Mnie najbardziej denerwuje nieaktualny filmoskop jeśli chodzi o ceny.
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka
Nowa odsłona Filmożerców - opinie i komentarze
|
Mnie najbardziej denerwuje nieaktualny filmoskop jeśli chodzi o ceny. Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka (15-10-2023, 13:58)piti198 napisał(a): Takie rzeczy to powinny być na forum w postaci przypiętych wątków w różnych działach.Cokolwiek co pozwoli uniknąc rycia i przekopywania się przez gównoburze oraz kłótnie forumowe jest dobrym pomysłem. Tylko czemu tego nikt nadal nie zrobił? (15-10-2023, 13:58)piti198 napisał(a): A na stronie głównej powinny pojawiać się od czasu do czasu relacje z jakichś festiwali np:. ostatnio z MFKiG w Łodzi. Ewentualnie jakieś recenzje filmów na nośnikach.Cokolwiek co się pojawi na stronie po chwili zostanie przysypane toną clickbajtowych newsów. Szkoda zachodu.
Moje aukcje na OLX
15-10-2023, 18:44
(15-10-2023, 18:28)Glaeken napisał(a): Cokolwiek co pozwoli uniknąc rycia i przekopywania się przez gównoburze oraz kłótnie forumowe jest dobrym pomysłem. Tylko czemu tego nikt nadal nie zrobił?Bo pewnie nikomu się nie chciało. (15-10-2023, 18:28)Glaeken napisał(a): Cokolwiek co się pojawi na stronie po chwili zostanie przysypane toną clickbajtowych newsów. Szkoda zachodu.Dla mnie nie, bo z przyjemnością przeczytałem ten artykuł o festiwalu komiksów. I chcę więcej takich treści, a nie głupawych artykułów sponsorowanych, czy innych odmóżdżających bzdetów.
19-10-2023, 12:10
Ponawiam prośbę o wyłączenie informacji o blokowaniu reklam - nie dość, że pojawia się niezależnie od tegoż, to jeszcze cały czas się wyświetla.
19-10-2023, 13:23
Powinno zniknąć.
Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela. The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
28-01-2024, 21:12
Na facebooku pan Slawek Poral napisal artykul w ktorym obwinia spolecznosc filmozercow za upadek polskiej dystrybucji. Niestety nie dam linku bo mnie wywalil z tej grupy.
"Kolekcjonerzy Blu-ray w Polsce: Wpływ zakupów zagranicznych i rola społeczności filmozercy com" W ostatnich latach polscy kolekcjonerzy Blu-ray i 4K Ultra HD zanotowali drastyczny spadek zainteresowania krajową dystrybucją filmów na nośnikach fizycznych. W ślad za tą tendencją idzie również coraz mniejsza liczba polskich dystrybutorów specjalizujących się w tych formatach. Wśród głównych przyczyn tego zjawiska wyróżnia się masowe przenoszenie zakupów za granicę oraz negatywne nastawienie do polskich dystrybutorów, które wzmacniane jest przez grupę z filmozercy com. Jednym z kluczowych zarzutów wobec polskiej dystrybucji jest ograniczona dostępność filmów oraz brak różnorodności oferty. Kolekcjonerzy zauważają opóźnienia w wprowadzaniu na rynek popularnych tytułów w porównaniu do innych krajów, a także brak ekskluzywnych edycji limitowanych i kolekcjonerskich. To sprawiło, że coraz więcej pasjonatów decyduje się na zakupy w zagranicznych sklepach internetowych, gdzie mogą liczyć na szerszą gamę dostępnych produktów. Niestety, skutkiem ubocznym tego trendu jest widoczny spadek zainteresowania polskich dystrybutorów. W obliczu malejącej liczby klientów, przedsiębiorstwa te zaczynają rezygnować z wydawania filmów na płytach Blu-ray i 4K Ultra HD, co skutkuje jeszcze bardziej ograniczonym wyborem dostępnych tytułów w kraju. Niebagatelny wpływ na tę sytuację ma również społeczność filmozerców, ze szczególnym uwzględnieniem grupy forumowej z filmozercy com. Wielu z jej członków aktywnie propaguje zakupy za granicą, a także nie oszczędza krytyki wobec polskich dystrybutorów. Elementy mobbingu oraz rozpowszechnianie negatywnych opinii wobec krajowych firm doprowadziły do tworzenia się atmosfery niechęci do zakupów w Polsce. Czas pokaże, czy ta sytuacja ulegnie zmianie, czy może polscy dystrybutorzy dostosują się do oczekiwań rynku. Tymczasem, polscy kolekcjonerzy Blu-ray są skazani na korzystanie z zagranicznych źródeł, a atmosfera stworzona przez niektóre grupy społeczności filmowej sprawia, że zakupy w kraju stają się coraz mniej atrakcyjne. Autor: Tomasz Nowacki -------------------------------------------------------------------------- "Kolekcjonerzy Blu-ray w Polsce: Wpływ spekulacji na rynku filmowym" Wraz z malejącym zainteresowaniem polskich dystrybutorów filmów na nośnikach fizycznych, na rynku pojawiła się dodatkowa trudność dla kolekcjonerów w postaci spekulacji ze strony niektórych handlarzy. Sklepy takie jak DVDmax.pl, w szczególności, stały się obiektem kontrowersji, gdyż zaczęły spekulować końcówkami nakładów, drastycznie podnosząc ceny. To zjawisko jest szczególnie dotkliwe dla pasjonatów, którzy chcieliby nabyć pewne tytuły, ale z powodu ograniczonej dostępności muszą płacić znacznie wyższe kwoty. Wielu kolekcjonerów zauważa, że sklepy te wykorzystują sytuację rynkową do maksymalizacji zysków, nie dbając o dobro klienta. Dodatkowo, na rynku pojawiła się grupa prywatnych sprzedawców, którzy wykorzystując promocje w sklepach masowej dystrybucji, jak Media Markt czy Empik, gromadzą znaczne ilości filmów, by potem sprzedawać je z zyskiem. To sprawia, że promocyjne ceny, które miały zachęcać zwykłych kolekcjonerów do zakupów, stają się dla nich nieosiągalne, gdyż produkty te trafiają do rąk osób, które traktują je jako inwestycję. W rezultacie, sytuacja na rynku kolekcjonerskim staje się coraz bardziej skomplikowana. Kolekcjonerzy muszą zmierzyć się nie tylko z ograniczoną ofertą polskich dystrybutorów i spekulacjami sklepów, ale również z konkurencją ze strony prywatnych sprzedawców, którzy niekiedy podważają etyczne standardy branży kolekcjonerskiej. Autor: Sławomir Poral Źródło https://poral.eu/kolekcjonerzy_blu-ray_w_polsce.php
28-01-2024, 21:40
Jezu, co za bełkot xD Jeśli ten kolo ma tu jeszcze konto, to ban jest jedyną słuszną reakcją. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |