilu przesyłkach doszły te cztery filmy od nich?
W dwóch: Arrow sam, a Second Sight to były 3 filmy w jednej przesyłce.

Odpowiedz
Offline Reacher
Stały bywalec

03-04-2023, 16:36
(03-04-2023, 16:14)HAL 9000 napisał(a):  Nie masz wyjścia, najlepiej zrobisz jak kupisz u nas BD, a u naszych południowych sąsiadów UHD - tym sposobem wesprzesz dwa rynki i wszyscy będą zadowoleni  

Wszyscy oprócz mojego portfela Tongue

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

04-04-2023, 15:21
Powiedz portfelowi, że to dla zdrowia, bo mniej wydasz na dziwki i narkotyki  Big Grin

Czytałem, że "Zemsta Salazara" to jedyny film z serii "Piraci z Karaibów", który warto aktualizować do wersji UHD i mogę potwierdzić, że HDR daje radę i ładnie świeci. Natomiast nie wiem czy kiedyś się zdecyduje na części 1-4, niby coś tam minimalnie poprawiono, coś tam popsuto, generalnie ludzie narzekają. Może jak będzie jakaś mega promocja to się zdecyduję, ale obrazki na  caps-a-holic nie zachęcają, swoją drogą coś tam ostatnio zastój jakiś i od dłuższego czasu nic nowego nie wrzucają, a nowe filmy cały czas wychodzą.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,535
Reputacja: 707

04-04-2023, 16:46
(04-04-2023, 15:21)HAL 9000 napisał(a):  Może jak będzie jakaś mega promocja to się zdecyduję, ale obrazki na caps-a-holic nie zachęcają, swoją drogą coś tam ostatnio zastój jakiś i od dłuższego czasu nic nowego nie wrzucają, a nowe filmy cały czas wychodzą.

Ciekawe czy wpływ na to ma niedawne zniknięcie z sieci pewnego serwisu pirackiego... Wink
Jakby co to służę pomocą ze screenami porównawczymi z tego co mam w kolekcji, bo i tak do większości robię porównania dla własnych potrzeb.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

04-04-2023, 16:53
Misfit, Ty się bier za wypełnienie luki i ruszaj z własną stronką Big Grin

Odpowiedz
Strony (67): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 67 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku