Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 14 Dalej »

Indiana Jones (seria)

Ankieta: Najlepsza część Indy'ego to:
Raiders of the Lost Ark
Temple of Doom
The Last Crusade
Kingdom of the Crystal Skull
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Opcje tematu
Indiana Jones (seria)
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

09-11-2016, 12:29
A mi tam się podoba cała kwadrylogia. Oczywiście czwarta część odstaje poziomem, ale moim zdaniem nie robi takiej krzywdy serii o Indianie Jonesie jak zrobiła "Szklana pułapka 5" serii przygód z Johnem McClane.

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,107
Reputacja: 173

09-11-2016, 12:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2016, 12:54 przez Gieferg.)
Zgodziłbym się jakbyś zamiast Die Hard wspomniał o piątym Terminatorze (bo to chyba najbardziej bolesny przykład zepsucia kultowej serii), bo tak to powiedziałbym, że porównywalny przypadek, choć w sumie nie do końca, bo jednak Szklaną Pułapkę 5 obejrzałem drugi raz Tongue

A ponoć mają kręcić piątego Indianę, z tym, że dla mnie robienie tego z Fordem w roli głównej nie ma już sensu. Za to chętnie bym zobaczył kolejną część z dobrze dobranym młodszym aktorem.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline GOLUMN
Stały bywalec
Liczba postów: 412
Reputacja: 11

09-11-2016, 22:21
Bardzo lubię wszystkie części ale najbardziej Ostatnią Krucjatę.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,048
Reputacja: 113

09-11-2016, 22:52
(09-11-2016, 12:42)Gieferg napisał(a):  A ponoć mają kręcić piątego Indianę, z tym, że dla mnie robienie tego z Fordem w roli głównej nie ma już sensu.
Na to chyba są małe szanse by Forda nie było. Jak każdy 80 latek chce grać odmładzające role co staje się standardem, do niejednego aktora przez tego typu zabiegi straciłem szacunek. Mad Max potrafili bez Gibsona, to niech teraz Indiane Jones bez Forda. Seria S.W. , I.J. i Frantic i Blade runner to są jego życiowe role. Niestety odrzucał je, ba nawet w S.W. chciał by go jak najszybciej uśmiercili. Chciał grać w poważnych rolach, a jakie to filmy wiemy. Średniaki. Normalnie mielibyśmy dziś spokojnie około 6 części Indiany, bo to postać dla niego stworzona.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,107
Reputacja: 173

09-11-2016, 23:01
Ford jak najbardziej powinien był grać w kolejnych częściach Indiany w latach 90-tych. No ale nie grał, a już w 2008 roku był "too old for this shit", co dopiero teraz.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Edward
Nowy użytkownik
Liczba postów: 4
Reputacja: 0

01-10-2017, 19:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2017, 19:29 przez Edward.)
Na czym polega fenomen Marion z Poszukiwaczy Zaginionej Arki? Całkowicie niesamodzielna osóbka, co calutki czas wpada w tarapaty. Wkurza całym swoim sposobem bycia. Niby niezależna, ale bez herosa u boku nie da rady. Pytam, bo wygrywa w rankingach na "najlepszą postać kobiecą" w serii.

(08-11-2016, 19:12)wolfman napisał(a):  W środowisku fanów są zdania podzielone jedni uważają jedynkę , a drudzy dwójkę. Sam mam mieszane zdanie
Muszę przyznać, że byłem fanem jedynki. Nawet nie lubiłem Ostatniej Krucjaty za zaatakowanie legendy, jaką był dla mnie Indiana Jones. Te wszystkie wtręty, włącznie z dodaniem wątku ojca i dopowiedzenia nt. jego przeszłości? Nie lubiłem tego. Po ostatnim seansie muszę przyznać, że jednak Ostatnia Krucjata jest najbardziej dopracowanym filmem z serii i dobrze, że powstała. Doceniam pewną dawkę autoparodii, odarcie Indiany z bycia "Bondem" przeniesionym do lat trzydziestych. Nie lubię postaci tego tajemniczego archeologa z Poszukiwaczy i Świątyni. Ma tylko gadżety w postaci najsłynniejszego bicza, określony zestaw przynudnych zachowań. Mogliby pociągnąć formułkę w nieskończoność, jak pierwotnie mieli w planach. Pójść drogą Bonda i zmieniać mu dziewczyny + lokacje, co film. Ale zboczyli z tego kursu, na całe szczęście! Dziś mogę wyznać, że właściwie nie jestem fanem tej trylogii. Lubię trzecią część, ale bez pozostałych mógłbym się obejść. To rzadki przypadek i jedna z nielicznych kontynuacji, lepszych od pierwowzoru.

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

01-10-2017, 20:38
(01-10-2017, 19:20)Edward napisał(a):  Na czym polega fenomen Marion z Poszukiwaczy Zaginionej Arki? Całkowicie niesamodzielna osóbka, co calutki czas wpada w tarapaty
A "Willie" Scott ze Świątyni Zagłady była lepsza. Ta to dopiero była irytująca i niesamodzielna.
Marion pokonała w piciu wódki grubasa i dla mnie to już wystarczy Wink Jest najlepsza.

Przy okazji, muszę w koncu kupić kwadrologie na blu w digibooku 5BD PL. Ktoś się pozbywa? Nie moge znaleźć w promocji. Nawet używki chodzą po ok 200.

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,048
Reputacja: 113

01-10-2017, 22:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-10-2017, 22:15 przez Wolfman.)
(01-10-2017, 19:20)Edward napisał(a):  Nie lubię postaci tego tajemniczego archeologa z Poszukiwaczy i Świątyni. Ma tylko gadżety w postaci najsłynniejszego bicza, określony zestaw przynudnych zachowań.

Określ co to są przy nudne zachowania. Co też dobrego jest odzieranie z nutki tajemniczości głównego hero, który zajmuje się tajemnicami i zagadkami.
(01-10-2017, 19:20)Edward napisał(a):  Lubię trzecią część, ale bez pozostałych mógłbym się obejść

Chyba o setny raz za dużo razy to obejrzałeś.
(01-10-2017, 20:38)matwiko napisał(a):  Nie moge znaleźć w promocji. Nawet używki chodzą po ok 200.

W jakiej promocji? Jak to już wyprzedane w marketach. Nie ma tego w produkcji.
Tu masz dobrą cenę. Spytaj czy ma obwolutę.
link

Odpowiedz
Offline matwiko
Liczba postów: 812
Reputacja: 68

01-10-2017, 22:23
Jest caly czas w Saturnie za 200
https://saturn.pl/filmy/film-imperial-cinepix-indiana-jones-quadrilogy

moja kolekcja na filmwebie
mój kanał Kino i Dokument na Youtube
Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,583
Reputacja: 88

01-10-2017, 22:33
Niedługo to będzie rarytas w takim wydaniu (digipack) bo prawa do IJ przejdą (a w zasadzie już przeszły) do Disneya. Więc albo zrobią obniżkę cen (jak w przypadku steeli Star Wars - w co wątpię) albo kiedy nakład się wyprzeda - Disney zrobi swój dodruk, a to może dopiero nastąpić w okolicach premiery piątej części (2019 lub 2020).

Odpowiedz
Strony (6): « Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku