Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Pan Anatol - kolekcja

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Opcje tematu
Pan Anatol - kolekcja
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 6,010
Reputacja: 437

26-11-2021, 14:53
To Twoje pierwsze filmy w kolekcji ze Studia Ghibli, czy może coś już wcześniej wyrwałeś od nich ?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 332
Reputacja: 5

26-11-2021, 15:22
(26-04-2021, 23:32)Pan Anatol napisał(a):  Sklep na rogu został niedawno wypuszczony w ramach Warner Archive. To bardzo ładny świąteczny film (choć świąteczny w taki dość oszczędny sposób, co chyba warto uznać za zaletę) z jak zwykle urokliwą rolą Jimmy'ego Stewarta; jakiś czas już oczekiwałem na jakieś jego wydanie Blu-ray, no i się doczekałem. Ciekawe, czy pojawi się wkrótce w Europie; ja jednak zdecydowałem się nie zwlekać, bo wydanie Warner Archive nie pozostawia chyba nic do życzenia, poza faktem, że trzeba je sprowadzać zza oceanu.

Jak wygląda płyta tego filmu? Chodzi mi o to, że ten film i inne BD z Warner Archive Collection bywają oznaczone jako "Manufactured on Demand" - w przypadku DVD to są to płyty wypalone normalną nagrywarką, jaką większość z nas posiada w domu (nie wiem, czy tak jest zawsze, ale takie widziałem).
Jak jest w tym przypadku? Płyty są wypalane, czy wyglądają na normalnie tłoczone?

Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 336
Reputacja: 30

26-11-2021, 21:27
Dzięki za komentarze. Smile

(26-11-2021, 14:53)misfit napisał(a):  To Twoje pierwsze filmy w kolekcji ze Studia Ghibli, czy może coś już wcześniej wyrwałeś od nich ?

Wcześniej wyrwałem tylko "Ocean Waves" - wiem, że wybór dość nietypowy, bo ten tytuł przeważnie pojawia się na ostatnich pozycjach w rankingach Ghibli, ale mnie tam ujął. Wink Trochę tylko żałuję, że nie spróbowałem sprowadzić sobie wydania amerykańskiego, bo tam jest dołączony jakiś making of, który chętnie bym zobaczył, a brytyjskie wydanie jest prawie gołe. Jeśli ktoś ma to amerykańskie wydanie i możliwość zgrywania płyt, to niech da mi znać. Wink No ale wtedy jeszcze nie rozważałem specjalnie sprowadzania płyt z regionem A.

(26-11-2021, 15:22)slavekg napisał(a):  Jak wygląda płyta tego filmu? Chodzi mi o to, że ten film i inne BD z Warner Archive Collection bywają oznaczone jako "Manufactured on Demand" - w przypadku DVD to są to płyty wypalone normalną nagrywarką, jaką większość z nas posiada w domu (nie wiem, czy tak jest zawsze, ale takie widziałem).
Jak jest w tym przypadku? Płyty są wypalane, czy wyglądają na normalnie tłoczone?

Płyta na moje oko wygląda normalnie i na pudełku też nie widzę żadnych wzmianek o "Manufactured on Demand". Tzn. z tego co pamiętam przed zakupem wiedziałem o tym problemie i chciałem się upewnić - i dowiedziałem się, że z DVD jest tak, jak mówisz, ale BD są tłoczone. Da się to sprawdzić w jakimś programie?

Dodam jeszcze, że to moje pierwsze od bardzo, bardzo dawna zamówienie z Amazona. Smile Kiedyś zniechęciłem się do nich mocno, bo zamówienia zawsze przychodziły mi mocno sfatygowane, szczególnie boxy, więc przeniosłem swój interes do konkurencji. Wink Ale teraz po tych zmianach to chyba nie ma innej opłacalnej opcji sprowadzania z UK, więc dam im szansę.

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 332
Reputacja: 5

27-11-2021, 18:58
Nie mam pojęcia, czy to się da jakoś sprawdzić - inaczej niż "wizualnie". Jeżeli płyta wygląda normalnie, jak wszystkie inne tłoczone, to pewnie jest tłoczona. DVD wypalane są niebiesko-fioletowe, z tego co widziałem.

Nie wiem, czy wiesz, ale "Sklep za rogiem" ma też swoją brytyjską edycję z HMV:
https://store.hmv.com/store/film-tv/blu-ray/the-shop-around-the-corner-(hmv-exclusive)-the-pre

Z tym, że też trudno ją kupić, niestety HMV nie wysyła poza UK, pozostaje eBay, ale ze względu na wysokie koszty wysyłki i naliczany VAT to średnio opłacalne przedsięwzięcie.

Odpowiedz
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 336
Reputacja: 30

27-11-2021, 20:47
No ja akurat mam niewielką styczność z wypalankami. Smile Ale zerknąłem jeszcze i płyta wygląda normalnie, bez żadnych niebiesko-fioletowych refleksów. O tym nowym wydaniu nie słyszałem, ale też specjalnie się nie interesowałem, bo to od Warner Archive zadowala mnie całkowicie.

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku