Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 Dalej »

Terminator - seria

Strony (13): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 Dalej »

Opcje tematu
Terminator - seria
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,058
Reputacja: 171

19-03-2020, 15:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2020, 15:11 przez Gieferg.)
Cytat: w dodatku zhiperbolizowany do granic absurdu (no bo jak nie parskać śmiechem, kiedy banditos wpadają do wilczego dołu, nadziewają się na pręty zbrojeniowe, a papa Rambo wywala w nich jeszcze cały magazynek Ak47. Tak dla pewności, jakby któryś jednak przeżył Wink ).
Ja na tej serii parskam śmiechem regularnie już od części II (w sumie w jedynce też przy niektórych tekstach Trautmana) i w żadnym wypadku nie uważam tego za wadę Tongue
Przy okazji - komentowałeś coś na FB na "Erze VHS"? Bo teksty o nekrofilii brzmią znajomo.

Wracając do tematu - na chwilę obecną w serii Terminatora interesowałaby mnie tylko kontynuacja Salvation, albo inny film osadzony w całości czasach wojny z maszynami. No ale na to już za późno.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,013
Reputacja: 73

19-03-2020, 15:55
(19-03-2020, 15:11)Gieferg napisał(a):  na chwilę obecną w serii Terminatora interesowałaby mnie tylko kontynuacja Salvation, albo inny film osadzony w całości czasach wojny z maszynami.
O, to by było dobre.

Albo coś na przecięciu Jokera i Lotu nad kukułczym gniazdem (oczywiście z mniejszą ilością humoruSmile - ciężki dramat psychologiczny skupiający się na Sarze Connor w trakcie pobytu w wariatkowie.

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

20-03-2020, 12:54
Dla mnie z kontynuacji po Jugment Day, najlepsze Salvation. T3, owszem jest, OK. Brakuje jednak Edwarda Furlonga w roli głównej. Ten film niczego nie psuje, ale jednocześnie nie daje niczego świeżego. To największy grzech tego filmu. Po raz kolejny wysyłany jest terminator, żeby zabić Johna Connora (no i dodatkowo jego żonę i podwładnych). Jeżeli skynet był inteligentny, to po dwóch nieudanych próbach powinien raczej zrezygnować i spróbować pokonać ruch oporu w swojej linii czasowej. To mamy właśnie w Salvation. Oglądając pierwsze dwie części, zawsze myślałem sobie, że fajnie by było zobaczyć walkę ludzi z maszynami już po Dniu Sądu. Salvation to właśnie dało. Film jest zrobiony znakomicie od strony wizualnej. Stytlistyka, jaką ma świat po Jugment Day, jest zgoła odmienna od tej jaką prezentowano w T1 i T2, ale to moim zdaniem wyszło to na plus. Jest szaro, brudno, postapokaliptycznie. Obsada też na duży plus, o niebo lepsza od tego co zaserwowano w Genisys.
Co do Genisys, to ciągle nie mam gruntownie wyrobionego zdania. Są fajne elementy, ale sporo jest złych rozwiązań. Najbardziej bolą: pani Emilia Clarke i pan Jai Courtney. Maszynka do podrózy w czasie poskładana w jakimś warsztacie, też nie jest do końca przemyśłanym rozwiązaniem. Za to sposób w jaki poprowadzono losy Johna, jakoś ujdzie.
Co do Dark Fate, to jeszcze nie widziałem, ale po tym co przeczytałem w tym wątku, to trochę się boję...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

20-03-2020, 14:18
(20-03-2020, 12:54)sebas napisał(a):  próbach powinien raczej zrezygnować i spróbować pokonać ruch oporu w swojej linii czasowej.
Żartujesz? Wygrzebywać robactwo z ziemi? Z jego siłami i środkami to tylko setki Termosów wysłać, w końcu któremuś się uda i dlatego w DF mamy udaną linię czasową gdzie Connor ginie (udaną dla Skynetu, a że w między czasie też przegrał to inna sprawa) . Powstał Legion czyli inny Skynet, natura nie lubi pustki i nowe roboty. Mam nadzieję, że Termosy dorwą karła czyt. nowego Johna i zacznie się rzeź w przyszłości.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

20-03-2020, 14:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-03-2020, 14:30 przez Gieferg.)
Gdyby Salvation zrealizowano zgodnie z oryginalnym scenariuszem, mielibyśmy Marcusa z przeszczepioną twarzą Johna i martwego Connora w finale.

Z jakiegoś powodu wszyscy unikają jak ognia nakręcenia takiego filmu, jaki chcieliby zobaczyć fani - widowiskowego wojennego post-apo, który kończyłby się wysłaniem Reese'a w przeszłość. Genisys to co prawda pokazał, ale zrobił z tego punkt wyjścia do idiotycznej historii. W Salvation chcieli Johna zabić, ale po wycieku scenariusza jednak wymiękli, a DF wiadomo co zrobił i wyszedł na tym najgorzej ze wszystkich części. Jak dla mnie nie istnieje żaden powód, dla którego miałbym być zainteresowany tym co się dzieje w tamtejszej linii czasowej, bo mam kompletnie gdzieś nowych bohaterów. Oglądając ten film co chwila spoglądałem na czas w przerwach między kolejnymi ziewnięciami (w kinie na Genisys było to samo ale tam zaczeło się dopiero od sceny z wehikułem czasu w garażu, a nie od samego początku). Wyniki Box Office wyraźnie wskazują na to, że ludzie mieli już dośc kolejnych wersji tej samej historii.

Ostatecznie tylko Salvation pozostaje namiastką tego, co powinno powstać, ale ma trzy podstawowe problemy - pierwszym jest kategoria PG-13 (niby Dir Cut jest R-rated, ale różnica jest praktycznie żadna), drugim - niezdecydowanie co do osoby głownego bohatera (jak dla mnie jest za mało Johna i za dużo Marcusa), drugim jest masa scenariuszowych głupot (jak baza Skynetu pilnowana przez trzech terminatorów, w której ruch oporu ląduje sobie jak chce) i nieścisłości, które psują przyjemność z seansu, a sam film stawiają w jednym rzędzie z równie durnowatym (ale i miłym dla oka) Prometeuszem.

W sumie to czekam na DeepFake sekwencji future war z Genisys z facjatą Biehna (co prawda ciało napakowanego Courtneia nie będzie pasowało, ale przymknę oko). Wtedy chętnie do tych scen wrócę.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

20-03-2020, 17:41
(20-03-2020, 14:30)Gieferg napisał(a):  jak baza Skynetu pilnowana przez trzech terminatorów, w której ruch oporu ląduje sobie jak chce)
Ta baza to wabik więc po co Skynet miał tracić więcej sprzętu. Skoro wynik starcia było kilka Termosów z masowej produkcji do całego oddziału ludzi i dał im to co chciał dać.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

25-03-2020, 09:48
Wabik na kogo? Na Connora, którego chcieli zabić. Więc po co im więcej sprzętu? No nie wiem, bo łatwiej byłoby zabić Connora mając tam setkę Terminatorów, niż wysyłając na niego JEDNEGO T-800? Big Grin

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

08-04-2020, 08:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2020, 08:54 przez Gieferg.)
Cytat:Ta baza to wabik więc po co Skynet miał tracić więcej sprzętu.

Chcieli zabić Connora? Chcieli. Więc wypadało tam dać więcej terminatorów, skoro jeden prawie załatwił sprawę to nawet kilka dodatkowych dałoby pewność.
To jeden z idiotyzmów, których obronić się nie da. Podobnie jak to że Terminatory rzucają Connorem byle dalej od siebie (nawet gdy akurat nie mają nóg, żeby go gonić) zamiast go zabić, gdy go już trzymają.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak

08-04-2020, 10:07
Czy ja pisałem o Connorze? O dowódcach w łodzi podwodnej. Connor stał się ważny jak oni wyciągneli kopyta wiec skynet sam go stworzył i to od samego początku.
(08-04-2020, 08:54)Gieferg napisał(a):  Podobnie jak to że Terminatory rzucają Connorem byle dalej od siebie
Ten rodzaj głupich scen jest od zarania dziejów , a obecnie $isney w tym przoduje w swoim marvelku

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

08-04-2020, 10:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-04-2020, 10:19 przez Gieferg.)
Cytat:Connor stał się ważny jak oni wyciągneli kopyta

Skynet w tym filmie od początku wie o znaczeniu Connora, który od początku był na liście Skynetu do likwidacji (razem Z Reesem, o którym Skynet też wie, Juby ci powie, że nie miał prawa o nim wiedzieć, ale jak dla mnie spokojnie prawo miał) i był ważniejszy niż pionki z łodzi podwodnej, którym tylko się wydawało, że są istotni.

Skoro więc chcą zabić Connora, to powinni być przygotowani, a nie baza pilnowana przez trzech terminatorów + Marcus, który żeby wyrwać się spod kontroli wystarczy, że zdecyduje, że chce się spod niej wyrwać i po ptokach.

Odpowiedz
Strony (13): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku