30-08-2019, 19:01
Cytat:Dziś ponownie oglądając po latach The last action hero.
Zawsze z przyjemnością do niego wracam
|
Małe co nieco od Wolfman
|
|
30-08-2019, 19:01
Cytat:Dziś ponownie oglądając po latach The last action hero. Zawsze z przyjemnością do niego wracam
30-08-2019, 21:40
Jaja jak berety. Nfsfan uznał się za wywołanego do tablicy, choć chodziło mi o Wolfmana. Z kolei Wolfman udzielił odpowiedzi Nfsfan’owi na pytania, których adresatem byłem ja. To właśnie kiedyś nazywano czeskim filmem. Wielokrotnie wyraziłem swoje zdanie na temat DVD (także wspomniałem w jakich sytuacjach takie krążki pozyskuję). Z kolei kilka uwag generalnych na temat kryteriów zakupowych napisałem w odnośnym wątku. Daras napisał: Zauważyłem, że filmożercy zakupują filmy w oparciu o różne kryteria. Ja mam takich „kluczy” kilka. Przypomnę może o jednym z nich. Po zapoznaniu się z listą 100 najlepszych filmów wg Amerykańskiego Instytutu Filmowego, postanowiłem 10 pierwszych pozyskać na BD. Dziś brakuje mi tylko jednego tytułu, gdyż nie istnieje on w wersji PL. Ranking sporządzono chcąc uhonorować stulecie przemysłu filmowego. Na pierwszym miejscu figuruje „Obywatel Kane” (1941). Na podobnej zasadzie spróbowałem kupić 10 najlepszych thrillerów wszech czasów, z „Psychozą” (1960) na czele. Jest nieźle. Brakuje mi tylko dwu krążków w PL i być może lukę tę wkrótce częściowo wypełnię. Przykładowo, wyczekiwane „Dziecko Rosemary” (1968) namierzyłem ostatecznie niedaleczko. http://poral.eu/rosemary_s_baby_1968_blu-ray.php Oczywiście powyższe mógłby ktoś określić snobizmem. Może i tak. Jednak przyjmując wymienione kryteria zakupowe nie zamierzałem się nimi „chwalić”. Ba, nawet nie wiedziałem, że założę tu konto. Po prostu są to porządne filmy, które oglądałem wielokrotnie (także w kinie). http://forum.filmozercy.com/watek-kryteria-zakupu-filmow?page=20 Daras napisał: Sądzę, że dla większości osób nadrzędnym kryterium zakupowym jest po prostu chęć posiadania / obejrzenia określonego filmu. Oczywiście ktoś może również pozyskiwać płyty bo np. „musi”. Nerwica natręctw?. No problem. Mnie ciekawią kryteria – powiedzmy – podrzędne. O jednym z nich wspomniałem w ostatnim wpisie. Dziś kolejny „klucz” Darasa. Nabyłem lub mam na liście zakupowej filmy, które powstały jako pierwsze w określonej kategorii. Luźne przykłady „z rękawa”: 1. Pionierskie obrazy kolorowe. Dlaczego? Interesuje mnie ewolucja technologii barwnej w kinie (przejście od metody dwukolorowej do trójkolorowej). (...) Reszta tu: http://forum.filmozercy.com/watek-kryteria-zakupu-filmow?page=22
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
(30-08-2019, 21:40)Daras napisał(a): Z kolei Wolfman udzielił odpowiedzi Nfsfan’owiGdzieś zniknąłeś, a sprawa była poważna ![]() Lecimy dalej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Została ostatnia półka. Myślałem, że pozbędę się z tego około 400 filmów, ale co trzymam w łapie, to myślę sobie, że chyba wrócę do tego. No i po ostatnich zakupach jak się okazuje to prawie 30% nie oglądałem. `
W końcu koniec. zakładam, że to mój ostatni taki update. W przyszłości to będą wymiany na remastery blu i 4k tylko ulubionych filmów. Zakładam, że wyleci 20% kolekcji, ale to jakieś badziewiaste filmy, które czekają do obejrzenia. Dzięki Misfit za plik i w końcu się będę mógł wziąć za ten czerwony box ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Z Conanem jest lipa , po świetnym steelbook z Barbarzyńcą, zabrakło w Zavvi pary by wydać Niszczyciela i Sonię. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Małe zakupy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ponieważ to niemieckie wydanie jest paskudne co polecicie na wymianę pudełka? Są jakieś digipacki czy coś? W Usa znalazłem to link link
09-09-2019, 22:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2019, 22:35 przez Mister Tadeo.)
Jakie ceny poszczególnych winyli? I skąd?
10-09-2019, 08:48
Długo do ciebie szedł ten dwupak westernów z Eastwoodem z DE? Ile cię wyniosło z przesyłką w zł?
2 dni czekałem. Wysyłka nic mnie nie kosztowała. Zamówiłem 4 filmy Znów w moje skromne progi zawitała skromna ilość filmów. Nie wrzucam fotki z Waterworld bo i tak obejrzę i pogonię. Kupiłem steela u wuja Sama. Zoom pcha w mi się z niskimi cenami w portfel cały czas. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
11-09-2019, 17:24
Jak obejrzysz Villainess to daj znać czy dobre. Trailer mi się podobał.
LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |