Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dystrybutorzy
1 2 Dalej »

Monolith

Strony (19): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 19 Dalej »

Opcje tematu
Monolith
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

23-11-2015, 23:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2015, 23:35 przez Gieferg.)
Premium Collection trzymam w tekturkach (z tym, że mam całą jedną Tongue), monolitowe wywalam do śmieci (miałem w nich do tej pory wydania blu Taken 2 i Expendables 2). Furii w tekturce chyba nie widziałem.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

23-11-2015, 23:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2015, 23:43 przez Sokal.)
Mefisto, skoro wali to po co komentujesz?

Tym bardziej skoro - jak sam piszesz - "nigdy nie widziałeś żadnego ich filmu na blu w nakladce". Ja ich widziałem masę i wiem, że praktycznie każdy (o ile nie każdy) jest tak wydawany. Z kupionych kilkudziesięciu, znakomita większość.

Ps. Co to w ogóle za moda na wypowiadanie się w tematach na zasadzie "wali mnie to ale napiszę coś od siebie, bo jestem dużo fajniejszy, niż wszystkie leszcze na tym forum"? Jak to mądrzy ludzie twierdzą, lepiej nic nie pisać, niż pisać nic...

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,285
Reputacja: 149

24-11-2015, 02:43
Spokojnie, bo Ci żyłka pęknie Big Grin

(23-11-2015, 23:41)Sokal napisał(a):  Mefisto, skoro wali to po co komentujesz?

Choćby po to, by wyklarować temat - mnie to wali, ale innych najwyraźniej interesuje, skoro padło pytanie, a następnie wywiązała się cała dyskusja.

Cytat:Tym bardziej skoro - jak sam piszesz - "nigdy nie widziałeś żadnego ich filmu na blu w nakladce". Ja ich widziałem masę i wiem, że praktycznie każdy (o ile nie każdy) jest tak wydawany. Z kupionych kilkudziesięciu, znakomita większość.

A więc tym bardziej miło by było dojść prawdy, która zapewne leży gdzieś pośrodku. Ja nie widziałem żadnej, a w sklepach bywam na tyle często, że powinienem wpaść na jakąś choćby przypadkiem. Ty widziałeś masę i każda w tekturce. Zatem można przyjąć, że albo tekturkowa jest pierwsza partia, albo ilość takowych jest zwyczajnie ograniczona, albo może niektóre sklepy samoistnie się ich pozbywają, by np. móc przylepić swoje zabezpieczenia na film. Nie wiem, stąd dociekam wypowiadając się. Zluzuj Smile

A posty proponuję przenieść do wątku o Monolith po prostu.

Odpowiedz
Offline Sokal
Redaktor
Liczba postów: 952
Reputacja: 15

24-11-2015, 21:09
Na spokojnie zawsze możemy popisać. Ja się nie obrażam. W końcu wszyscy mamy jedno oczekiwanie :-) dobre filmy, w najwyższej jakości AV w rozsądnych cenach :-)

Co do tekturek, zwroce większą uwagę na te, które rzeczywiście bez nich są. Ale na oko, 90% je posiada. Przynajmniej w warszawskich MM, S i Empiku (plus Merlin.pl). Na półce mam akurat 15 płyt od Monolithu i 7 stoi w tekturze. Tylko podkreślam, to jest kwestia losowa przy zamawianiu przez internet, czy będzie tektura czy nie. Zobaczę przy okazji szperania po sklepach.

Pozdrawiam.

Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

01-12-2015, 11:39 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-12-2015, 11:39 przez pred895.)
Przyszedł dziś Ocalony odesłany od kumpla mieszkającego w Płocku >> uwaga bez tekturki , tak więc mózg roz#$ny Big Grin

PS. Katalog BD Monolithu praktycznie się wyprzedaje , a tak w ogóle czy oni coś jeszcze na bieżąco wydają na tym nośniku ??

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Verrax
Stały bywalec
Liczba postów: 466
Reputacja: 43

01-12-2015, 11:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-12-2015, 12:04 przez Verrax.)
Coś tam niby jeszcze na BD wydają, ok. dwa tygodnie temu do sprzedaży wlazł film Sojusznicy (ale co to jest za film to ja już nie mam pojęcia). Niestety co ciekawsze premiery lądują tylko na DVD - chociażby oscarowe The Imitation Game z Cumberbatchem, Big Eyes z Christopherem Waltzem, Nightcrawler z Gyllenhaalem... zostaje tylko sprowadzanie tych tytułów zza granicy. :/ Nie mam bladego pojęcia jak wygląda proces wyboru tytułów lądujących na BD w tym nieszczęsnym Monolicie, bo czasami można znaleźć w ich katalogu naprawdę niezłe guano. Może grają w rzutki?

Odpowiedz
Ula87
Niezarejestrowany

01-12-2015, 12:17
Osobiście, najbardziej ubolewam nad Wolnym strzelcem. Tej klasy film, powinien znaleźć się na blu ray.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

01-12-2015, 15:09
No mnie wycyckali kiedyś z Prisoners, a teraz z The Gift Angry

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,547
Reputacja: 713

01-12-2015, 16:31
Monolith tak gdzieś od drugiej połowy zeszłego roku dość znacząco ograniczył ilość wydań na BD. Dobór tytułów też jest często dość dziwny - ostatnia trójka: The Gunman, Insurgent, Allies, podchodzi trochę pod działania na szkodę firmy Wink
Takie Nightcrawler czy Prisoners co prawda też jakoś szczególnie dobrze sobie nie radziły w polskim box office, ale z drugiej strony dużo lepiej od niejednego filmu, który doczekał się wydania BD od Monolith.

Odpowiedz
Offline pik
Użytkownik
Liczba postów: 78
Reputacja: 5

01-12-2015, 20:44
Wszystkie ostatnio wydawane filmy mają wspólne z czechami,słowakami i węgrami więc dlatego są wydawane bo pewnie ich to taniej wynosi

Odpowiedz
Strony (19): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 19 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku