Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Seriale
1 2 3 4 5 Dalej »

Star Wars: Ahsoka (spoilery)

Strony (13): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 13 Dalej »

Opcje tematu
Star Wars: Ahsoka (spoilery)
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,329
Reputacja: 83

01-09-2023, 18:35 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2023, 18:41 przez HAL 9000.)
pearlzfan, cieszę się, że mimo iż nie będziesz dalej oglądał, zdecydowałeś się napisać kilka słów.
Oczywiście nie ma mowy o nowej klasie postaci, ale właśnie cześć widzów może tej "klasy" nie znać i ja przyznam się szczerze nie brałem tego pod uwagę, dlatego Twoja uwaga jest cenna.
No chyba że "nową klasą" okaże się Baylan Skoll:
[Obrazek: drawing-lightsaber-baylan-skoll.gif]

Ta postać w tym serialu nie jest jednoznacznie przedstawiona i dobrze rokuje na przyszłość, szkoda że okoliczności "pozaserialowe" temu nie sprzyjają  Sad

Jeżeli chodzi  o skuteczność mieczy świetlnych, to dużo zależy od tego w co się trafi - tu już w filmach i serialach, można się było przyzwyczaić  Big Grin

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

03-09-2023, 21:11
Dodałem do tytułu tematu (spoilery), żeby nie trzeba było zasłaniać treści jak pearlzfan  Tongue

Pojawił się filmik z ciekawostkami z drugiego odcinka, z tego samego kanału co poprzednie - widzę, że ktoś tam dobrą robotę robi i ma ponad 100 tysięcy subskrybentów:

Chyba już wiemy jak będzie wyglądał Ezra:
[Obrazek: F4ysy1-XwAIHZeg?format=webp&name=small]

Jeżeli faktycznie tak, to nie jest źle - w animacji ze względów oszczędnościowych zredukowano mu włosy, a skoro mowa o włosach, to oczywiście musi być Jacen Syndulla:
[Obrazek: F44CohiXQAAiKLt?format=webp&name=small]

Jacen raczej nie odegra w tym serialu jakiejś większej roli, ale jak będą kolejne sezony, albo filmy, to jak najbardziej, zwłaszcza że chce być Jedi, a chcieć to móc  Tongue

Kolejne dwa odcinki będą nieco dłuższe:
[Obrazek: F5Bl8QeWcAAKRax?format=webp&name=small]

Warto zwrócić uwagę, że jak dotąd w materiałach reklamowych widzieliśmy akcję z 4 pierwszych odcinków, choć wątpliwe aby Thrawn pojawił się już teraz, zobaczymy.

Trafiłem na grafikę, która porządkuje pewne sprawy:
[Obrazek: F4xu2K3XEAAkcpB?format=jpg&name=large]

W oczekiwaniu na czwarty odcinek, klip z trzeciego, bo chociaż nie było w nim nowych planet, to dostaliśmy to co tygrysy kochają najbardziej, czyli KOSMOS w odległej galaktyce Big Grin

Lubię też czasem, posłuchać głosów krytycznych, bo warto wiedzieć jak to odbierają inni, nawet jeżeli kompletnie nie czują tematu SW:

W tym przypadku, kompletnie nietrafione porównanie do „Harry'ego Pottera”, ale to temat na dłuższą dyskusję.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

06-09-2023, 15:45
Czwarty odcinek i o rany, co tu się wydarzyło  Big Grin

Zapowiadało się, że wszystko będzie bardzo przewidywalne, bo przecież już w zwiastunach widzieliśmy że dojdzie do konfrontacji, no i przecież na tym etapie serialu "włos z głowy" naszym bohaterom nie spadnie.
Teraz jak już obejrzałem, to oczywiście wszystko jest poukładane w najbardziej rozsądny sposób, ale w trakcie pierwszego seansu, zaskoczenie było u mnie duże - nawet Anakin był przewidywalny, bo przecież każdy kto interesował się chociaż w minimalnym stopniu tym serialem wiedział kto ma wystąpić, jednak miejsce i czas, to spora niespodzianka, udało się uniknąć banalnych retrospekcji. Brawo.

Z racji tego że większość akcji dzieje się na Seatos, nie mamy w tym odcinku nowych lokacji i wizualnie jest najsłabszy, ale było kilka perełek, które postaram się znaleźć i wrzucić - moja ulubiona scena to pierścień wyłaniający się z chmur, jest to scena ewidentnie dodana po to żeby cieszyć oko i fabularnie ma niewielkie uzasadnienie, ale właśnie za takie obrazki kocham Star Wars i dlatego twórcy serialu mają ode mnie 10/10  Heart

Jedno jest pewne, niezależnie od tego czy odcinek trwa 30 czy 50 minut, to zawsze będzie mało, mało, ja chcę więcej.

Obowiązkowo już ciekawostki z odcinka nr 3, od sprawdzonego dostawcy Big Grin

Zatoichi to było tak oczywiste nawiązanie, że zapomniałem o tym wcześniej wspomnieć:
https://filmozercy.com/filmoskop/edition/2545546

Słowa Lucasa ze "The Star Wars Archives" o tym, że każdy może być Jedi, nie są w żaden sposób sprzeczne z midichlorianami, które przecież też każdy ma, więc nic tylko trening, trening i jeszcze raz trening  Tongue

Jeżeli chodzi o "The Star Wars Archives", to jeżeli ktoś może sobie pozwolić na zakup wersji "XXL", to gorąco polecam:

Unboxing

Comparison

Wielkość ma znaczenie  Tongue

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,029
Reputacja: 273

09-09-2023, 12:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-09-2023, 12:45 przez Mierzwiak.)
Pierwszy odcinek Ahsoki rzeczywiście mocno średni i zaskakująco nudny. Raz że z Filoniego słaby reżyser (jego odcinki seriali animowanych były o niebo lepsze), a dwa wyraźnie widać, że miał problem z zawiązaniem akcji, choć jestem zaskoczony jak mimo wszystko oszczędna jest tu ekspozycja dla ludzi którzy nie znają serialu Rebels.

Na szczęście odcinki 2-4 to już Star Wars na jakie czekałem. Fabuła ruszyła do przodu, sporo się dzieje, aktorzy też o wiele lepiej odnajdują się w swoich rolach. Rosario to nie do końca taka Ahsoka jaką bym sobie wyobrażał, ale jest dobra, za to drewniana, jakby nieobecna w pierwszym odcinku Winstead w kolejnych wypada o wiele lepiej.

No i mamy kolejnego już w tej franczyzie fenomenalnego droida, Huygan jest po prostu cudowny.

Świetny jest Ray Stevenson (i jego urodziwa uczennica Billie E(v)ilish), bardzo dostojny, opanowany, bije od niego mądrośc i doświadczenie. Byłby idealnym Mistrzem Jedi, fakt że stoi po drugiej stronie czyni go tylko ciekawszym.

Następny odcinek zapowiada się smakowicie!

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

10-09-2023, 17:24
Ciekawostki z odcinka nr 4:

Oraz zaległe fotki z 3 i 4:

Lecimy

[Obrazek: JYIIrdY.jpg]

Obcy są teraz na porządku dziennym, co mnie bardzo cieszy:
[Obrazek: EXdjS0a.jpg]

[Obrazek: FiqCZ7N.jpg]

Oglądając zwiastun zaciekawiło mnie niebieskie ubranko "Aśki" i wyjaśniło się w akcji o jakiej mi się nawet nie śniło  Tongue

[Obrazek: vGVIuUe.jpg]

Pojedynki i miecze świetlne zawsze rozgrzewały fanów:
[Obrazek: jcQJo4k.jpg]

Ja jednak skupię się na tym co mnie kręci najbardziej i dlaczego uważam "Ahsokę" za najlepszy serial SW:

[Obrazek: N4KkZ5r.jpg]
[Obrazek: wmrzjVh.jpg]
[Obrazek: vS9qPCe.jpg]
[Obrazek: VZ6HchG.jpg]

[Obrazek: dBPETFT.jpg]

[Obrazek: 3nhnwF6.jpg]

[Obrazek: CzncwWc.jpg]

[Obrazek: ZIvOPwa.jpg]

[Obrazek: DDtdu2c.jpg]

Fajnie byłoby zobaczyć odcinek piąty w kinie, niestety nie mam takiej możliwości Sad

Na koniec kilka grafik związanych z serialem:

[Obrazek: eXQZ9Jam.jpg]

[Obrazek: nOyDrgt.jpg]

[Obrazek: awCPLNg.jpg]

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod

13-09-2023, 11:48
Ależ zarąbisty odcinek zafundował nam Filoni, miód na moje oczy, końcówka nie tylko dorównuje najlepszym filmom kinowym SW, ale jest na takim poziomie jak najlepsze sceny w tych filmach.
Brawo.
Nie było żadnej "rewolucji" i kontrowersji, ekipa ratunkowa leci zgodnie z tym jak przewidywałem, ale w tych moich przewidywaniach nie było tak pięknie.
10/10 Heart

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

13-09-2023, 18:27
Fantastyczny odcinek. Serial Clone Wars obejrzałem dopiero w zeszłym roku, mogę sobie tylko wyobrażać co czują dzisiaj jego fani którzy byli z nim od początku.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,420
Reputacja: 125

13-09-2023, 19:45
A ja twardo czekam, aż wszystkie odcinki będą dostępne i finalnie okaże się, że warto poświęcić przygodom wojowniczej Togrutanki czas. Smile

@Mierzwiak
Ja oglądałem serialowe Clone Wars w miarę na bieżąco. Jak dla mnie to najlepsze SW od czasów Zemsty Sithów (zwłaszcza ostatnie 3 sezony). Polecam Ci także "Parszywą zgraję".

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak

13-09-2023, 19:53
(13-09-2023, 19:45)sebas napisał(a):  Ja oglądałem serialowe Clone Wars w miarę na bieżąco. Jak dla mnie to najlepsze SW od czasów Zemsty Sithów (zwłaszcza ostatnie 3 sezony).
Zgoda, to fenomenalne uzupełnienie tych filmów, rozbudowanie Anakina, mitologii, świata. Przed Ahsoką odświeżyłem sobie 4-odcinkową historię zakończoną jej odejściem z Zakonu Jedi plus 4 finałowe odcinki, które uważam za absolutnie wybitne, w szczególności pojedynek z Maulem i wszystko wokół Rozkazu 66.

Cytat:Polecam Ci także "Parszywą zgraję".
Nie musisz, jestem na bieżąco Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,420
Reputacja: 125

13-09-2023, 20:55
(13-09-2023, 19:53)Mierzwiak napisał(a):  4-odcinkową historię zakończoną jej odejściem z Zakonu Jedi plus 4 finałowe odcinki, które uważam za absolutnie wybitne, w szczególności pojedynek z Maulem i wszystko wokół Rozkazu 66.
Mam dokładnie takie samo zdanie na ten temat. Smile  Od siebie dodam jeszcze, że Clone Wars to także cała masa nowych, świetnie zaprojektowanych światów, jak i rozbudowanie już istniejących - przykładowo "podpoziomy"(chyba tak można to nazwać?) Coruscant. Tego brakowało w pierwszym sezonie Mando, że o Bobasie Fett nie wspomnę. Liczę, że nadchodzące Skeleton Crew to nadrobi. A tak przy okazji, to fajnie by było, gdyby choć w jednym serialu SW, kreacja jakiegoś świata i scenografia była na takim poziomie jak zwiastunach nadchodzącej gry SW:Outlaws.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Strony (13): « Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 13 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku