02-04-2023, 18:28
Dzięki. Bardzo fajne zakupy, gratuluję.
|
HAL 9000: Archiwum
|
|
02-04-2023, 19:25
(02-04-2023, 16:58)HAL 9000 napisał(a): No cóż, jak pisałem, są tam aktualnie jakieś problemy, ale...Byłem rozkojarzony pewnym niemiłym wydarzeniem na forum i nie zauważyłem Twojej wypowiedzi.
02-04-2023, 20:59
(02-04-2023, 17:17)Reacher napisał(a): Jak jest z polskimi napisami na obu płytach? Czesi mają Elvisa z PL, a przynajmniej tak informują: https://www.filmnadvd.cz/elvis-4k-ultra-hd Muszę u nich zrobić jakieś zakupy, skoro wspierają polskie wersje językowe na nośnikach fizycznych Swoją drogą dałbym duże pieniądze za "Arabelę" i "Jak utopić doktora Mraczka" na BD. Zapomniałem jeszcze napisać "dwa słowa" o "Samuraju" Melville’a. Criterion bazuje na starszym transferze i sceny w plenerze wyglądają mocno średnio rodem z DVD, ale ostrzegam przed francuskim wydaniem ze skanu 4K od Pathé, bo tam jest prawdziwa masakra - w dodatkach do wydania Criteriona (3 filmik) są dłuższe fragmenty tego transferu i to jest jeszcze dużo gorsze od tego co zrobił Peter Jackson z "The Beatles: Get Back". JPRDL
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
(02-04-2023, 20:59)HAL 9000 napisał(a): Czesi mają Elvisa z PL, a przynajmniej tak informują: Wiem, na filmgame nawet za 499 koron. Tyle, że jest tam tylko płyta UHD, przydałaby się w zestawie BD z dodatkami z polskimi napisami. (02-04-2023, 20:59)HAL 9000 napisał(a): Muszę u nich zrobić jakieś zakupy, skoro wspierają polskie wersje językowe na nośnikach fizycznych Często u Czechów kupuję. Można na nich bardziej liczyć niż na krajowych dystrybutorów a raczej dystrybutora bo już prawie nikogo nie ma na rynku. No i w miarę szybko ceny zjeżdzają do rozsądnego poziomu a po jakimś czasie są niższe niż kiedyś w słynnych koszach w MM.
03-04-2023, 09:54
(02-04-2023, 15:06)HAL 9000 napisał(a): Pierwsze zakupy na Rarewaves i wszystko OK. Farciarz. W ilu przesyłkach doszły te cztery filmy od nich? (02-04-2023, 15:06)HAL 9000 napisał(a): "Okruchy dnia" to kolejny zachwycający transfer od SONY, ależ oni mają ekipę co zna się na robocie. Wolałbym angielską okładkę, ale w tym przypadku o to niełatwo - WTF, że w UK 4K nie wyszło... Jeśli nic się nie zmieni to pewnie skończy się na tym, że też kupię Hiszpana lub Włocha w jakiejś promocji. (02-04-2023, 20:59)HAL 9000 napisał(a): Zapomniałem jeszcze napisać "dwa słowa" o "Samuraju" Melville’a. I jeszcze ten black crush - jako całokoształt 1/5 ode mnie. Wciąż jednak łudzę się, że doczekam porządnego transferu tego filmu.
03-04-2023, 16:14
(02-04-2023, 22:12)Reacher napisał(a): Wiem, na filmgame nawet za 499 koron. Tyle, że jest tam tylko płyta UHD, przydałaby się w zestawie BD z dodatkami z polskimi napisami.Nie masz wyjścia, najlepiej zrobisz jak kupisz u nas BD, a u naszych południowych sąsiadów UHD - tym sposobem wesprzesz dwa rynki i wszyscy będą zadowoleni Swoją drogą dziwię się, że "Lemoniadowy Joe" wylądował tylko u mnie w kolekcji, przecież to jest kultowy film i pierwsza rzecz o której pomyślałem jak zdecydowałem się kupić jakieś czeskie filmy, a ile mają świetnych seriali, które czekają na premierę BD, nie wiem na co oni czekają? https://filmozercy.com/filmoskop/edition/5232639 (03-04-2023, 09:54)misfit napisał(a): Wolałbym angielską okładkę, ale w tym przypadku o to niełatwo - WTF, że w UK 4K nie wyszło... Jeśli nic się nie zmieni to pewnie skończy się na tym, że też kupię Hiszpana lub Włocha w jakiejś promocji.Wiadomo, też bym wolał i nawet zastanawiałem się czy nie kupić w USA, ale zdecydowałem się na hiszpańskie wydanie, bo tylko tam jest BD w zestawie, zdaje się że z 2013 roku. BD - solidny transfer, UHD - zachwycający (03-04-2023, 09:54)misfit napisał(a): Farciarz. W ilu przesyłkach doszły te cztery filmy od nich?W dwóch: Arrow sam, a Second Sight to były 3 filmy w jednej przesyłce.
03-04-2023, 16:36
(03-04-2023, 16:14)HAL 9000 napisał(a): Nie masz wyjścia, najlepiej zrobisz jak kupisz u nas BD, a u naszych południowych sąsiadów UHD - tym sposobem wesprzesz dwa rynki i wszyscy będą zadowoleni Wszyscy oprócz mojego portfela
04-04-2023, 15:21
Powiedz portfelowi, że to dla zdrowia, bo mniej wydasz na dziwki i narkotyki Czytałem, że "Zemsta Salazara" to jedyny film z serii "Piraci z Karaibów", który warto aktualizować do wersji UHD i mogę potwierdzić, że HDR daje radę i ładnie świeci. Natomiast nie wiem czy kiedyś się zdecyduje na części 1-4, niby coś tam minimalnie poprawiono, coś tam popsuto, generalnie ludzie narzekają. Może jak będzie jakaś mega promocja to się zdecyduję, ale obrazki na caps-a-holic nie zachęcają, swoją drogą coś tam ostatnio zastój jakiś i od dłuższego czasu nic nowego nie wrzucają, a nowe filmy cały czas wychodzą.
04-04-2023, 16:46
(04-04-2023, 15:21)HAL 9000 napisał(a): Może jak będzie jakaś mega promocja to się zdecyduję, ale obrazki na caps-a-holic nie zachęcają, swoją drogą coś tam ostatnio zastój jakiś i od dłuższego czasu nic nowego nie wrzucają, a nowe filmy cały czas wychodzą. Ciekawe czy wpływ na to ma niedawne zniknięcie z sieci pewnego serwisu pirackiego... ![]() Jakby co to służę pomocą ze screenami porównawczymi z tego co mam w kolekcji, bo i tak do większości robię porównania dla własnych potrzeb. |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |