Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 373 374 375 376 377 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 708

#3,741
03-09-2024, 16:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2024, 16:37 przez misfit.)
Szacun, że chce Ci się każdorazowo tak bawić z inpostowymi przesyłkami Big Grin

Co do rarewaves... po ponad miesiącu oczekiwania udałem się na pocztę i okazało się, że od ponad 10 dni filmy sobie tam leżą. Na przesyłkach info, że adresata nie zastano dnia 23-08, co jest niemożliwe bo pod moim adresem do wysyłki zawsze ktoś jest na miejscu - a nawet jeśliby się tak zdarzyło to wypadałoby zostawić w takiej sytuacji awizo, którego w skrzynce też nie było.
Rarewaves standardowo zamówienie na dwa filmy rozdzielił na dwie przesyłki, więc do zapłaty było dwa razy 8,50.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 961
Reputacja: 37

#3,742
03-09-2024, 16:56
No ja też na coś czekam i mnie tym info o braku awizo zaskoczyłeś.

Odpowiedz
Offline vandel
Stały bywalec
Liczba postów: 654
Reputacja: 24

#3,743
03-09-2024, 16:57
Urlopy i poczta polska to stan umysłu od dawna

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,744
03-09-2024, 20:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-09-2024, 14:59 przez Mefisto.)
(03-09-2024, 16:35)misfit napisał(a):  Szacun, że chce Ci się każdorazowo tak bawić z inpostowymi przesyłkami

Nie żebym miał jakiś wybór.

A PP niestety cierpi ciągle na deficyt pracowników.

infolinia: kobiety > faceci.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,745
04-09-2024, 21:22
I u mnie chyba dopadło kogoś lenistwo. Wczorajsza przesyłka od Poczteksu pojawiła się w skrzynce jakoś późno bo chyba koło 19, a dzisiaj następna ale tym razem dopiero po 21 dostaję powiadomienie, że doręczona, no to schodzę do skrzynki a tam pusto. Bardzo ciekawe Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,746
09-09-2024, 13:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2024, 13:10 przez Mefisto.)
Widzę, że nie tylko ja mam problemy z inpostem.

Cytat:Należy się zero gwiazdek, wręcz minus 10 !!! Po raz kolejny problem z dostawą.
Wcześniej przesyłka zaginiona, firma twierdziła, że błąd jest po stronie firmy wysyłającej - źle wpisany adres. Firma przesłała zdjęcia - wszystko prawidłowo, InPost w zaparte, że nie mógł dostarczyć paczki, nie wróciła do nadawcy. Infolinia - oczywiście zero pomocy, w korespondencji email - utarte sformułowania.
Dzisiaj ponowna sytuacja - paczka do pilnej dostawy na dzisiaj, wysłana w piątek, poprawnie zaadresowana- nie wiedzą, gdzie jest, problemem zajmą się w ciągu 48h. Żart - brak chęci, aby od razu zadzwonić do kuriera, rozwiązać problem. Brak podejścia pro klient. Infolinia, czat - nieporozumienie... kwalifikacje zerowe, żadnej kreatywności, wsparcia a odesłanie do formularza online. Nigdy więcej InPost i będę stanowczo wszystkim odradzać ! Wolę dopłacić konkurencji.

Cytat:Nie polecam.. oddział dramat dostarczanie paczek trzeba wydzwaniać gdzie one są przekierowanie zrobiłem 25.06 około 12:00 i mamy 27.06 godz. 14 i nadal nie przekierowana.. i nikt nic jak zwykle nie wie i nie mogą zadzwonić do oddziału bo nie mają tel.. tylko przez jakąś aplikację..masakra.. InPost jest coraz gorszy..

Cytat:kurier niszczy paczki, centrala nie uznaje reklamacji.

Cytat:Paczka przychodzi w sobotę do paczkomatu i już w poniedziałek wraca do nadawcy.

Cytat:Najgorsza firma kurierska w Polsce.
Najlepiej paczkomaty działają, a doręczenia kurierskie to totalna porażka. Nie wspominając o infolinii, która robi z człowieka idiotę. Od 21.08 nie mogą doręczyć paczki... Totalna żenada i dno dna.

Oczywiście magazyny mają w ciemnej dupie, ale i tak kusi mnie, żeby podjechać i zrobić burdę.  Angry

EDIT: nie mogę kurva z tymi Ahmedami z Amazonu. Mówisz, tłumaczysz po 50 razy, żeby nie wysyłali inpostem. Co robią? Wysyłają inpostem Sick

Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,827
Reputacja: 84

#3,747
09-09-2024, 13:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2024, 13:25 przez piti198.)
Wychodzi na to, że ja też mam problem z inpostem, bo wysłali mi zamówienie dpd i inpostem. Z dpd od razu jak dostałem info, że idzie paczka dało się od razu przekierować do tego ich automatu paczkowego, który mam blisko mojego bloku, a paczka od inpostu od czwartku wisi, że jest w Niemczech i 2 razy miałem info na amazonie, ze tego a tego dnia dostarczają o 8, ale na razie nic nie dostałem, a po wejściu na stronę ze śledzeniem wychodzi, że nie ma takiej paczki.
A z rarewaves już z 2 tygodnie minęło jak nie dostałem 2 paczek. To czekać, czy już ich ścignąć?

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

#3,748
09-09-2024, 13:37 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2024, 13:44 przez Mierzwiak.)
@Mefisto
Łączę się w bólu, ale Ahmedów siedzących za grosze w call center zostaw w spokoju, ci ludzie naprawdę (niestety) nie mają wpływu na to czym amazon wyśle Ci Twoją paczkę Tongue

@piti
Śledzenie na stronie inpostu jest możliwe dopiero gdy przesyłka trafi do PL. Ostatnio moja przesyłka inpostu właśnie opuściła Niemcy i tyle, zniknęła.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

#3,749
09-09-2024, 14:20
(09-09-2024, 13:37)Mierzwiak napisał(a):  Ostatnio moja przesyłka inpostu właśnie opuściła Niemcy i tyle, zniknęła.

Już o tym pisałem - po przekroczeniu polskiej granicy tracking zawsze się urywa.

(09-09-2024, 13:37)Mierzwiak napisał(a):  Ahmedów siedzących za grosze w call center zostaw w spokoju, ci ludzie naprawdę (niestety) nie mają wpływu na to czym amazon wyśle Ci Twoją paczkę

Jak najbardziej mają (to znaczy ostatnio jak mantra zaczęli twierdzić, że nie mają - tylko czemu zatem udało się niektóre zamienniki wysłać DHL i UPS?). Poza tym chodzi też o to, że często z tymi ludźmi trudno się dogadać. Gdybym zapisywał te wszystkie czaty, to tam co drugie zdanie nie jest po angielsku po prostu. Dziś naprzykład dowiedziałem się, że ja "jestem przedmiotami", także tego. Jak po czymś takim oczekiwać, że przekażą kluczowe informacje dalej?

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 639
Reputacja: 10

#3,750
09-09-2024, 14:38
A dlaczego w ogóle zakłasz, że klient płacący za przesyłkę zagraniczną niecałe 3 funty albo kilka euro (czyli kwotę zbliżoną do wysyłki krajowej w polskich sklepach), ma mieć wpływ na to, kto będzie obsługiwał jego przesyłkę?
Jakiś swój klucz mają, wysyłając tym przewoźnikiem, a innym razem innym (może ten magazyn wysyła InPostem, tamten UPS itd.?).

Mnie z kolei w piątek kurier InPostu dostarczył 3 przesyłki z Amazonów i nawet nie marudził, że musi po schodach wchodzić na 4. piętro, bo winda w remoncie Smile
Także na InPost złego słowa powiedzieć nie mogę, ale na taki UPS to już przeciwnie.

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 373 374 375 376 377 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   adi90a, 6 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku