28-02-2025, 08:35
Dla posiadaczy Apple TV+, zachęcam obejrzeć serial "Disclaimer" w reżyserii Alfonso Cuaron. Mamy tutaj ciekawie skonstruowany dramat, w miarę odkrywania kulisów wydarzeń z przeszłości głównych bohaterów zmieniałem spojrzenie i ocenę postaci. Wczoraj skończyliśmy z żoną oglądać i jesteśmy pod wrażeniem opowiedzianej historii. Pięknie nakręcony serial - za zdjęcia odpowiadał Emmanuel Lubezki. Bardzo ładnie bawił się światłem oraz nastrojem barw i kompozycji dopasowując je do wydarzeń.
Muzyka i ścieżka dźwiękowa też budowała klimat, jak i głos narratorki Bardzo dobra jakość obrazu jak dla mnie, prawie bez szumów. Ale najważniejsza oczywiście jest fabuła, Cate Blanchett i Kevin Klain w głównych rolach, dobrze budują tragizm swoich postaci.
Polecam gorąco, Apple ma wiele dobrych seriali, ale ten uważam że powinien być w czołówce, lecz chyba jest mocno niedoceniony.
Muzyka i ścieżka dźwiękowa też budowała klimat, jak i głos narratorki Bardzo dobra jakość obrazu jak dla mnie, prawie bez szumów. Ale najważniejsza oczywiście jest fabuła, Cate Blanchett i Kevin Klain w głównych rolach, dobrze budują tragizm swoich postaci.
Polecam gorąco, Apple ma wiele dobrych seriali, ale ten uważam że powinien być w czołówce, lecz chyba jest mocno niedoceniony.
LG OLED B9 55 cali
Harman/Kardon Enchant 800
Panasonic DP-UB 450
Harman/Kardon Enchant 800
Panasonic DP-UB 450