26-11-2021, 14:53
To Twoje pierwsze filmy w kolekcji ze Studia Ghibli, czy może coś już wcześniej wyrwałeś od nich ?
Pan Anatol - kolekcja
|
26-11-2021, 14:53
To Twoje pierwsze filmy w kolekcji ze Studia Ghibli, czy może coś już wcześniej wyrwałeś od nich ?
26-11-2021, 15:22
(26-04-2021, 23:32)Pan Anatol napisał(a): Sklep na rogu został niedawno wypuszczony w ramach Warner Archive. To bardzo ładny świąteczny film (choć świąteczny w taki dość oszczędny sposób, co chyba warto uznać za zaletę) z jak zwykle urokliwą rolą Jimmy'ego Stewarta; jakiś czas już oczekiwałem na jakieś jego wydanie Blu-ray, no i się doczekałem. Ciekawe, czy pojawi się wkrótce w Europie; ja jednak zdecydowałem się nie zwlekać, bo wydanie Warner Archive nie pozostawia chyba nic do życzenia, poza faktem, że trzeba je sprowadzać zza oceanu. Jak wygląda płyta tego filmu? Chodzi mi o to, że ten film i inne BD z Warner Archive Collection bywają oznaczone jako "Manufactured on Demand" - w przypadku DVD to są to płyty wypalone normalną nagrywarką, jaką większość z nas posiada w domu (nie wiem, czy tak jest zawsze, ale takie widziałem). Jak jest w tym przypadku? Płyty są wypalane, czy wyglądają na normalnie tłoczone?
26-11-2021, 21:27
Dzięki za komentarze. ![]() (26-11-2021, 14:53)misfit napisał(a): To Twoje pierwsze filmy w kolekcji ze Studia Ghibli, czy może coś już wcześniej wyrwałeś od nich ? Wcześniej wyrwałem tylko "Ocean Waves" - wiem, że wybór dość nietypowy, bo ten tytuł przeważnie pojawia się na ostatnich pozycjach w rankingach Ghibli, ale mnie tam ujął. ![]() ![]() (26-11-2021, 15:22)slavekg napisał(a): Jak wygląda płyta tego filmu? Chodzi mi o to, że ten film i inne BD z Warner Archive Collection bywają oznaczone jako "Manufactured on Demand" - w przypadku DVD to są to płyty wypalone normalną nagrywarką, jaką większość z nas posiada w domu (nie wiem, czy tak jest zawsze, ale takie widziałem). Płyta na moje oko wygląda normalnie i na pudełku też nie widzę żadnych wzmianek o "Manufactured on Demand". Tzn. z tego co pamiętam przed zakupem wiedziałem o tym problemie i chciałem się upewnić - i dowiedziałem się, że z DVD jest tak, jak mówisz, ale BD są tłoczone. Da się to sprawdzić w jakimś programie? Dodam jeszcze, że to moje pierwsze od bardzo, bardzo dawna zamówienie z Amazona. ![]() ![]()
27-11-2021, 18:58
Nie mam pojęcia, czy to się da jakoś sprawdzić - inaczej niż "wizualnie". Jeżeli płyta wygląda normalnie, jak wszystkie inne tłoczone, to pewnie jest tłoczona. DVD wypalane są niebiesko-fioletowe, z tego co widziałem. Nie wiem, czy wiesz, ale "Sklep za rogiem" ma też swoją brytyjską edycję z HMV: https://store.hmv.com/store/film-tv/blu-ray/the-shop-around-the-corner-(hmv-exclusive)-the-pre Z tym, że też trudno ją kupić, niestety HMV nie wysyła poza UK, pozostaje eBay, ale ze względu na wysokie koszty wysyłki i naliczany VAT to średnio opłacalne przedsięwzięcie.
27-11-2021, 20:47
No ja akurat mam niewielką styczność z wypalankami. ![]() |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |