Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 25 Dalej »

Podwójne życie Weroniki / La Double vie de Veronique, reż. Krzysztof Kieślowski

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5
Opcje tematu
Podwójne życie Weroniki / La Double vie de Veronique, reż. Krzysztof Kieślowski
Offline thomasso hi-fi
Użytkownik
Liczba postów: 174
Reputacja: 9

05-11-2023, 19:25
ILSA FAUST

Akurat to było do tego co ma polewkę z ludzi, którzy mają pasje i coś słyszą. My zawarliśmy porozumienie, ja wolę 1press, Ty nowe, 180g, kolorowe i gitara. HIGH FIDELITY mam https://allegro.pl/oferta/dire-straits-brothers-in-arms-2xlp-45rpm-180g-mfsl-14288844941?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_term=test&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_krk_media_pla_pmax&ev_campaign_id=17998676602&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI6NLAoLqtggMVEwXmCh1DcAb9EAQYBiABEgKVw_D_BwE jedna z moich ulubionych płyt i wolę oryginał. Ja już jako nastolatek na winampie nie podbijałem sztucznie sopranów czy basów, korektor dla mnie nie istniał, moi rówieśnicy to robili i dziwili mi się, bo dla nich grało zdecydowanie lepiej, a dla mnie wręcz przeciwnie. Ot taki wyjątek.

Błagam skończmy już ten temat, bo okazujemy brak szacunku dla Weroniki i użytkowników, możemy się gdzieś przenieść. Ja Tobie mogę podsyłać nówki, Ty mi ciekawe tytuły, niekoniecznie soundtracki, 4 pancernych chciałbym Smile

Jestem fanem U2 oni grają teraz w Las Vegas jako pierwsi nie w 4 a 16K Smile https://businessinsider.com.pl/technologie/nowe-technologie/koncert-u2-w-nowym-obiekcie-w-las-vegas-oszolomil-widzow-i-internet/bj722ly

Proszę fotka, że mam też nowe, kolorowe i to nie jest jedyna Tongue

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Daras
Posting Freak
Liczba postów: 2,316

05-11-2023, 19:41
Jakbym czytał dyskusję pomiędzy sztucznymi inteligencjami, z pewnym szacunkiem do takich.  Rolleyes  Cool

„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.

Odpowiedz
Offline Ethan
Posting Freak
Liczba postów: 961
Reputacja: 37

05-11-2023, 19:43
I co słychać na tym 142 wydaniu Brothers in Arms? Zagrywki gitarowe Knopflera są tak samo wkuwia...ce jak w epoce czy wyszły w końcu poza schemat daddy rocka poprzez remastering? U2 w końcu nagrało coś ciekawego od czasu świetnego Achtung Baby czy od 30 lat toną w morzu infantylizmu tekstowego Bono ubranego w nudny rock środka odpowiedni dla rmfkowego zapełniania anteny w okolicach południa?

Odpowiedz
Offline thomasso hi-fi
Użytkownik

05-11-2023, 19:58
(05-11-2023, 19:43)Ethan napisał(a):  I co słychać na tym 142 wydaniu Brothers in Arms? Zagrywki gitarowe Knopflera są tak samo wkuwia...ce jak w epoce czy wyszły w końcu poza schemat daddy rocka poprzez remastering? U2 w końcu nagrało coś ciekawego od czasu świetnego Achtung Baby czy od 30 lat toną w morzu infantylizmu tekstowego Bono ubranego w nudny rock środka odpowiedni dla rmfkowego zapełniania anteny w okolicach południa?
Sam sobie odpowiedz, gardzę takimi ludźmi jak ty. Od teraz cię ignoruję, dla mnie nie istniejesz.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

05-11-2023, 20:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2023, 10:01 przez ILSA FAUST.)
(05-11-2023, 19:25)thomasso hi-fi napisał(a):  My zawarliśmy porozumienie, ja wolę 1press, Ty nowe, 180g, kolorowe i gitara

ok przyjmuję porozumienie za zawarte i trwałe Smile

----------------------------------------------------------------------------------
Jak masz coś z muzyki TYLKO filmowej to koledzy podesłali linki do odpowiednich wątków i tam się szukajmy, OK?
Zostawmy już Weronikę Preisnerowi, bo nas faktycznie ktoś zaraz zbanuje jako sztuczną inteligencję.
-------------------------------------------------------------------------------------

to nie jest tak, że wolę nowe i kolorowe, 1/3 mojej kolekcji ponad 600 winyli to właśnie first pressy, bo jeszcze nie zostały pokonane przez wznowienia albo wyszły po 2010 roku gdzie vinyle odżyły a kolory wybieram zamiast czarnych bo mnie rajcują strasznie i przy okazji podbijają wartość kolekcji. Żeby nie było, czarne dziewczyny są naprawdę najlepsze Smile

Błagam nie przesyłaj mi U2 czy DireS czy polskiego rocka - jestem antyfanem takich dźwięków, całe lata osiemdziesiąte ukrywałem się w podziemiu muzyki filmowej i elektronicznej głównie Tangerine Dream, Front 242, FLA aby jakość to przetrwać, nie rób mi tego na starość Smile
żadnego rocka, popu, poprocka o zgrozo - dlatego mam problem z soundtrackami gdzie jest składanka VA, połowa z nich nigdy się pojawi na półce szczególnie te z lat osiemdziesiątych. A dopiero lata 90 te już VA po części jestem w stanie postawić na półce co niektóre tylko, np. Sountrack do HACKERS z Larą Croft Jolie, czy HEAT Manna, tudzież kilka innych.
Do dzisiaj nie mam ścieżki do pierwszego TOP GUN-a z na półce, Maverick pokrywa te motywy, które mnie interesują z pierwszego filmu Tomka

Jak ktoś mnie pyta czego się najbardziej wstydzę, to zawsze odpowiadam, że za Limahla z lat 80-ych Smile

Jedna z niewielu składanek muzyki z lat 80 tych jako soundtrack, która o dziwo mi podeszła to Atomic Blonde, głównie za sprawą LONDON CALLING the Clash i ten klimat Berlina Zachodniego i fenomenalny występ babskiego Johnego Wicka, to nawet 99 luftbalons jestem w stanie ogarnąć.

Jestem totalnie obrażony od prawie 40 lat na soundtrack do Risky Business gdzie na 11 utworów jest 5 utworów Tangerine Dream (u szczytu kariery - Love On A Real Train (Risky Business) to najlepszy ich utwór w mojej opinii) a pozostałe 6 utworów to straszna sprawa, jakiś phil collins no ale Prince to już przelała się szala goryczy...jeszcze jakby na jedną stronę winyla dali tylko Tangerine Dream a na drugą reszte to zgodą - biorę nożyk robię wielki krzyżyk i słucham tylko pierwszej strony, ale nie mydło i powidło - nie mogę tego do dzisiaj wybaczyć. Oczywiście jest bootleg tylko z 14 utworami TD ale raptem 33 egz na świat wydany rok temu dopiero dla członków jakiego tam clubu i żaden drań nie chce mi tego sprzedać, no ale nie wytrzymali tego Prince'a i żyłka pękła i se wydali dla siebie.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,179
Reputacja: 276

05-11-2023, 20:59
Czy admin / moderator zrobi w końcu porządek z tym bajzlem?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,501
Reputacja: 130

05-11-2023, 21:01
Panowie ILSA FAUST i thomasso hi-fi
Nie lubię cytować samego siebie, ale:
(04-11-2023, 20:44)sebas napisał(a):  Jest już stosowny wątek:
https://forum.filmozercy.com/watek-vinyl-wydania-soundtrackow?page=5

Naprawdę, dyskusja ciekawa, ale to nie jest właściwe miejsce  na nią.

Proszę uprzejmie kogoś z Adminów o przeniesienie do wskazanego przeze mnie wątku postów od 17-tego włącznie lub utworzenie nowego wątku dla powyższej dyskusji. Z góry  wszystkim dziękuję.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline thomasso hi-fi
Użytkownik

05-11-2023, 21:21
(05-11-2023, 21:01)sebas napisał(a):  Panowie ILSA FAUST i thomasso hi-fi
Nie lubię cytować samego siebie, ale:
(04-11-2023, 20:44)sebas napisał(a):  Jest już stosowny wątek:
https://forum.filmozercy.com/watek-vinyl-wydania-soundtrackow?page=5

Naprawdę, dyskusja ciekawa, ale to nie jest właściwe miejsce na nią.

Proszę uprzejmie kogoś z Adminów o przeniesienie do wskazanego przeze mnie wątku postów od 17-tego włącznie lub utworzenie nowego wątku dla powyższej dyskusji. Z góry wszystkim dziękuję.
Zgadzam się, ja już tu nie pisałem, ale pojawił się ktoś komu musiałem. Jak się da to przenieść to poprosimy, jak nie to wykasować do wiadomości dotyczącej filmu. Sorki jeszcze raz

Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku