Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 25 Dalej »

Podwójne życie Weroniki / La Double vie de Veronique, reż. Krzysztof Kieślowski

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Opcje tematu
Podwójne życie Weroniki / La Double vie de Veronique, reż. Krzysztof Kieślowski
Offline thomasso hi-fi
Użytkownik
Liczba postów: 174
Reputacja: 9

04-11-2023, 19:38
Kurcze jak Ty wszystko wiesz, nawet, że mam żonę, no nie mam Tongue Mam partnerkę Heart

Za reedycje podziękuje i proszę nie proponuj mi, ja Tobie proponuje wedle życzenia nówki Smile tu masz taką https://allegro.pl/oferta/dirty-dancing-original-motion-picture-soundtrack-12888810045?bi_s=ads&bi_m=productlisting:desktop:category&bi_c=MWRmZjliOTctMjFmZC00OTA5LWIwMjctN2I0NWJlZmI1ZTMxAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=301ee7e3-b210-4f7b-a21e-016143f5762c, ja zostaje przy swojej. Za 9 1/2 tyg dałem raptem 65zł, płyty z lat 80 jeszcze są w miarę tanie, bo ich sporo wyszło, ale ceny rosną.

Z tego co tu widzę posiadam:
https://allegro.pl/oferta/pretty-woman-original-motion-picture-soundtrack-14622552764
https://allegro.pl/oferta/winyl-various-cocktail-soundtrack-8-eu-1988-ex-14532916689 uwielbiam film
https://allegro.pl/oferta/angelo-badalamenti-twin-peaks-lp-winyl-12080266468 używaną
https://allegro.pl/oferta/whitney-houston-the-bodyguard-lp-soundtrack-12873946673 tyle, że 1press a to już lata 90

i jeszcze trochę Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 1,618
Reputacja: 117

04-11-2023, 20:10
Panowie, temat winyli jest ciekawy i zasługuje na osobny wątek. Może byście się tam przenieśli?

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

04-11-2023, 20:44
Jest już stosowny wątek:
https://forum.filmozercy.com/watek-vinyl-wydania-soundtrackow?page=5

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

04-11-2023, 21:00
(04-11-2023, 20:10)fire_caves napisał(a):  Panowie, temat winyli jest ciekawy i zasługuje na osobny wątek. Może byście się tam przenieśli?
(04-11-2023, 20:44)sebas napisał(a):  Jest już stosowny wątek:
https://forum.filmozercy.com/watek-vinyl-wydania-soundtrackow?page=5

Przepraszam, zaczęło się od Weroniki, skończyło się na Dirty Dancing - w sumie to już skończyliśmy wątek,
kolega nie życzy sobie moich rekomendacji

(04-11-2023, 19:38)thomasso hi-fi napisał(a):  Za reedycje podziękuje i proszę nie proponuj mi

zgodnie z życzeniem nie będę już proponować żadnych reedycji staroci na vinylach.
Szkoda że się zamknąłeś w sobie i nie jesteś "open minded" na rozwój jaki mamy w branży winyli do muzyki filmowej.
- oboje pamiętamy lata 80 te, chciałem Tobie pokazać, że tego dobra związanego z vinylami jest więcej właśnie na przykładzie Dirty Dancing, bo głównie kolekcjonujesz muzykę filmową jako składanki Variuos artists a nie Score.
To wydanie, do którego chciałem ciebie przekonać zostało ogłoszone przez wszystkich krytyków jako best ever,
dlatego też jeszcze możesz kupić do 100 dolarów z frachtem na rynku wtórnym a first pressy Dirty Dancing można kupić już za 25 centów od sztuki. No i zawartość jest 2 razy większa, po prostu first press jest okrojony niemiłosiernie.
Ale zgodnie z Twoim życzeniem zamykamy temat

(04-11-2023, 19:38)thomasso hi-fi napisał(a):  Kurcze jak Ty wszystko wiesz, nawet, że mam żonę, no nie mam Mam partnerkę

Szczęściarz Smile

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 961
Reputacja: 37

05-11-2023, 10:08
Może gdyby Pan twierdzący, że spotify jest ble, gdyby z niego korzystał, nie wrzucałby w 80% gównianych koncertów na bluray'u. Cenię dobry sprzęt do odtwarzania muzyki, ale od lat mam polewkę z audiofilizmu, first pressów i snobizmu za nim stojącego.

Odpowiedz
Offline Bender
Stały bywalec
Liczba postów: 638
Reputacja: 22

05-11-2023, 13:55
Na tej zasadzie powinieneś mieć polewkę, z połowy uczestników tego forum. Audofilizmu nie rozumiem, bo nie mam takiego ucha (moze na szczęście) ale jestem w stanie zrozumieć że takie coś ludzi kręci. Nie oceniałbym, zwłaszcza na podstawie całkowicie subiektywnego założenia, że zawsze stoi za tym snobizm.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 961
Reputacja: 37

05-11-2023, 14:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2023, 14:36 przez Ethan.)
Oczywiście, że nie zawsze. Ale to temat na dłuższą dyskusję odnośnie chociażby statusu materialnego, a obcowania ze sztuka wszelaką.

Odpowiedz
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

05-11-2023, 14:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2023, 14:37 przez Daras.)
Mam Weronikę na BD. Kupiłem ją za czasów istnienia Forum Kino Polska. Tam odbyła się pierwsza dyskusja odnośnie różnic pomiędzy dwoma różnymi edycjami. Z kolei na niniejszym forum wymieniłem ad vocem kilka uwag z Misfitem. Chciałem wkleić link, ale nie znalazłem wątku. W mojej ocenie tych rozczłonkowań jest po kokardę - jeśli można tak napisać. Gubię się.

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline thomasso hi-fi
Użytkownik
Liczba postów: 174
Reputacja: 9

05-11-2023, 15:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2023, 15:50 przez thomasso hi-fi.)
(05-11-2023, 10:08)Ethan napisał(a):  Może gdyby Pan twierdzący, że spotify jest ble, gdyby z niego korzystał, nie wrzucałby w 80% gównianych koncertów na bluray'u. Cenię dobry sprzęt do odtwarzania muzyki, ale od lat mam polewkę z audiofilizmu, first pressów i snobizmu za nim stojącego.
Proszę mi pokazać gdzie napisałem, że spotify jest ble?!? Napisałem, że tidal ma lepszą jakość w wersji hi-fi za którą płacę 40zł/m. Korzystałem ze spotify  i zmieniłem, ja słyszę różnicę i nie tylko ja https://www.tabletowo.pl/spotify-hifi-juz-blisko-jest-nazwa-uslugi/
A ja mam polewkę z laików, którzy pojęcia nie mają, ale dyskutują jakby mieli słuch Stevie Wondera, są MEGA śmieszni Smile

Jeżeli chodzi o muzykę zapraszam na to forum, a "najbardziej" tych polewających Smile No i skoro tu filmy, to tam też kino idealnie pasuje.

https://www.facebook.com/100002371586012/videos/577489297842098/

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

05-11-2023, 18:14 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-11-2023, 18:15 przez ILSA FAUST.)
(05-11-2023, 13:55)Bender napisał(a):  Na tej zasadzie powinieneś mieć polewkę, z połowy uczestników tego forum.

Ja myślę nawet, że 99% użytkowników tego forum "coś" kolekcjonuje i to w ponadprzeciętny sposób i to jest to co nas łączy, prawda?

(05-11-2023, 13:55)Bender napisał(a):  Nie oceniałbym, zwłaszcza na podstawie całkowicie subiektywnego założenia, że zawsze stoi za tym snobizm.

W moim przypadku nie jest to snobizm, tylko głęboka, postępująca, nieuleczalna choroba psychiczna.
Cytat z małżonki.

(05-11-2023, 15:04)thomasso hi-fi napisał(a):  A ja mam polewkę z laików, którzy pojęcia nie mają, ale dyskutują jakby mieli słuch Stevie Wondera, są MEGA śmieszni

To chyba było do mnie, nie czuję urazy, ale nie pozwolę aby obrażać niewidomego artystę i muszę odpowiedzieć bo inaczej Beethoven też dostanie rykoszetem.

Ostatnie, krótkie zdanie na ripostę, bo chyba pokojowo zamknąłem tę dyskusję na prośbę użytkownika:

każdy LAIK, który nie ma pojęcia o vinylach potwierdzi chyba oczywistą oczywistość, że skoro sztaby profesjonalistów, włącznie z artystami, wytwórniami, dystrybutorami, fandomami, zadają sobie trud aby miesiącami a nawet latami pracować nad wydaniami HIGH FIDELITY, VIRGIN VINYL, etc., dokładają gramów do każdego winyla (po co by to robili skoro to bujda?), zmieniają prędkość RPM na 45 zamiast 33, robią to w nadziei, żeby poprawić swoje dzieła, bo bezwartościowy first press był chu..., bo fani muzyki mają im za złe to co kiedyś tam masowo tłoczono, w szczególności fani muzyki filmowej są wkurw....na debilnie pokrojone i odarte z muzyki first pressy z lat 70-80, dlatego w tym przypadku kolekcjonowanie tylko fisrt pressów i to takich, które były w setkach tysięcy i więcej nakładów, i to w słabej kondycji kolekcjonerskiej z przetarciami, pewnie także z rysami, i to bez żadnej nawet próby porównania z obsypanymi fanowskimi i branżowymi nagrodami reedycji, to czysty i bezwartościowy SNOBIZM.

Bez urazy.

Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku