Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 14 Dalej »

Justice League (2017)

Strony (12): 1 2 3 4 5 ... 12 Dalej »

Opcje tematu
Justice League (2017)
Offline Mateusz
Black Mamba
Liczba postów: 4,015
Reputacja: 127

25-03-2017, 17:21
Mamy pierwszy zwiastun, więc warto założyć temat o filmie. Premiera w listopadzie tego roku.

Ten zwiastun zrobił dla Wonder Woman więcej niż wszystkie materiały o jej solowym filmie. Big Grin Zajawka Supermana też dobra. Widać inspirację JL: Origin z New 52 i to dobrze, bo komiks był w porządku.

Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

25-03-2017, 17:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 17:39 przez Gieferg.)
[Obrazek: Gladiator_Thumb_Down_01.gif]

MoS wizualnie mi się bardzo podobał, BvS mniej ale w sporej części również, a tu... ehh...

Raz, że za kręcenie takich filmów w telewizyjnym AR powinni wieszać za jaja. Dwa - wszystko wali straszliwą wręcz sztucznością.
Ujęcie w którym Cyborg coś tam gada - FA-TA-LNIE wykonane. Ogólnie nie ma tu nic, NIC, czym mógłbym sie jarać, czy co miałbym ochotę zobaczyć na dużym ekranie. Wszystko jest sztuczne, odrealnione, w tle za tymi bohaterami nie widzę żadnego świata tylko jakieś obrazki z gry komputerowej. No jak jeszcze pomyslę o tych całych parademonach... No i teraz już widać dlaczego wszystkie dotychczasowe fotki z planu pochodziły z dwóch nieciekawych lokacji - resztę filmu najwyraźniej kręcą na green screenie.

Snyder, idź już sobie, serio.

Na chwile obecną zdecydowanie bardziej mnie interesuje Wonder Woman i naprawdę uśmiechnę się z satysfakcją jeśli JL wykopyrtnie się w BO (tzn na flopa szanse nikłe, ale niech przynajmniej rozczaruje swoim wynikiem, może wtedy ostatecznie podziękują Snyderowi) - po tym co oni z robią z tym uniwersum, jak najbardziej na to zasługują

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,051
Reputacja: 82

25-03-2017, 17:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 17:53 przez paniron.)
Mi sie tam podoba jak Snyder kreci swoje filmy, choc w tym przypadku Cyborg faktycznie wypada najslabiej jak narazie.

Co do przyszlosci tego uniwersum, to mam mieszne uczucia. Warner Bros/DC ma calkiem inne podejscie niz panowie z Marvela.
Postawili na jedno znane nazwisko, a nie na kilka mniej znanych.
Ale jak na razie sa konsekwentni; kazdy kolejny film jest kontrowersyjny. Moze Wonder Woman to zmieni ;-)

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba

25-03-2017, 17:57
Wonder Woman nie reżyseruje Snyder, więc na pewno będzie inna, ale czy mnie kontrowersyjna? Raczej nie.

(25-03-2017, 17:39)Gieferg napisał(a):  MoS wizualnie mi się bardzo podobał, BvS mniej ale w sporej części również, a tu... ehh...

A czym to się różni od BvS, zwłaszcza walki z Doomsdayem?

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

25-03-2017, 18:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 18:06 przez Gieferg.)
Kluczowe jest "w sporej części". Walka z Doomsdayem nie zalicza się do tej sporej części i mi się nie podobała. Poza tym styl Snydera (który w każdym kolejnym filmie DCEu coraz bardziej sie odrealnia) w telewizyjnym AR mnie drażni tam, gdzie w kinowej panoramie był do przeżycia.

Natomiast róznica jest taka, przynajmniej na podstawie tego co widać w zwiastunie, że o ile BvS pokazywało jednak miejscami normalny świat tak tutaj widzę już tylko grę komputerową i to nawet nie taką, w której się chodzi i ogląda ładne widoczki, ale jakieś mordobicie, w którym cała (zrobiona na green screenie) sceneria jest tylko w tle i praktycznie nie ma znaczenia. Może w samym filmie to wypadnie inaczej, ale na razie czuję się zniechęcony.

Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba

25-03-2017, 18:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 18:30 przez Mateusz.)
W filmie będzie na pewno więcej plenerów i "normalnych" scenerii. Do zwiastuna musieli wpakować akcję, ale wiadomo, że przez cały film nie będą przecież walczyć z Parademonami. Masz też zajawkę podwodnego świata, więc to też może dać jakieś fajne sceny. Mnie najbardziej zaciekawiła ta bitwa. Nie sądziłem, że już w pierwszej części przeniosą się na Apokalips. No i plus za wrzucenie Amazonek to bitwy. Powoli zaczynają korzystać z możliwości, jakie daje im uniwersum.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

25-03-2017, 18:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2017, 18:39 przez Gieferg.)
Cytat:Mnie najbardziej zaciekawiła ta bitwa. Nie sądziłem, że już w pierwszej części przeniosą się na Apokalips.

Po pierwsze - mnie akurat cały ten motyw nie interesuje wcale i tylko zniechęca.
Po drugie - aktualnie nie ma już mowy o dwóch częściach, a ewentualny sequel JL (który już nawet nie figuruje w rozpiskach DCEU) to raczej odległa przyszłość.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,816
Reputacja: 141

25-03-2017, 19:07
U mnie odczucia po fatalnej zeszłorocznej zajawce zmieniły się o 180 stopni. Podoba mi się, nie ma nachalnych komediowych wstawek, wszystko raczej wyważone i bardzo komiksowe. Kupuje mnie ten zwiastun Big Grin Lubię styl Syndera i tutaj tylko fatalnie wygląda Cyborg Tongue Mam nadzieję, że fajnie zamknie trylogię MoS , BvS i JL Smile

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

26-03-2017, 10:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2017, 10:53 przez Kapitan_kusiak.)
Co do cyborga - pełna racja. Powtórka z rozrywki z Green Lanterna.

Co do całej reszty to najbardziej podobają mi się efekty specjalne związane z Flashem. Kolejny trailer potwierdził też to, że Aquaman będzie jednym wielkim badassem. Smile
Niestety po wtopach z "BvS" i "Suicide squad" (mam tu na myśli częste przeplatanie świetnych scen z gównianymi, przez co filmy były mocno nierówne oraz jeden wielki chaos zamiast spójności przy tworzeniu DCEU) mój entuzjazm jest mocno ostudzony (choć i tak odrobinę mniej niż w przypadku "Alien: Covenant").

Ps. J.K. Simmons wygląda świetnie w roli Jima Gordona. Ciekawe ile będzie go w filmie (a przy okazji też Jeremiego Ironsa).

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Offline Mateusz
Black Mamba

22-07-2017, 20:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-07-2017, 21:01 przez Mateusz.)
Mamy nowy zwiastun prosto z Comic-Conu w San Diego.

http://filmozercy.com/wpis/nowy-zwiastun-justice-league

Odpowiedz
Strony (12): 1 2 3 4 5 ... 12 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku