25-05-2022, 14:21
Ale to chyba kiedyś było?
|
Lektor audio do filmów
|
|
25-05-2022, 14:42
Top Gun na Blu-ray czyta Zdzisław Szczotkowski (ten od Robin Hooda), może na Netflixie jest to samo audio?
25-05-2022, 15:31
Tak na Netflixie czytał chyba Zdzisław Szczotkowski mniej więcej to brzmiało tak https://zaq2.pl/video/dippb
28-05-2022, 19:04
@Gieferg, pytanie głównie do Ciebie, bo wydaje się, że masz tu największe doświadczenie w tym temacie: Zsynchronizowałem ścieżkę audio zgraną z VHS do lepszej jakości wideo. Niestety jest ona dość zaszumiona. Tragedii nie ma, ale wg mnie poziom zaszumienia jest powyżej przeciętnej spotykanej na VHS. I zastanawiam się, czy jest sens bawić się w odszumianie (np. w Audacity), czy lepiej zostawić, jak jest? Co Ty robisz w takich sytuacjach?
Jak dla mnie z odszumiania więcej szkody niż pożytku. Kilka razy próbowałem, nigdy nie byłem zadowolony z efektów. Jeśli pozbędziesz się szumu, zazwyczaj wylezą jakieś dziwne zniekształcenia, które mnie irytują zdecydowanie bardziej niż szum z taśmy (na tyle, że nie jestem w stanie tego oglądać). Czasem jakieś lekkie manipulacje z dźwiękiem na takich ścieżkach zdarzało mi się robić, ale w odszumianie już się nie bawię.
28-05-2022, 19:59
No właśnie tych zniekształceń się obawiam. Może jeszcze poeksperymentuję, ale raczej zostawię z szumem. Dzięki.
29-05-2022, 11:53
można w equlizer bawić się suwakami od tonów wysokich i zmniejszyć, pomaga to w zmniejszeniu szumu
08-10-2022, 17:53
Cześć nie chcę zakładać nowego wątku bo chodzi o ten sam film jednak ja mam mały problem. Posiadam kasetę VHS z filmem Piąty Element nagraną bodajże z canal + bo widać w rogu logo. Kasetę posiadam od dziecka. A obecnie mam ponad 40 lat. Mój problem polega na tym że chciał bym znaleźć tego samego lektora w sieci tylko w lepszej jakości lub cały film. Zrobiłem dla was sample. Do pobrania z mojej chmury. Przesłuchajcie i porównajcie z oryginałem: Ani wersja DVD ani BR and tv rip np z tvp2 ani żadna inna nie posiada takich dialogów. Dla przykładu Pobudka Lee Loo pocałunkiem. Ksiądz tłumaczy że Lee Loo odpowiada: "Tylko kiedy pozwolę." Albo gdzie Ruby pyta jak poszło, kumple odpowiadają. Tak pięknie że pała mięknie. No i tu macie sample ten moment nie wydaje się lepszy niż w najnowszym wydaniu, jednak całościowo ta wersja jest jedną z najlepszych jakie oglądałem. I naprawdę śmieszy. Proszę pobrać porównać i powiedzieć co sądzicie a może ktoś z Was już posiadał tą wersję lub posiada. W lepszej niż ja jakości. Naprawdę chcę zdygitalizować moją kasetę, ale jakość dzwięku jest naprawdę słaba, może uda mi się to poprawić programowo, ale sami oceńcie. Moment Aziz światło 3 min + początek filmu. https://www.mediafire.com/folder/1d4i8qpn0c98m/Piąty_element_sample Dziękuję i pozdrawiam czekam na odpowiedzi.
09-10-2022, 12:12
To jest Janusz Szydłowski mój ulubiony lektor tutaj młody głos jeszcze niestety z tego co widzę w sieci nic nie ma. Jakość twojego nagrania pozostawia wiele do życzenia niestety. Była też wersja na TVP http://www.eravhs.fora.pl/filmy-ery-vhs-fantastyka,2/piaty-element-1997,502.html |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |