https://www.wykop.pl/link/6270405/izrael-przygotowuje-sie-do-czwartej-dawki-szczepionki/
a niby naród wybrany

Koronawirus
|
https://www.wykop.pl/link/6270405/izrael-przygotowuje-sie-do-czwartej-dawki-szczepionki/ ![]()
13-09-2021, 15:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-09-2021, 16:05 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
No cóż. Trzecia dawka nie pomogla, to bedzie 4 i 5 itd. Izrael pomimo całkiem niezłego poziomu zaszczepienia (<60% fully vaccinated) i kampanii 3 dawki, którą od 1 sierpnia otrzymało już prawie 2 mln obywateli, boryka sie z poziomem infekcji przekraczającym poziom poprzedniej, zimowej fali. ![]()
Wrzuciłbyś lepiej informacje, co przechodzi pod stołem w czasie gdy my maglujemy te nudne tabelki. Najbardziej ciekawe są informacje, ile obecnie największe korporacje zgarnęły zasobów ziemskich z roku na rok i jak idzie im ta ekspansja dzięki obecnemu stanu rzeczy. Jestem ciekaw czy wg prognoz będziemy to wałkować do 2025, lub jeszcze dłużej. Czytałem też , że majątek Rothschildów to obecnie połowa długu Polski, który urósł do nie wyobrażalnych rozmiarów, dzięki spryciarzowi z Izraela. Co planują obecnie dzięki koronce? Widać masz więcej czasu na to. Kompletnie mi to nie przeszkadza, że ludzie łykają te dane , biorą szczepionki, więcej spokoju dla pozostałych. Nie widzę sensu nawet w przekonywaniu kogokolwiek do tego, że coś tam jest błędnie podawane. Zwłaszcza, że mylnością rządu zajmują się tzw obecnie szury. Jak rzekł kiedyś Napoleon o sile mediów oficjalnych to tak jest po dzień dzisiejszy. @Misfit jak będę używał słowa zakeczupowani, to już nie będzie obrażać Twoich uczuć preparatowo - szczepionkowych?
14-09-2021, 11:18
(14-09-2021, 09:49)Wolfman napisał(a): Najbardziej ciekawe są informacje, ile obecnie największe korporacje zgarnęły zasobów ziemskich z roku na rok i jak idzie im ta ekspansja dzięki obecnemu stanu rzeczy.Wcześniej korpo się nie bogaciły i nie zagarniały? Piszesz czasem jak nastolatek który obejrzał właśnie Fight Club i mu się faza buntu przeciwko systemowi włączyła ![]()
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
14-09-2021, 13:03
(14-09-2021, 11:18)Mierzwiak napisał(a): Wcześniej korpo się nie bogaciły i nie zagarniały?Nie rozumiesz o co mi chodzi. 100 lat temu nie było tyle ludzi i byli bardziej rozproszeni. Korporacje nie miały tyle środków co dziś , a przy połączonych siłach mogą odmienić wszystko.
14-09-2021, 14:07
Niemożliwe, kto by pomyślał ![]() Mnie kompletnie nie rusza czy ktoś kto wcześniej miał $200 miliardów dzisiaj ma ich 300. Co za różnica?
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
14-09-2021, 14:15
Te 200 czy 300 mld. To mnie też nie rusza. Ale jeśli ktoś zgromadzi tyle narzędzi, władzy i środków i jest w stanie dostosować ekonomię pod swoje potrzeby i nie tylko , czyniąc z reszty jeszcze większych niewolników . To mnie już zdecydowanie rusza.
14-09-2021, 15:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-09-2021, 20:18 przez Nie_zbieram_ale_lubie.)
(14-09-2021, 09:49)Wolfman napisał(a): Wrzuciłbyś lepiej informacje, co przechodzi pod stołem w czasie gdy my maglujemy te nudne tabelki. ...... Nie widzę sensu. Kowalski, czy Mierzwiak, jak sam pisze ma wywalone. Zresztą po co? Nawet jeśli nie liznęli historii ekonomicznej przy okazji formalnego kształcenia, czy nie interesują się stanem obecnym, zawsze mogą znależć w polskojęzycznych zasobach YT ciekawe materiały o funkcjonowaniu siedemnastowiecznych kompanii handlowych, Standard Oil czy obecnych 4 funduszach, skupiajacych wszystkie liczące się zasoby ekonomiczne USA, którym teraz marzy się ekspansja dotychczas nieprawdopodobna. Myślę że warto skupić się na elementach, które w ich percepcji są bardziej osobiste, bo dotykają bezpośrednio ich samych albo ich najbliższe środowisko. A przede wszystkim te rzeczy, które choć oczywiste, umykają ich uwadze, ze wzgłędu na emocje i medialny blackout. Finalnie kiedyś to do nich dotrze. Chodzi o to, zeby stało się to jak najszybciej. Najwyraźniej w Polsce ciekawe informacje można usłyszeć głownie od osób, którym przypisuje się kontrowersyjne opinie, czy zachowania i na tej podstawie odrzucić je jako mącenie wody. Jedyna szansa to przedstawianie informacji zagranicznych, które nie są podchwytywane przez media oficjalne i blokowane przez media społecznościowe. Niestety potrzebna jest tutaj znajomość języka angielskiego na poziomie zaawansowanym. Skoro jednak Mierzwiaki i inne Giefergi wydają się sobie z nim radzić, to tym bardziej nasi forumowi doktoranci i inne wykszatcone jednostki nie powinny mieć problemu. Wolę więc wrzucać zagranicznych "szurów", zwłaszcza tych których zawodowy autorytet, czy sens wypowiedz,i nie budzą wątpliwości. https://www.youtube.com/watch?v=QAHi3lX3oGM Brzmi znajomo? Nic dziwnego. W wielu znanych mi krajach jest dokladnie tak samo. Wielu z nas zna sytuacje w innych krajach, która, jak śmiem twierdzić jest identyczna. Dlaczego? Dlaczego prawie cały rozwiniety świat oszalał i zgłupiał w identyczny spoób? https://youtu.be/kca4ozBxJrk Stary news. Ale jak widać szury znajdą się wszędzie, nawet na stanowiskach wydawałoby się "obstawionych swoimi". BTW. Zaczynam lubić to określenie. W kazdym razie najwyraźniej zaczyna ono nabierać pozytywnego wydźwięku. Skoro po drugiej stronie jest stado lemingów, ktorzy najwyraźniej zatracili kompletnie zdolność i potrzebę samodzielnego myślenia. Właściwie jakiegokolwiek krytycznego myślenia. Bo jeśli nawet widzą trzeźwo ciąg wydarzeń i potencjalnie nadchodzących skutków, nie są w stanie wyjść poza horyzont dnia dzisiejszego. "Co ma być, to będzie". NIe chą sobie tym głowy zawracać co będzie jutro., czy za ileś tam lat, Np w świadomości Irlandczyków zagrożenie Covidem się skończyło, bo "zaszczepiono 90% społeczeństwa i zapowiedziano kompletne zniesienie obostrzeń w 3 dekadzie pażdziernika". W rzeczywistości zaszczepiono dopiero 70%, a obostrzenia realnie są zwiększane, wraz ze zwiększeniem ilości miejsc i czynności niedostępnych dla jednostek bez "covidowych paszportów". Ludzie praktycznie przestali używać maseczek, nawet w zatłoczonych miejscach. Gromadzą się, bawią. Z jednej strony rozumiem tą chęć poczucia odebranej na długo wolności, choćby dana była nam ona na krótką chwilę. Z drugiej jednak strony, dziwią mnie przeważające i nieskrywane, propagowane nawet w mainstreamowych mediach opinie, wieszczące koniec pandemii, pomimo świadczących o nieuniknionym scenariuszu przykladyów Seszeli, Izraela, Islandii, UK, USA czy wielu innych krajów, które pomimo sporego odsetka szczepień i wcześniejszych infekcji, odnotowują kolejna falę zakażeń. Na nic sceptyczne głosy fachowców. Propaganda i psychologia tłumu robi swoje. Szkoły otwarto 2 tyg temu. Centra diagnostyczne alarmuja, że od tygodnia liczba skierowanych testów przekrocza ich możliwości przeroboweo 20%, choć do jesieni i zimy jeszecze daleko. Społeczeństwo potrzebuje czerwonej pigułki.
14-09-2021, 17:57
(14-09-2021, 15:41)Nie_zbieram_ale_lubie napisał(a): Nie widzę sensu.No jest sens, bo zawsze ktoś jednak poczyta. Komuś ta informacja zostanie w pamięci. Ja dobrze wiem, że większość ludzi ma wywalone. Stąd większość ludzi wiedzie byle jakie i biedne życie od tysięcy lat, bo są nie zdolni do organizacji i stworzenia władzy, która będzie na ich smyczy , a nie oni na ich.
15-09-2021, 22:19
Nie wiem od czego to zależy. Raz dostaję powiadomienia, że ktoś kontynuuje wątek, innym razem nie (kłopot dotyczy także tematów filmowych). Oczywiście pamiętam o odhaczaniu odpowiednich opcji. No nic. Czas minął, stąd opóźniona reakcja. MiKiK napisał: Wszyscy którzy mnie znają bardzo dobrze wiedzą że cenie sobie szczerość nawet tą krytyczną. Możesz mi wierzy (albo i nie) znam sporo osób z tego forum i to one do mnie dzwoniły z przekonaniem iż mają "ubaw po pachy". Krótko mówiąc dla mnie to są wszyscy. Jak najbardziej wszyscy, którzy do Ciebie dzwonili mogli mieć ubaw po pachy. Zatem sprawa wyjaśniona. Na marginesie. Oczywiście nie należę do tego „podzbioru” forum i nawet jeśli tylko ja nie rozmawiałem z Tobą przez aparat to teraz widzę, że istnieją wszyscy oraz wszyscy. ![]() Misfit napisał: Moja mama kilka dni temu jechała pociągiem i była jedyną osobą z maseczką w przedziale - nawet konduktor nie zareagował. Podczas wakacji też przemieszczałem się pociągami. Maseczki widywałem sporadycznie, prawie w ogóle. Na jednym z bardziej rozpoznawalnych dworców nawet ochrona nie miała tekstyliów choćby na brodzie. Identyczne spostrzeżenia odnotowałem w sklepach oraz innych przestrzeniach zamkniętych. Ludzie mają serdecznie dość tej maskarady. Wyniki około 170 badań nie wykazały spowolnienia rozprzestrzeniania się wirusa po zastosowaniu rzeczonych obostrzeń. Obecnie nie ma w Polsce człowieka, który mógłby wymusić na kimkolwiek założenie maski, a tym bardziej usnąć kogoś za jej brak z przestrzeni publicznej. Misfit napisał: Ten Dziambor to ten sam, który po złapaniu koronki trafił do szpitala pod tlen blisko rok temu ? Tak, to ta sama osoba, która nadal z dystansem podchodzi do problemu. To nie jest wirus, który zdziesiątkuje świat. Z innej beczki. Być może czeka nas epidemia nowotworów.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |