Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział ogólny
1 2 3 4 5 ... 7 Dalej »

Oglądamy filmy z kolekcji...

Strony (125): « Wstecz 1 ... 88 89 90 91 92 ... 125 Dalej »

Opcje tematu
Oglądamy filmy z kolekcji...
Offline Reacher
Stały bywalec
Liczba postów: 617
Reputacja: 52

05-12-2022, 16:55
(05-12-2022, 14:17)Juby napisał(a):  Ale dla mnie Clint to director no. 1, widziałem 32

Polecam książkę "Clint. Życie i legenda". Nie jest to cukierkowa biografia pisana na zamówienie i dlatego świetnie się czyta. Pełno w niej smaczków, często stawiających Clinta w niekorzystnym świetle ale mojego uwielbienia to nie zmniejszyło. To również mój ulubiony reżyser, chociaż po Cry Macho mam nadzieję, że skończy z kręceniem a przynajmniej z graniem w filmach.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

09-12-2022, 10:51
(05-12-2022, 15:53)Gieferg napisał(a):  Porażka po całości, ale jestem ciekaw ewentualnego opisu wrażeń wizualnych
No ładnie to to nie wyglądało (czarne pasy z prawej i lewej - jeden grubszy, drugi cieńszy - jakość skacze od "no, film na DVD" do "co tu się dzieje?" między ujęciami), ale jakoś przeszło, nawet na większym tv. Z tym że Imho w przypadku tego filmu nawet remaster 4K HDR dużo by nie pomógł (dyplomatycznie pozostawię bez oceny) Tongue

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-12-2022, 23:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2022, 23:36 przez Gieferg.)
Bardzo specyficzna sytuacja z tym filmem, wiele czynników "zewnętrznych" ma w moim przypadku wpływ na taki, a nie inny odbiór i z pewnością dalej będę regularnie wracał.
Ale w ogóle się nie dziwię, że komuś nie podchodzi.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

11-12-2022, 07:54
Citizen Kane << obejrzany, nie powiem wyjątkowy seans. Jak na 41rok to wygląda to naprawdę nieźle, pod względem realizacyjnym. Po niektórych ujęciach można sugerować się jakby to było kręcone współcześnie. Cała historia ciekawa, wielowymiarowa zwłaszcza wątek ludzkiej egzystencji i tego co pozostaje po człowieku. Na pewno do niego wrócę, aby spojrzeć na inne aspekty, które mogły mi umknąć. Pierwsze seanse takich głośnych produkcji są naprawdę trudne, bo człowiek pod wpływem pochlebnych opinii innych spodziewa się czegoś kompletnie innego. Ale tak jest to bardzo dobry film, który zasługuje na miano dalszego odkrywania przy powtórnych seansach 8+/10

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

11-12-2022, 10:48
Kane realizacyjnie trzyma się znakomicie. Mam go na DVD, muszę sprawdzić jak wygląda na nowym tv, bo może wymaga upgrade'u.

(10-12-2022, 23:36)Gieferg napisał(a):  Bardzo specyficzna sytuacja z tym filmem, wiele czynników "zewnętrznych" ma w moim przypadku wpływ na taki, a nie inny odbiór i z pewnością dalej będę regularnie wracał.
Ale w ogóle się nie dziwię, że komuś nie podchodzi.
U mnie też nie tylko kwestie filmowe zadecydowały o negatywnych wrażeniach (np. jestem bardzo anty względem palenia papierosów, zioła w sumie też, a tam cały czas każdy coś jara Tongue), ale potrafię zrozumieć że komuś dla kogo ważniejszy jest nastrój od historii może się podobać film w takich klimatach.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

11-12-2022, 13:09
Cytat:(np. jestem bardzo anty względem palenia papierosów, zioła w sumie też, a tam cały czas każdy coś jara
Tez jestem kompletnie anty paleniu czegokolwiek w życiu (nigdy nie wypaliłem ani jednego papierosa) ale w filmach mi to w ogóle nie przeszkadza Tongue

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

11-12-2022, 19:37
Juby, jak rozumiem morderstwa i handel narkotykami Ci nie przeszkadzają, bo masz w kolekcji Człowieka z blizną ?

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

12-12-2022, 08:36
Morderstwa i handel narkotykami nie śmierdzą Tongue Gdy oglądaliśmy film, narzeczona na chwilę otworzyła okno balkonowe (pierwsze piętro), na zewnątrz ktoś palił i zapach wszedł do pokoju. <rzyg> Okno oczywiście szybko zamknęliśmy i prysnęliśmy jakimś odświeżaczem powietrza, ale od tego momentu już za każdym razem gdy ktoś palił na ekranie czułem smród z zewnątrz Confused

Wczoraj powtórka Avatara (Blu-ray, napisy) przed piątkowym seansem sequela. Nie mam zbyt wiele do dodania względem recenzji sprzed dwóch lat, chyba tylko tyle że to film do którego lepiej mi się wraca po dłużej przerwie. Niemniej, 8-9/10. Fantastyczne widowisko. W piątek mój pierwszy seans w IMAX 3D, pierwsze 3D od 2014 roku i pierwsze 3D bez okularów na okularach Smile

I nie, nie przeszkadzało mi że Grace pali. W sumie ciekawe, że im na to pozwolono w PG-13. Cameron musi mieć jakieś chody u MPAA.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

12-12-2022, 08:47
(12-12-2022, 08:36)Juby napisał(a):  W sumie ciekawe, że im na to pozwolono w PG-13. Cameron musi mieć jakieś chody u MPAA.
To chyba kwestia opłacenia kary, a nie kompletnego zakazu. W 'Die Another Day' Brosnan kurzył cygarko jako jedno z nawiązań do ery Moore'a i skończyło się na jakiejś karze finansowej tylko.

(12-12-2022, 08:36)Juby napisał(a):  Morderstwa i handel narkotykami nie śmierdzą
Tak długo jak nie mamy w domu kina, z którego czuć zapachy z filmów, to chyba jednak OK Wink

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

12-12-2022, 08:48
Dopóki nie ma ujęcia wypuszczania dymu z nosa/buzi można jarać dowoli w pg-13 Big Grin

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (125): « Wstecz 1 ... 88 89 90 91 92 ... 125 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku