Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Viaplay

Strony (2): « Wstecz 1 2
Opcje tematu
Viaplay
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,599
Reputacja: 723

16-07-2022, 08:30
Cytat:Widzowie Canal+ nadal będą mogli oglądać mecze piłkarskiej Premier League. Będzie to możliwe dzięki sublicencji, którą stacja nabyła od głównego posiadacza praw – platformy Viaplay.

Do tej pory, przez ponad 20 lat, angielska liga piłkarska była dostępna w całości w Canal+, ale prawa od sezonu 2022/23 do 2027/28 przejął Viaplay.

Teraz Viaplay Group, właściciel Viaplay, udzielił Canal+ Polska sublicencji na transmisje dwóch czołowych meczów Premier League w każdej kolejce w sezonach 2022/23, 2023/24 i 2024/25. Mecze w Canal+ będzie można oglądać już od sierpnia, wraz z rozpoczęciem nowego sezonu. Z kolei wszystkie spotkania Premier League, w tym również te obecne w Canal+, będzie można śledzić w Viaplay.

W ramach współpracy Viaplay Group i Canal+ Polska abonenci platformy satelitarnej Canal+, którzy posiadają pakiet kanałów Canal+, od jesieni zyskają też dostęp do serwisu streamingowego Viaplay.

https://www.press.pl/tresc/71793,liga-angielska-jednak-zostaje-w-canal-_-sublicencja-od-viaplay

Do tego wychodzi na to, że saga z odejściem Lewego do Barcelony zakończyła się pomyślnie. Tym samym oglądalność Bundesligi w Polsce spadnie na pysk. Drogie viaplay 720p 5mbps... jak mi przykro Big Grin

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,095
Reputacja: 35

16-07-2022, 09:52
Dobre info, z braku czasu dwa mecze PL na kolejkę w zupełności mi wystarczą. Ciekawe tylko czy nadal będą to puszczać w 4K?

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,479
Reputacja: 218

16-07-2022, 13:04
Gdybym miał pewność, że w tych dwóch meczach zawsze będzie Arsenal i do tego będą kontynuować magazyn 'Jej wysokość Premier League' to też pewnie by mi wystarczyło Wink

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

05-08-2022, 21:30 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2022, 21:31 przez misfit.)
(16-07-2022, 09:52)Mr.Hankey napisał(a):  Dobre info, z braku czasu dwa mecze PL na kolejkę w zupełności mi wystarczą. Ciekawe tylko czy nadal będą to puszczać w 4K?

Dobre pytanie i tak w kościach czuję, że może być z tym problem. Ale i tak to bieda HD z viaplay (+ potencjalne problemy techniczne w co bardziej popularnych meczykach) vs Canal+ to dwa różne światy.
Mimo wszystko trochę słabe jest to, że u nas ogólnie tak mało sportu jest w 4K... ostatnio oglądałem Wimbledon w 4K (mecze na korcie centralnym) i nawet ze streamingu BBC iplayer to było niebo, a ziemia w stosunku do trasmisji polsatowskich w 1080i.

EDIT: Do końca września na Canal+ będą dostępne wszystkie mecze Premier League oraz trzy wybrane Bundesligi co kolejkę. Dostęp przez aplikację lub dekoder 4K UltraBox+ (kanał 981 wzwyż, wymagane włączone połączenie z internetem w dekoderze).
Właśnie sobie oglądam pierwszą kolejkę - w prawym górnym rogu jest logo viaplay, więc pewnie to jest ten sam sygnał co bezpośrednio od nich, ale nie mam na 100% jak to sprawdzić. W meczu Bayernu wydawało mi się, że jest wyraźnie lepsza kompresja obrazu niż miało to miejsce gdy ostatnio widziałem meczyki przez aplikację viaplay (a było to ponad pół roku temu), ale w drugim meczu w lidze angielskiej (Arsenal) już jest niestety gorzej. W każdym razie o 4K HDR można zapomnieć.

Odpowiedz
Online pearlzfan
I am not AI
Liczba postów: 1,018
Reputacja: 74

08-08-2022, 19:30
Viaplay od marca ma podnieść abonament do 55zł. Jak oni jednocześnie nie popodniosą jakości meczów do 4K i nie ogarną zwiech, to ja wysiadam i wracam do streamów pod czarną banderą. Meczu Chelsea nie dalo się u mnie uruchomić, bo cały czas był błąd (Arsenal dzień wcześniej zaczął się na poczatku, ale potem szło bez niespodzianek).

Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820

Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

08-08-2022, 20:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2022, 20:21 przez misfit.)
No widzę, że ludziska ich ostro cisną na portalach społecznościowych... To było do przewidzenia, że tak się skończy.

Te dwa wybrane mecze przez Canal+ z Premier League jednak nie są realizowane przez viaplay - normalnie idą z satki i ich jakość HD to standard tego co C+ oferowało przez lata. Więc tutaj przynajmniej można być pewnym, że nie będzie zwiech czy spadków jakości do poziomów VHS. Co do reszty meczyków przez dekoder C+ - w tym Bundesligi - tak jak wyżej pisałem jest wymagane połączenie internetowe i najpewniej to jest to samo co z aplikacji viaplay. Sprawdziłem przez router bitrate i wyszło mi 6 Mb/s (obraz i dźwięk).

Odpowiedz
Offline gostek86
Użytkownik
Liczba postów: 76
Reputacja: 8

20-07-2023, 09:15
Viaplay wycofuje się z Polski
https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/viaplay-planuje-wycofac-sie-z-polski-dopiero-z-przytupem-tu-wchodzil/mcdj12d

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

20-07-2023, 09:25
Super wiadomość. Jeszcze lepsza byłaby gdyby poinformowali, że całościowo odsprzedają prawa do Premier League do Canal+. Mam nadzieję, że to kwestia krótkiego czasu Wink

Odpowiedz
Offline gostek86
Użytkownik
Liczba postów: 76
Reputacja: 8

20-07-2023, 09:30
Mam nadzieje że tak się stanie. Ciekawe kto przejmie F1.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 927
Reputacja: 56

20-07-2023, 13:59
(20-07-2023, 09:25)misfit napisał(a):  Super wiadomość. Jeszcze lepsza byłaby gdyby poinformowali, że całościowo odsprzedają prawa do Premier League do Canal+. Mam nadzieję, że to kwestia krótkiego czasu

Tez mam taka nadziejeSmile ciekawe co z LE i LK

Odpowiedz
Strony (2): « Wstecz 1 2

Użytkownicy przeglądający ten wątek:  

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku