05-01-2024, 20:05
Aha okej, o tym już zapomniałem, bo nie lubię tego filmu aż tak bardzo, żeby się bawić w sprowadzanie z USA
|
Seksmisja
|
|
05-01-2024, 20:05
Aha okej, o tym już zapomniałem, bo nie lubię tego filmu aż tak bardzo, żeby się bawić w sprowadzanie z USA
05-01-2024, 22:23
No i Fuga też była w USA wypuszczona. Plus jeszcze w UK wydali Wajdę, Kieślowskiego, a teraz parę wydań Skolimowskiego, więc o ile trudno pisać tu o renesansie polskiego kina, to jednak SF nie wydaje się być kluczem.
05-01-2024, 22:47
Okej, miałem trochę skrzywiony ogląd bo ja sam w ostatnim czasie zamawiałem tylko Żuławskiego i Szulkina. Faktycznie był jeszcze ten box Wajdy i Skolimowski, kiedyś tam też Kieślowski. Mówiąc o SF miałem na myśli ostatnie miesiące, czyli właśnie Żuławski, Szulkin, teraz Seksmisja, kiedyś jeszcze chyba Piestrak się przewinął? Ale mówiąc ogólniej to faktycznie mieliśmy w ostatnich latach trochę zagranicznych wydań polskich filmów i to oczywiście bardzo fajnie, ale w zdecydowanej większości to są tylko wielkie nazwiska i wielka klasyka (i tutaj właśnie wyjątkiem są te wydania SF, które moim zdaniem jadą na jako takiej popularności Żuławskiego i Srebrnego Globu), więc na takiego Kilera raczej bym nie liczył za granicą.
06-01-2024, 02:50
Slavekg napisał: A masz pewność, że 1.37:1 to AOR (tj. w takim formacie był wyświetlany w kinach), a nie 1.85:1? Ja mam taką pewność. Byłem na (nocnej) polskiej premierze kinowej. Format 4:3 to OAR. Z tego powodu zostałem przy DVD i nie kupiłem BD. Z kolei "Kinksajz" (1987) został wydany na BD w OAR. Tę płytkę mam w zasięgu wzroku.
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.
06-01-2024, 08:27
(05-01-2024, 22:47)Pan Anatol napisał(a): kiedyś jeszcze chyba Piestrak się przewinąłMasz na myśli niemieckie wydanie Pirxa?
06-01-2024, 15:32
Dokładnie tak. To chyba wprawdzie ukazało się niezależnie od tej "fali" zapoczątkowanej przez Żuławskiego, ale akurat jakoś jednak się wpasowuje
06-01-2024, 16:08
No i po co ja Wam przypominałem, że jest temat o wydaniach Seksmisji, rach ciach i kolejny temat zaśmiecony off topem, mam za swoje
17-02-2024, 21:16
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
17-02-2024, 21:52
Ooo, ziarno się pojawiło. https://slow.pics/c/mpz8dog8 Jutro dopasuję całą dwunastkę, może jeszcze jakieś niespodzianki się trafią?
Że jest ziarno to oczywiście pewien postęp ale dalej mi się nie podoba jak to wygląda. No a recenzja samego filmu to jakies napisane na odwal się nie wiadomo co. Zostaję przy DVD ma się rozumieć (za to kupiłem sobie "Kingsajz" na blu). |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |