Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
1 2 3 4 5 ... 11 Dalej »

Najlepsi reżyserzy kina

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Opcje tematu
Najlepsi reżyserzy kina
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 916
Reputacja: 47

30-08-2020, 23:06
(30-08-2020, 06:01)Glaeken napisał(a):  Bo to kiepski film ale jego fani ktorzy lubia wersje kinowa juz z gory zakladaja, ze wersja rezyserska wyniesie ten film niemalze do poziomu genialnosci. Nie przecze, byc moze wersja rezyserska ulepszy film ale nie wierze zeby zmienila go na tyle by byl swietny.

Znaczy ja liczę na więcej BvS, którego lubiłem... oceniłem na naciągane 7/10. Więc no... raczej nie czekam na Super-mesjasza. Czekam na wydarzenie jakim jest objawienie tej wizji. Nawet jeżeli to zła wizja.

(30-08-2020, 06:01)Glaeken napisał(a):  Ten proceder trwa zapewne odkąd istnieją studia wiec sądzenie, że jest inaczej jest zwykłą naiwnością.

Dla Nas to oczywiste, ale kino to masy ludzi wciąż wierzących, ze "jak reżyser powie to MUSI tak być". Ludzi, którzy np. nie rozumieją kim jest producent. I nie twierdzę, ze Snyder Cut nagle ich olśni, ale będzie kolejną cegiełką.

(30-08-2020, 06:01)Glaeken napisał(a):  Bez przesady. Po prostu przecietny rezyser wypuszcza dluzsza wersje swojego filmu na hbo.
No to oznacza tylko tyle, że nie rozumiesz skali tego wydarzenia i o jak ważnym popkulturowo tytule mowa. To jak nazwać "Czarną panterę" tylko głupim filmem superhero. No jest średniackim... ale nie dlatego jest istotnym filmem.

(30-08-2020, 06:01)Glaeken napisał(a):  Robią to na zupełnie innych poziomach.
No różnice są. Ale punkty wspólne też :-) A Nolan powoli spada na dno tej stawki nawet pomimo ładnych wizualiów i struktur.

(30-08-2020, 06:53)Glaeken napisał(a):  a Snyder.. phi... zmieni kolory na kompie, dowali kilka scen w montażowni, pozamienia zielone gacie na niebieskie, wytnie to i owo i voila!
Wow... po prostu wow.

(30-08-2020, 08:47)Juby napisał(a):  BR2049? Fabularnie zdecydowanie ciekawszy i bardziej rozbudowany niż oryginał.

Nie będę się z tym kłócił, bo oryginał to historia wyjątkowo kiepskiego Łowcy Androidów. Ale nadal 2049 to kino fabularnie mizerne. Co nie znaczy, że nie urzeka na jakiś tam poziomach (głównie wizualnym).

(30-08-2020, 08:47)Juby napisał(a):  Jeszcze żeby do tego materiału dodał coś od siebie, albo potrafił go ciekawie zinterpretować. Ale u niego zazwyczaj jest to copy/paste 1:1, bądź spłaszczenie pierwowzoru.

Ludzie narzekają jak to Snyder zmienił wydźwięk Watchmen... ale fakt... on nic nie dodaje od siebie XD

Ludzie płaczą jak to inni są jego herosi od tych komiksowych... On nic nie robi z materiałem jest 1:1 XD

Filmy Snydera mają rozpoznawalny styl i estetykę... On w zasadzie tylko robi Copy/Past XD

Snyder tworzy strukturę eventową dla uniwersum DC, pakując nawet bezsensowne sceny do filmu, by wybrzmiały w innym, który dopiero powstanie... Ten człowiek nie ma planu, wizji i ogółem tylko klepie jak debil XD

Serio jak rozumiem, że można go nie lubić, ale bądźmy poważni i oddajmy mu chociaż gram sprawiedliwości

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 1,176
Reputacja: 28

31-08-2020, 08:06
(30-08-2020, 23:06)Szczepan600 napisał(a):  Ludzie narzekają jak to Snyder zmienił wydźwięk Watchmen... ale fakt... on nic nie dodaje od siebie XD

Napisałem, że albo robi copy/paste 1:1, albo spłaszcza pierwowzór. W przypadku Strażników podobno (nie wiem, nie czytalem) spłaścił.

(30-08-2020, 23:06)Szczepan600 napisał(a):  Ludzie płaczą jak to inni są jego herosi od tych komiksowych... On nic nie robi z materiałem jest 1:1 XD

Słyszałem taką krytykę jedynie w stosunku do Supermana i już pisałem że to akurat wyjątek. Natomiast jego Batman to jedyny aktorski Mroczny Rycerz, który nie jest autorską wizją, a jedynie kopią Człowieka-Nietoperza z TDKR Franka Millera. Czytałem ten komiks po raz czwarty w lipcu i jeszcze bardziej uderzyło mnie jak bardzo przy BvS Zack pałował się do tej powieści graficznej. Nie ważne, że fabularnie niektóre odniesienia nie miały za grosz sensu i jedynie osłabiały historię.

(30-08-2020, 23:06)Szczepan600 napisał(a):  Filmy Snydera mają rozpoznawalny styl i estetykę... On w zasadzie tylko robi Copy/Past XD

Jedno nie ma związku z drugim. Tak, Snyder ma bardzo rozpoznawalny styl i estetykę. I tak, Snyder robi kopiuj/wklej.

(30-08-2020, 23:06)Szczepan600 napisał(a):  Snyder tworzy strukturę eventową dla uniwersum DC, pakując nawet bezsensowne sceny do filmu, by wybrzmiały w innym, który dopiero powstanie... Ten człowiek nie ma planu, wizji i ogółem tylko klepie jak debil XD

Dokładnie tak. Wstawianie bezsensownych scen do filmu, aby nabrały jakiegokolwiek sensu dopiero w przyszłych filmach było złym pomysłem.

Na JL: Snyder Cut czekam przede wszystkim żeby się dowiedzieć, czy Superman sam wstanie z martwych (jak sugeruje ostatnie ujęcie BvS), czy rodem z Whedon-Cut będzie wskrzeszony przez Batmana i spółkę? Bo to dla mnie i mojej narzeczonej było chyba największym WTFem podczas kinowego seansu, olanie zakończenia poprzedniego filmu.

I mostly buy Blu-ray Discs... Mostly.

Filmweb | Letterboxd
Odpowiedz
Offline zenkaka
Nowy użytkownik
Liczba postów: 3
Reputacja: 0

21-11-2020, 13:59
Zdecydowanie Tim Burton, jego filmy to mistrzostwo świata, choć wiadomo, że ma też przeciwników. Co, kto lubi.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 6,134
Reputacja: 114

21-11-2020, 14:01
Burton się skończył na Batman Returns Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline piti198
I malkontent IV RP
Liczba postów: 374
Reputacja: 12

21-11-2020, 16:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-11-2020, 16:05 przez piti198.)
(31-08-2020, 08:06)Juby napisał(a):  Bo to dla mnie i mojej narzeczonej było chyba największym WTFem podczas kinowego seansu, olanie zakończenia poprzedniego filmu.
Nie masz większych problemów? Big Grin
Cytat:Rzecz cała w wielkim skrócie: zabili go i uciekł.
Więc kiwa palcem w bucie w tył i w przód.
Smile

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2021 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2021 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku