Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Lektor audio do filmów

Strony (18): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 18 Dalej »

Opcje tematu
Lektor audio do filmów
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 175

09-10-2022, 18:18
Ja mam wersję Szydłowskiego ze starego tvp1 na kasecie, w wolnej chwili sprawdzę ci dialogi.

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline prodarek
Posting Freak

09-10-2022, 19:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-2022, 19:35 przez prodarek.)
ps tego audio nie naprawisz jest tragiczne.

(08-10-2022, 17:53)Zuzia napisał(a):  Ksiądz tłumaczy że Lee Loo odpowiada: "Tylko kiedy pozwolę."

Albo gdzie Ruby pyta jak poszło, kumple odpowiadają.
Tak pięknie że pała mięknie.

Które to są mniej więcej minuty filmu?

Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Zuzia
Nowy użytkownik
Liczba postów: 36
Reputacja: 1

10-10-2022, 04:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2022, 04:50 przez Zuzia.)
Miałem jakiś błąd w czasie cytowania i wysłało mi dziwne posty nie mogę ich niestety usunąć.

@Nfsfan83
Wersja tvp2 sprawdzałem i jest inna Smile co do jakości mojej wersji nie trać nadziei, jeszcze się nie poddałem Smile Z TVP raczej też się różni. Ja na prawdę przeszukałem Cały internet od kilkunastu lat szukałem tej wersji.
Inaczej nie rejestrował bym się na tym forum, a tak to już tu raczej zostanę Smile Mam jeszcze kilka pytać w rękawie odnośnie filmów. Tak zwanych, "zaginionych"... Smile

Odpowiedz
Offline Zuzia
Nowy użytkownik

10-10-2022, 04:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2022, 04:44 przez Zuzia.)
(09-10-2022, 12:12)Nfsfan83 napisał(a):  To jest Janusz Szydłowski mój ulubiony lektor tutaj młody głos jeszcze niestety z tego co widzę w sieci nic nie ma. Jakość twojego nagrania pozostawia wiele do życzenia niestety.

Była też wersja na TVP

http://www.eravhs.fora.pl/filmy-ery-vhs-fantastyka,2/piaty-element-1997,502.html

(09-10-2022, 18:18)prodarek napisał(a):  Ja mam wersję Szydłowskiego ze starego tvp1 na kasecie, w wolnej chwili sprawdzę ci dialogi.

Będę wdzięczny. Im lepsza wersja tym lepiej uda mi się ją poprawić Smile

Odpowiedz
Offline Zuzia
Nowy użytkownik

10-10-2022, 06:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2022, 08:47 przez Zuzia.)
Scena z Lee Loo zaczyna się mniej więcej w 42 min. filmu pokój księdza i pomocnika, pytanie pada po tym jak Bruse W wychodzi za dzwi po obudzeniu Lee Luu "delikatnie" Smile

Scena z Ruby zaczyna się mniej więcej minuta 1 godz. 13min. Krążownik na Floston grupa kumpli odpala mu papierosa. Ruby pyta ich jak poszło.

Smile A teraz niespodzianka
. Udało mi się zipować moją kasetę. Siedziałem 24h nad przerobieniem mojej ścieżki dźwiękowej gdyż.

Nowe wersje mają kilkuwarstwowe płyty Blue Ray.
1. Ryk wojowników jest zmieniony odnowiony zaczyna się w nieco innych momentach przez co musiałem po dopasowaniu FPS w moim przypadku 23,976.
2. Przrobić audio z VHS na taki same framerate. Bo zgrałem go w wersji PAL czyli 25 fps. A film miał w hd miał inny.
3. Odszukałem ręcznie wszystkie zmiany w nowych wersjach pociąłem go przesunąłem tak by pasował, oczyściłem go z szumów, oraz podciągnąłem niskie i średnie tony, a także wzmocniłem o kilka decybeli.

Ciekawostka w nowych wersjach bomba w hotelu paradise odpalana przez wojownika "za honor" pika Smile
W mojej wersji takich smaczków nie ma. mógł bym to dopasować ale nie chciałem się już bawić poza tym zmodyfikował bym orginalną wersję co było by profanacją a tak pociołem ją i dopasowałem tak by mimo ulepszeń w nowych wersjach lipsync zgrywał się z czasem bo mimo tych samych fps. Bez pocięcia nigdy bym tego nie dopasował na szczęście było ich 5 Smile to różnic niewiele jak na 2 godzinny film. I płyty dual i więcej layer.

Teraz brzmi lepiej i nie szumi tak okropnie. W każdym razie da się oglądać nie podgłaśniając głośników na max. Ze skali jaką mam 80 zszedłem do 50 a przy mniej wiecej 60 ogląda się całkiem fajnie Smile do tego podłożyłem obraz z wersji w full HD. Jeśli ktoś chce zrobię torrent i po-seeduje wam moją wersję, lub wyślę jedynie przerobione audio w całości.

Poświęciłem cały wolny dzień i noc by to zrobić. Tylko nie mówcie mi że to piractwo bo to nie prawda. Ja ratuję unikat. Poza tym wystarczy wpisać cda czy gdziekolwiek indziej i oglądać do woli, a tą kasetę mam od dziecka miałem 13 lat jak ją zdobyłem (pojawiła się w domu) i mam ją do dziś. Odtwarzacz VHS również mi pada powoli więc zrobiłem idealną wersję cyfrową. Waga prawie 19GB w HD mogę przekodować na 4k ale muszę mieć taki obraz i ten sam fps Bo 2 raz nie będę ciął ścieżki by pasowała, choć wcale nie zależy mi na większej rozdzielczości nie oglądam tego na 40 calowym monitorze.

No i prezent żeby, nikt nie musiał szukać końcowy efekt wygląda tak wstawiłem tam moim zdaniem najlepsze różnice w filmie oczywiście nie wszystkie. Mam go w całości i dziś go nagram jeśli ktoś chce zrobię torrent i będę seedować dla was w każdej wolnej chwili. Bo od kilkunastu lat szukam tej wersji w sieci i wszędzie indziej i niestety bez powodzenia ale teraz mogę spać spokojnie nareszcie Smile

Cholerne YT powiedziało że nikt nie obejrzy bo prawa autorskie. To jeśli ktoś je ma to ja chcę KUPIĆ tą wersję na blu ray... -_-
Ale mam własny server powiedzcie czy działa Smile Udostępniam finalną wersję nie cały film lecz fragmenty o które pytałem i kilka innych.
Dajcie znać czy działa link i czy się podoba mogę zrobić torrent dla was, mój serwer jest za wolny ma taką społeczność Smile nie chcę by wybuchł mam tylko 2 GB ram Smile

Zwiększcie głośność w odtwarzaczu na max (za każdym razem gdy otwieracie link nie wiem czemu ale domyślnie trzyma 50%), wtedy zobaczycie redukcję szumu, nie jest doskonale ale mam nadzieję że różnica na plus.

Dla porównania minutka z vhs
https://ZuziaXx.quickconnect.to/vs/sharing/zJTsk9ak#!bW92aWUtMTc3Nw==

Moja wersja odnowiona:
https://ZuziaXx.quickconnect.to/vs/sharing/zJTsk9ak#!bW92aWUtMTc3NA==

Tytuły się nie zgadzają bo serwer bierze je z bazy danych żeby udostępnić link nie mogłem mieć tego samego tytułu podanego 2 razy ale to szczegół Smile Powiedzcie co sądzicie.

PS. Jeśli ktoś posiada tą samą wersję podeślijcie ścieżkę dźwiękową moja jest dobra ale chciał bym by oryginalny angielski dubbing i dźwięki otoczenia były jeszcze wyraźniejsze, niestety zrobiłem co mogłem, redukując szum niestety utraciłem głębię ale wcześniejszej wersji nie dało się oglądać tą już można zresztą, to ocenicie już wy, proszę o opinię i czy chcecie tą wersję to się nią podzielę. 19GB HD ACC Mono bo inaczej nie mogłem tego zipować pamiętajcie jednak że oglądacie VHS : ) Nikt nie jest doskonały.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

10-10-2022, 07:48
Cytat: oczyściłem go z szumów,

To się nigdy dobrze nie kończy Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak

10-10-2022, 12:36
@Zuzia
Ok sprawdziłem wersję z TVP nie jest to tak której szukasz.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

10-10-2022, 14:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-10-2022, 14:20 przez fire_caves.)
Po obejrzeniu tych próbek, stwierdzam, że niezależnie od największej nawet dawki nostalgii trzeba być masochistą, żeby oglądać film w ten sposób.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

10-10-2022, 14:24
No jest to dość ekstremalny przypadek, muszę przyznać Smile

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

10-10-2022, 14:56
Można też "pobawić się" w wyizolowanie samego lektora ze ścieżki audio i potem nałożyć go na oryginalną ścieżkę.
prodarek kiedyś tu o tym pisał. No ale to proste chyba nie jest.

Jeśli bardzo zależy na tłumaczeniu, to w najgorszym wypadku można je przepisać do napisów Wink

Odpowiedz
Strony (18): « Wstecz 1 ... 7 8 9 10 11 ... 18 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku