Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 365 366 367 368 369 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline chucky
Użytkownik
Liczba postów: 90
Reputacja: 7

#3,661
07-06-2024, 08:48
Czy orientuje się ktoś dlaczego nie można zrealizować zamówienia z Amazon.co.uk na Steelbook’a Obi-One Kenobi ?
Przy próbie złożenia zamówienia pojawia się komunikat o braku możliwości dostarczenia pod wskazany adres (próbowałem kilku w PL czy nawet DE).
Do tej pory nie było problemów z przesyłkami z UK - przykładowo Steelbook’i Mandaloriana przyszły bez problemu. Dodam, że z innymi filmami w koszyku nie ma takiego problemu. Sprzedaż i wysyłka realizowana jest przez Amazon.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

#3,662
07-06-2024, 09:53
Pewnie dlatego, że sprzedaje to amazon z USA a kupując w UK z USA do nas nie wysyłają.
Wydania brytyjskiego na chwilę obecną nie ma. Spróbuj na innych amazonach. DE FR ITA itd

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,516
Reputacja: 96

#3,663
07-06-2024, 12:18
(07-06-2024, 08:48)chucky napisał(a):  Czy orientuje się ktoś dlaczego nie można zrealizować zamówienia z Amazon.co.uk na Steelbook’a Obi-One Kenobi ?

Z tego co widzę, to w UK aktualnie nie jest dostępny i nie wiem czy jeszcze kiedyś będzie. Ja zamawiałem w przedsprzedaży i przyszło niedawno.
Jak chcesz mieć ten steelbook, to lepiej nie czekaj, aż się być może znowu pojawi i kup francuskie wydanie:

>Kenobi<

Andor jest jeszcze dostępny w UK, ale po premierze sytuacja może być podobna, więc lepiej zamówić teraz, jeżeli ktoś chce koniecznie wydanie z UK:

>Andor<

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline chucky
Użytkownik
Liczba postów: 90
Reputacja: 7

#3,664
07-06-2024, 13:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2024, 13:24 przez chucky.)
No właśnie na UK pojawia się co jakiś czas jeden egzemplarz ale nie da się zamówić. Dzięki, zamówiłem już z FR.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,474
Reputacja: 218

#3,665
14-06-2024, 13:04
(26-01-2024, 19:02)Redrum napisał(a):  Dzisiaj paczka dotarła. Żadnych dodatkowych opłat, więc w moich oczach nastąpiła ich mała rehabilitacja.
Tylko po co te ceregiele, być może faktycznie zawinili w Vinegar Syndrome?
Jest to moja trzecia przesyłka od nich przesyłka i wszystkie obsługiwał FedEx.
Z pierwszą nie było żadnych problemów, druga dotarła do Fedexu w Katowicach 22 grudnia i nie potrafili jej dostarczyć do 3 stycznia, ciągle przekładając dostawę na następny dzień.
W końcu pojchałem do nich i odebrałem osobiście. W podsumowaniu trackingu napisali "Dostarczono"  Big Grin . Zrzuciłem to na karb świątecznego zamieszania...
Ale żądanie pisemnych deklaracji przy trzeciej przesyłce trochę mnie rozzłościło.

Przed chwilą odebrałem od nich swoją pierwszą przesyłkę.
Wysłali w środę DHL Express (widać to drugie słowo to nie tylko chwyt marketingowy), zapakowane w kartonowe twarde pudełko, zero dodatkowych opłat.
Bardzo pozytywne doznanie pod każdym względem.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,827
Reputacja: 84

#3,666
08-07-2024, 15:56
Dostarczała komuś ostatnio paczki poczta polska? Bo za ostatnie zamówienie z rarewaves podliczyli mnie na 84 zł. Nie mam pojęcia za co. Znowu doliczyli sobie jakieś dodatkowe opłaty czy co?
Bo sam haracz po 8.5 od paczki to w moim przypadku za 4 paczki wyjdzie 34 zł. To skąd dodatkowe 50zł? Chyba, że haracz podrożał, ale żeby dwukrotnie to wątpię.

Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec

#3,667
08-07-2024, 16:07
(08-07-2024, 15:56)piti198 napisał(a):  Dostarczała komuś ostatnio paczki poczta polska? Bo za ostatnie zamówienie z rarewaves podliczyli mnie na 84 zł. Nie mam pojęcia za co. Znowu doliczyli sobie jakieś dodatkowe opłaty czy co?
Bo sam haracz po 8.5 od paczki to w moim przypadku za 4 paczki wyjdzie 34 zł. To skąd dodatkowe 50zł? Chyba, że haracz podrożał, ale żeby dwukrotnie to wątpię.

Obstawiam że doliczyli ci cło.

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

#3,668
08-07-2024, 18:18
Jakoś dotychczasowo nie doliczali, tylko płaciłem te 8.5 zeta od paczki. To co się zmieniło?

Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec

#3,669
08-07-2024, 18:22
Może PP coś się pomyliło, masz rachunek z poczty? Jeżeli nie to idź na pocztę z numerem przesyłki, dowiedz się za co ci to naliczyli i spróbuj to wykaśnić na poczcie a jak nie to napisz do rarewaves. Myślę, że da się coś odkręcić, ale niestety jest z tym trichę zachodu

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak

#3,670
08-07-2024, 18:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-07-2024, 18:34 przez piti198.)
Jeszcze nie mam tych paczek, tylko dostałem smsa od mojej mamy, bo to ona odbiera dla mnie paczki, że zapłaciła 84 zł. Z tego co wiem, to żadnego rachunku nikt jej nigdy nie dawał, czy od kuriera czy z pp.
A numery 4 paczek to dostałem 28 czerwca emailem z pp, tylko że wyglądały na nry z royalmail, a nie pp, bo jak wpisywałem je na stronie trackingu z pp to wyświetlało się, że numer jest błędny.

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 365 366 367 368 369 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   4 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku