25-05-2022, 14:21
Ale to chyba kiedyś było?
Lektor audio do filmów
|
25-05-2022, 14:42
Top Gun na Blu-ray czyta Zdzisław Szczotkowski (ten od Robin Hooda), może na Netflixie jest to samo audio?
25-05-2022, 15:31
Tak na Netflixie czytał chyba Zdzisław Szczotkowski mniej więcej to brzmiało tak https://zaq2.pl/video/dippb
28-05-2022, 19:04
@Gieferg, pytanie głównie do Ciebie, bo wydaje się, że masz tu największe doświadczenie w tym temacie: Zsynchronizowałem ścieżkę audio zgraną z VHS do lepszej jakości wideo. Niestety jest ona dość zaszumiona. Tragedii nie ma, ale wg mnie poziom zaszumienia jest powyżej przeciętnej spotykanej na VHS. I zastanawiam się, czy jest sens bawić się w odszumianie (np. w Audacity), czy lepiej zostawić, jak jest? Co Ty robisz w takich sytuacjach?
Jak dla mnie z odszumiania więcej szkody niż pożytku. Kilka razy próbowałem, nigdy nie byłem zadowolony z efektów. Jeśli pozbędziesz się szumu, zazwyczaj wylezą jakieś dziwne zniekształcenia, które mnie irytują zdecydowanie bardziej niż szum z taśmy (na tyle, że nie jestem w stanie tego oglądać). Czasem jakieś lekkie manipulacje z dźwiękiem na takich ścieżkach zdarzało mi się robić, ale w odszumianie już się nie bawię.
28-05-2022, 19:59
No właśnie tych zniekształceń się obawiam. Może jeszcze poeksperymentuję, ale raczej zostawię z szumem. Dzięki.
29-05-2022, 11:53
można w equlizer bawić się suwakami od tonów wysokich i zmniejszyć, pomaga to w zmniejszeniu szumu
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |