03-10-2023, 09:04
(03-10-2023, 07:49)pearlzfan napisał(a): Eee, ale tam jest cała litania rzeczy, które odrzucają ludzi od tego serialuDokładnie. Mało tego, skąd założenie, że każdy kto ogląda Ahsokę musi być FANEM SW? A jeśli mu się nie podoba, to znaczy że nie lubi PT / nie ogarnia? To właśnie jeden z powodów dla których fani SW mają opinię tak toksycznych i w tym temacie mamy tego świetny przykład. Jeszcze zabawniejsze jest to, że ktoś kto otwarcie przyznaje się że za samo SW w tytule daje 10/10 wymaga od ludzi argumentów, a gdy te się pojawiają, to z miejsca je odrzuca, bo są niezgodne z jego opinią. Kabaret.
W tym momencie sezonu Ahsoka przestała już dla mnie działać jako kontynuacja Clone Wars / Rebels, ponieważ Filoniemu skończyły się pomysły.
- Wątek Sabine wcisnął pauzę a sama postać, 12 lat starsza niż w animacji, zachowuje się jakby była raczej 12 lat młodsza. Regres jaki zaliczyła jako bohaterka jest dramatyczny.
- Thrawn już w animacji był, bądźmy szczerzy, raczej słabym przeciwnikiem a sama postać jechała w 95% na charyzmie Mikkelsena. Oglądałem Rebels a i tak poczucie zagrożenia z jego strony, jakakolwiek stawka związana z jego powrotem, zwyczajnie dla mnie w tym serialu nie istnieją. Jak muszą odbierać to widzowie nieznający animacji, dla których to tylko jakiś niebieski koleś stojący w miejscu, mówiący monotonnym głosem i oznajmiający za każdym razem, że wszystko idzie zgodnie z jego planem, chociaż podejmuje skrajnie idiotyczne decyzje które tylko i wyłącznie umożliwiają bohaterom ucieczkę / przeżycie? Bo przecież to nie tak, że powinien kazać Oku ostrzelać z orbity Ezrę i Sabine zabijając ich, prawda? Wysłanie dwóch oddziałów nieudolnych szturmowców, którym wystarczy powiedzieć "Wait!" by nie wykonali egzekucji, miało więcej sensu, prawdaaaa?
- Ahsoka pogodziła się z tym co stało się z Anakinem i w połowie sezonu zmieniła ubranie. Brawo, tylko czemu jej imię jest tytułem serialu?
- Baylan to kolejna postać, której 95% to charyzma i prezencja aktora (kostium! broda!), ale scenariuszowo co tam się dzieje? Po siedmiu odcinkach jego postać wciąż rzuca enigmatyczne zdania z których kompletnie nic nie wynika, tu się na poziomie fabuły / charakteru postaci kompletnie nic nie dzieje. To naprawdę świetne jaki on jest niejednoznaczny, ale coś więcej?
Itd. itp.
PS. Po trzecim odcinku Ahsoka wyleciała z Top 10 oglądalności Nielsena (po premierowych dwóch była na 5. miejscu), a na liście oryginalnych seriali spadła z 2. na 5. miejsce. Przeczuwam że Anakin da serialowi chwilowy zastrzyk widowni, ale do finału dotrze już najbardziej wytrwała garstka widzów.
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K