Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Obcy - seria

Strony (51): « Wstecz 1 ... 33 34 35 36 37 ... 51 Dalej »

Opcje tematu
Obcy - seria
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

16-12-2023, 23:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-12-2023, 23:10 przez JVC 4K.)
Archie nie może tego zdradzić, a nawet gdyby mnie powiedział to nie mógłbym tu tego napisać. Tak jak ty nie możesz napisać ile kosztuje wysyłka Creatora w steelbooku z Uk czy Włoch.

Szacunek mówisz, to należy się każdemu filmowi z tego gatunku, dlaczego tylko Aliens zasłużył na płytę UHD.
Alien 3 Davida Finchera - super film według mnie i nie tylko mnie sporo lepszy od dwójki Camerona więc płyta UHD jak w banku.
Alien Resurection od Jean-Pierre Jeunet - bardzo dobra scenografia Aurigi, scena operacji chirurgicznej i jeszcze by się parę znalazło, scena z koszykówką Jonner i Ripley - zasłużył ten film na dysk UHD.
AvP 1 i 2 - też solidarnie powinny otrzymać po krążku UHD.

Ja to tak widzę.

Edit, Avatara mam na BD 3D i UHD BD i powiem szczerze na zwyklaku BD ten film przynajmniej na moim systemie wygląda lepiej od UHD BD, a już w 3D jak założę okulary to jest mega 4K tego nie oferuje.
Może jakbym miał osobno skalibrowany tryb dla HDR10 dla materiałów UHD a osobno dla treści FHD to może by było lepiej.

Ale jak Koper mi tego dżejwisa kalibrował to dla trybu SDR, 3D oraz HDR10 ale dla jednego banku pamięci dla źródła gdybym powiedział że chce dla każdego ale drożej by to wyszło a i tak 1300zł za skalibrowanie proja przytulił.

JVC DLA RS 8K e-shiftX + Stewart Filmscreen StudioTek130 G3 Fixed Frame + Oppo UDP 203 + Denon AVC X8500HA + Dali Opticon 6 MK2 2 szt. + Dali Opticon LCR MK2 5 szt. + Alteco C1 4szt. + SVS SB4000.
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline GOLUMN
Stały bywalec
Liczba postów: 408
Reputacja: 10

17-12-2023, 13:31
Jestem cholernie rozczarowany i zły.Tyle czasu czekałem na Aliens w 4K a tu taka przykra niespodzianka.

Odpowiedz
Offline Danus
Stały bywalec
Liczba postów: 572
Reputacja: 23

17-12-2023, 15:25
Aliens zamówiony w preorderze. Na własne oczy przekonam się jak to wyglada.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,282
Reputacja: 149

17-12-2023, 15:35
No trudno, żebyś przekonał się na cudze oczy Wink

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

17-12-2023, 20:12
(17-12-2023, 16:36)JVC 4K napisał(a):  o co teraz proponuje Cameron czyli Aliens, Otchłań, True Lies, Titanic i Avatary to nic innego jak nabijanie kasy wytwórnią i Cameronowi, oni chcą wyciągnąć jak największą kasę od widzów dlatego po raz enty sprzedają im te same filmy tylko po to aby jeszcze więcej się nachapać,

Tacy jesteście inteligentni a tak prostego zabiegu nie rozumiecie.  Jeżeli chodzi o to jak ja to widzę to nie kupię żadnego z tych "nowo zremastrowanych" filmów, a już w szczególności nie kupię Obcy decydujące starcie skoro mam go i na DVD i na BD z THX, tym bardziej nie dam zarobić Cameronowi za kolejne wydanie TEGO SAMEGO FILMU wystarczająca jakość jest z BD.
A kilka postów wcześniej...

(16-12-2023, 23:06)JVC 4K napisał(a):  Alien 3 Davida Finchera - super film według mnie i nie tylko mnie sporo lepszy od dwójki Camerona więc płyta UHD jak w banku.
Alien Resurection od Jean-Pierre Jeunet - bardzo dobra scenografia Aurigi, scena operacji chirurgicznej i jeszcze by się parę znalazło, scena z koszykówką Jonner i Ripley - zasłużył ten film na dysk UHD.

Czyli raz wydanie UHD jest "be", bo to nabijanie kasy wytwórni i reżyserowi, a innym razem UHD się należy (rozumiem, że w tym przypadku ta sama wytwórnia już na kasę zasługuje).
Zanim zaczniesz krytykować i protekcjonalnie odnosić się to innych Forumowiczów, to pochyl się łaskawie nad swoimi własnymi wypowiedziami.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

17-12-2023, 20:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-12-2023, 20:24 przez Mierzwiak.)
Zaopatrzyłem się już we wszystkie remAIstery Camerona więc spieszę z raportem:

W ruchu Aliens wygląda równie obrzydliwie, co na screenach, więc jeśli kogoś jara perspektywa, by klasyk Camerona był całkowicie pozbawiony swojego wizualnego rodowodu i wyglądał jak tani, sterylny serial telewizyjny, to jego potrzeba została zaspokojona Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

17-12-2023, 20:43
Ale się porobiło. Gdyby mi ktoś parę lat temu powiedział, że będę miał wątpliwości, czy zrobić upgrade "Aliens" do UHD oraz że będę się zastanawiać, czy warto zainteresować się kupnem "True Lies" na UHD... z powodu jakości remasterów, to chyba bym nie uwierzył.
Przy tym co zrobiono z tymi filmami (a wszystko wskazuje na to, że tak niestety będą wyglądać) zabawy Lucasa z przestawianiem chmurek w Nowej Nadziei, czy podmianka "hologramu" Anakina w finalnym ujęciu  Powrotu Jedi, to są niewinne igraszki. Filmy nakręcone analogowymi kamerami, stylizuje się na "nakręcone" cyfrówką. Przy czym te współcześnie produkowane, na cyfrze, tak nie wyglądają. Potrafią mieć bardzo szczegółowy obraz, ale jednocześnie niesamowicie filmowy wygląd, chociażby "Rogue One" (gdzie użyto "leciwych" obiektywów), czy "Parasite". Przy obu zresztą wykorzystano, zdaje się, ten sam model ARRI - alexa 65.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline JVC 4K
Użytkownik
Liczba postów: 171
Reputacja: 2

17-12-2023, 22:06
(17-12-2023, 20:12)sebas napisał(a):  
(17-12-2023, 16:36)JVC 4K napisał(a):  o co teraz proponuje Cameron czyli Aliens, Otchłań, True Lies, Titanic i Avatary to nic innego jak nabijanie kasy wytwórnią i Cameronowi, oni chcą wyciągnąć jak największą kasę od widzów dlatego po raz enty sprzedają im te same filmy tylko po to aby jeszcze więcej się nachapać,

Tacy jesteście inteligentni a tak prostego zabiegu nie rozumiecie. Jeżeli chodzi o to jak ja to widzę to nie kupię żadnego z tych "nowo zremastrowanych" filmów, a już w szczególności nie kupię Obcy decydujące starcie skoro mam go i na DVD i na BD z THX, tym bardziej nie dam zarobić Cameronowi za kolejne wydanie TEGO SAMEGO FILMU wystarczająca jakość jest z BD.
A kilka postów wcześniej...

(16-12-2023, 23:06)JVC 4K napisał(a):  Alien 3 Davida Finchera - super film według mnie i nie tylko mnie sporo lepszy od dwójki Camerona więc płyta UHD jak w banku.

Czyli raz wydanie UHD jest "be", bo to nabijanie kasy wytwórni i reżyserowi, a innym razem UHD się należy (rozumiem, że w tym przypadku ta sama wytwórnia już na kasę zasługuje).
Zanim zaczniesz krytykować i protekcjonalnie odnosić się to innych Forumowiczów, to pochyl się łaskawie nad swoimi własnymi wypowiedziami.

Kurcze ale wszystko bierzesz do siebie, dałem tylko taki przykład że jak 5 lat temu wydali Nostromo w 4K UHD teraz planują w marcu Decydujące starcie, to dlaczego ograniczać się tylko do pierwszych dwóch części? Skoro wszystkie Predatory wyszły na UHD BD, to z Obcym by nie potrafili lenie tego zrobić, chyba coś jednak jest nie tak. I nie piszę że ludzie powinni to kupować, tylko dla zasady powinni to wydać albo wszystko albo nic.

Obcy Nostromo - BD UHD
Decydujące starcie - BD UHD
3 część - brak
4 cześć - brak
AvP 1 - brak
AvP 2 - brak

Teraz kumasz.

Jedynkę z 79r. mam na UHD BD ale kupiłem tylko dlatego że był tam HDR10+ oraz napisy PL, a w dżejwisie NZ7 mam wsparcie HDR10+ to jedyny projektor który obsługuję ten format, a i tak uważam że HDR10+ jest lepszym formatem od Dolby Vision, tylko się nie przyjął z powodu drogiej licencji i ciężkiego programowania.

JVC DLA RS 8K e-shiftX + Stewart Filmscreen StudioTek130 G3 Fixed Frame + Oppo UDP 203 + Denon AVC X8500HA + Dali Opticon 6 MK2 2 szt. + Dali Opticon LCR MK2 5 szt. + Alteco C1 4szt. + SVS SB4000.
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

18-12-2023, 00:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2023, 09:41 przez ILSA FAUST.)
(17-12-2023, 22:06)JVC 4K napisał(a):  Kurcze ale wszystko bierzesz do siebie, dałem tylko taki przykład że jak 5 lat temu wydali Nostromo w 4K UHD teraz planują w marcu Decydujące starcie, to dlaczego ograniczać się tylko do pierwszych dwóch części? Skoro wszystkie Predatory wyszły na UHD BD, to z Obcym by nie potrafili lenie tego zrobić, chyba coś jednak jest nie tak. I nie piszę że ludzie powinni to kupować, tylko dla zasady powinni to wydać albo wszystko albo nic.

Fakty były takie, że FOX przed fuzją z Disneyem miał plany wydać na 4K UHD wszystkie brakujące Alieny 1-2-3-4 , skończyło się na tylko na Alien 1 potem Disney się ugiął Cameronowi, który stracił wiele lat bawiąc się w te remastery oraz Avatary 2-3 - ale go nie obchodziło klasyczne remasterowanie filmu tylko znowu chciał się pochwalić światu kolejną technologią masteringu AI.
nie dość że opóźnił przez to Avatara 2 o dobre 3-4 lata i kolejne to wydał 6 pack remasterów, z którymi nie wiadomo co zrobić.
Cameron się wypalił, jedzie cały czas na marce Avatara i chce przejść do historii kina jako ten który wymyślił 3D (które upadło po kilka latach z powodu braku szybkiej premiery Avatara 2), ten który wymyślił AI(MASTER), który pewnie już upadło widząc reakcje fanów, ten który wymyślił nowe kamery do ujęć podwodnych, etc....
Słuchajcie, gość spadł w Otłchłań, i ciągnie ten cały kram i sprzęt i technologie na samo dno.
nie interesuje go już kino tylko podręczniki w szkołach filmowych w których MUSI się znaleźć - jako profesor Cameron.
AVATAR 3 ma nakręcowy od kilku lat - jak nie zrobi sobie przerwy po trójce i nie nakręci swojego LAST DUEL czy NAPOLEONA to już po Cameronie oraz po avatarach. Gdzie jest teraz Ridley Scott a gdzie James Cameron? Ostatni moment aby się Cameron wybudził ze swojego niebieskiego AVATARA.
tak, na dowód że nie odpowiadam bajek to prowadziłem przed fuzją FOXA rozmowy z FILMARENA w Czechach i powiedzieli że mają plan na 4K UHD na wszystkie brakujące Alieny (1-4) udało się tylko wypuścić genialnego steelbooka 4K z Alien 1 a potem Cameron wywrócił stolik, bo mieli iść po kolei z masterami 2-3-4. Na dowód, że bajek nie wymyślam, i nie tylko ja z nimi rozmawiałem to opublikowali nawet STATEMENT, że sorry ale fuzja FOX-a i muszą przełożyć na po fuzji...
Oto plany na 4 x STEELBOOK 4K od Filmarena Czechy - bardzo dobrze znana wszystkim forumowiczom.
[Obrazek: attachment.php?aid=1878]

Oczywiście, że Cameron opatentował pewnie prawa do swojej technologii (AI)MASTER i pewnie kilka lat temu sprzedał te prawa Disneyowi, więc będzie więcej takich masterów w stajni Disneya, pytanie jak rynek zareaguje. A może wile osób chce cyfrowe przeróbki klasyków?
Pocieszające jest to, że Cameron nie ma już więcej swoich filmów do masterowania i przepracowany chłopina zabierze się do postrodukcji Avatara 3, na którą potrzebuje 2 lata a nakręcił ten film 5 lat termu - to się nazywa "wypalenie zawodowe" (w skrócie SKS - Starość "kur....a"
Starość) w tym wieku wszyscy je przechodzą i taki Disney tego nie widzi albo udaje że nie widzi. Przy takim wypaleniu będzie problem z ukończeniem ukończonego Avatara 3 a co dopiero z kolejnymi częściami, które już wiemy, że nakręcą padawani Camerona.

(17-12-2023, 17:39)Bender napisał(a):  JVC 4K napisał(a):  
Już za niedługo wychodzi nowy film o Obcym i tym teraz powinni żyć fani gatunku.

Może i bym żył, gdyby Prometheus i Covenant nie były żenujaco złymi filmami. Których za nic nie mam ochoty oglądać ponownie i żałuję, że ogóle raz obejrzałem. Tymczasem Aliens (choć wole Alien) obejrzę ponownie jeszcze nie raz w życiu. Więc mój entuzjazm do Romulus na ten moemnt okresliłbym jako zerowy.

Tylko dzięki sukcesowi ALIEN ROMULUS mogą powstać mastery 4K dla Alien 3-4 może nawet AvP 1-2, bo wtedy będzie okazja na wydanie BOX 4K kolejnej antologii Alien aby ponownie wszystkich wydoić z kasy za te same filmy.
Jestem pierwszy w kolejce do dojenia.

ALIEN ROMULUS jest także jedyną nadzieją na domykający trylogię Promka brakujący film Scotta.

nie pochwalam opinii kolegi "Bender", który zatrzymał się na Alien 4 oraz Predator 2 (zjeb.... na maksa rolą Glovera aczkolwiek piękny ten film) i nie pójdzie dalej o krok, są także jeszcze tacy "najprawdziwsi fani świata obu franczyz" co się zatrzymali na Alien-Aliens i Predator 1 i nie pójdą o krok dalej. Ich decyzja - kupić w Castoramie saperkę, wykopać sobie grób, położyć się i czekać na "śmierć kinomana".

Ja lecę dalej, wsiadam na każdy statek, który leci na planetę LV-426.
Oczekuję każdej kolejnej spadającej gwiazdy, która okaże się spadającym predatorem.
Tak odbywa się postęp, rozwój, ewolucja w kinie.

Kto leci ze mną?

----------------------

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

18-12-2023, 01:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2023, 03:16 przez Mierzwiak.)
Musisz każdy temat zasrywać tymi ścianami tekstu i bełkotliwego strumienia świadomości? Ile można czytać o tym pieprzonym Alien Romulus, filmie którego nawet nikt nie oglądał, w temacie go póko co niedotyczącym?

Witam na liście ignorowanych, osobiście mam już tego dość.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (51): « Wstecz 1 ... 33 34 35 36 37 ... 51 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku