Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 26 Dalej »

Ronin (1998)

Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »
Opcje tematu
Ronin (1998)
Offline ILSA FAUST
IMF
Liczba postów: 512

06-08-2023, 12:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2023, 12:34 przez ILSA FAUST.)
(06-08-2023, 12:20)Mefisto napisał(a):  Zniżka to była jak stał poniżej 20$, i do tego miał kodzik. Teraz jest normalna cena.

Tak, jest zniżka "marketingowa" Smile
nie wiedziałem wcześniej poniżej 20$ - jeśli Tobie się udało tak kupić to super,
w pre-order miałem kłopot z ze złożeniem zamówienia...potem się wyprzedał...a jest świeżo po premierze i była panika na blu-ray.com, że filmu już nie ma - więc nie chciałem ryzykować i kupiłem ze zniżką "marketingową" jak film znowu się pojawił na amazonie, tym bardziej, że w USA dostawy DPD działają lepiej niż w UK - no ale słono kosztują...ale przynajmniej wiem, że w tydzień film dojdzie.
jakieś tam popularne masowe wydania można czekać na promki, ale wydania Kino Lorber, Arrow robią się niszowe, nakłady małe - więc przy tych wydaniach nie ryzykuję czekając na promki - potem 3x tyle na e-bay...a jak mam ochotę na film to już w ogóle nie czekam na promki...bo co jak ochota przejdzie? Smile

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,717
Reputacja: 172

06-08-2023, 12:41
(06-08-2023, 12:34)ILSA FAUST napisał(a):  jeśli Tobie się udało tak kupić to super

Nie, ja wciąż nie kupiłem Smile

(06-08-2023, 12:34)ILSA FAUST napisał(a):  ale wydania Kino Lorber, Arrow robią się niszowe, nakłady małe

Bez przesady. Sporo zależy oczywiście od tytułu, ale generalnie większość KL czy Arrow, a nawet Shout leży dość długo. To na wydania limitowane trzeba uważać, a w przypadku Arrow, jeśli chcemy mieć książeczkę, warto kupić wcześniej, zanim zejdzie pierwsza partia.

Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

06-08-2023, 13:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2023, 13:21 przez ILSA FAUST.)
(06-08-2023, 12:41)Mefisto napisał(a):  Sporo zależy oczywiście od tytułu, ale generalnie większość KL czy Arrow, a nawet Shout leży dość długo. To na wydania limitowane trzeba uważać

Teraz to już "zwykłe" wydania powoli stają się limitowane...(vide Shout), w tym przypadku dostałem ze SLIP COVEREM bo część ludzi dostała już bez slipa, w tym sensie po części jest to wydanie limitowane (pierwszy nakład ze slipem), po drugie - tak, sporo zależy od tytułu a ten "tytuł" mam na celowniku do obejrzenia po niedawanej powtórce HEAT na 4K - więc zakup bez wahania...po co mi za rok za 19,99 USD jak muszę rok czekać na obejrzenie?...po trzecie ten tytuł (pewnie pierwszy PRESS ze slipem) faktycznie się wyprzedał i trzeba było czekać na drugi rzut z zamówieniem, a masz pewność czy drugi rzut będzie w ogóle jak teraz rządzi na świecie streaming Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

06-08-2023, 13:38
(06-08-2023, 13:16)ILSA FAUST napisał(a):  w tym sensie po części jest to wydanie limitowane (pierwszy nakład ze slipem)

Ale bądźmy poważni - kawałek obwoluty z tekturki trudno uznać coś niezwykle ważnego/limitowanego. Zwłaszcza, że slipy to nie jest jakaś domena danych wydawców, bo i u "głównych wytwórni" są obecne, zwłaszcza teraz w 4K.

(06-08-2023, 13:16)ILSA FAUST napisał(a):  a masz pewność czy drugi rzut będzie w ogóle jak teraz rządzi na świecie streaming

Skoro jest zainteresowanie to będzie.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,884
Reputacja: 124

06-08-2023, 13:47
(06-08-2023, 10:22)ILSA FAUST napisał(a):  HAL, mój egzemplarz 4KUHD już dotarł z USA - w tydzień DPD bez żadnych dopłat

Ja też już mam i nawet zdążyłem obejrzeć  Tongue
Mogę rozwiać ewentualne obawy co do jakości, bo jest świetnie - drobniejsze i mniej hałaśliwe ziarno, więcej szczegółów, kolorystka natomiast bardzo zbliżona do wydania Arrow i nie ma tu jakiś "rewolucyjnych" zmian, widać większe zróżnicowanie i nasycenie, czasem jest cieplej, a czasem chłodniej:
https://caps-a-holic.com/c.php?a=1&x=266&y=440&d1=18256&d2=18255&s1=211068&s2=211039&l=0&i=8&go=1

https://caps-a-holic.com/c.php?a=1&x=440&y=260&d1=18256&d2=18255&s1=211055&s2=211026&l=0&i=21&go=1

Są takie ujęcia w KL, gdzie skóra aktorów wygląda blado w porównaniu do zaczerwienionej w Arrow i w tych wypadkach bardziej podoba mi się starsze wydanie, bo ja ogólnie jestem ciepłolubny Tongue

https://caps-a-holic.com/c.php?a=1&x=454&y=256&d1=18256&d2=18255&s1=211061&s2=211032&l=0&i=15&go=1

(06-08-2023, 10:22)ILSA FAUST napisał(a):  może się wyprzedać, bo jest duży hype na to wydanie...

I tu też mogę rozwiać ewentualne obawy, bo odkąd kupiłem UHD "Spaceballs", regularnie kupuję wydania 4K od KL  i nie znam takiego przypadku, żeby jakiekolwiek tytuł się wyprzedał, jedyna rzecz która się wyczerpuje, to slipcovery i tutaj jeżeli komuś zależy i chce mieć pewność, to faktycznie nie ma co czekać.
Ronina nie widziałem poniżej 20$, ale trzeba sprawdzać, bo często można kupić KL na amazon.com za 19.99 lub mniej:

19.99 $

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline ILSA FAUST
IMF

06-08-2023, 14:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2023, 14:14 przez ILSA FAUST.)
(06-08-2023, 13:47)HAL 9000 napisał(a):  Mogę rozwiać ewentualne obawy co do jakości, bo jest świetnie - drobniejsze i mniej hałaśliwe ziarno, więcej szczegółów

świetna wiadomość, wolę drobniejsze ziarno a główna zaleta 4K to większa szczegółowość.
Nie napisałeś nic nt. Dolby Vision...ale zakładam że jest bardzo dobrze...
po urlopie seans we wrześniu

(06-08-2023, 13:38)Mefisto napisał(a):  Ale bądźmy poważni - kawałek obwoluty z tekturki trudno uznać coś niezwykle ważnego/limitowanego

Mefisto,
ludzie potrafią zapłacić 100 USD extra za wyprzedane wydanie ze SLIP COVEREM...Ja kolekcjonuję STEELBOOKI (ok. 70% całej kolekcji), potem FULL SLIPY, SLIP COVERY (ok. 15 % kolekcji), reszta to zwyklaki bo nie ma ani steela ani slipa...przy kolekcji 1200+ zwyklaki naprawdę marnie się prezentują na półce i często lądują w wolnych slotach w stali jeśli są powiązane z wydaniem ze stali Smile - niestety są filmy, które mają tylko zwyklaki wydane....w końcu liczy się KINO...znam kolegów, którzy kolekcjonują tylko SLIP COVERY i są w stanie pójść w ogień za wydanie z "kawałkiem obwoluty z tekturki"...Dla mnie porządne wydanie filmu w STEELU lub w SLIPACH oraz muzyka na Vinylu (jeśli jest dobra i jest wydana na krążku) to tak jak SPECIAL FEATURE na dyskach bonusowych...to przedłużenie czerpania przyjemności z seansu...ale i przed seansem Smile
w przypadku RONINA mam i STEELBOOK ZAAVI i SLIP COVER z KL...po projekcji zdecyduję co zostanie w kolekcji, może tak być że dyski z KL pójdą do STEELBOOKA a SLIP do sprzedania...nie wiem jeszcze bo mam także the SCORE z KL z DeNiro także ze SLIP COVEREM i pewnie staną obok siebie...mając na uwadze "strukturę" mojej kolekcji to rzadko są to promki...czasami liczą się sekundy aby kupić jakiś preorder...ale tak, chętnie przygarniam zwyklaki te mniej ważne, czy klasyki uzupełniające kolekcję w promkach Smile

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

06-08-2023, 14:15
(06-08-2023, 13:47)HAL 9000 napisał(a):  Ronina nie widziałem poniżej 20$, ale trzeba sprawdzać

Było tak w czerwcu, czyli w okolicach premiery. Polecam zainstalować sobie keepa, które śledzi ceny.

(06-08-2023, 13:47)HAL 9000 napisał(a):  Są takie ujęcia w KL, gdzie skóra aktorów wygląda blado w porównaniu do zaczerwienionej w Arrow i w tych wypadkach bardziej podoba mi się starsze wydanie, bo ja ogólnie jestem ciepłolubny

Akurat Ronin to dość zimny film, czyli KL bliżej do oryginału niż Arrow.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,884
Reputacja: 124

06-08-2023, 14:56
Nie wiem jak inni, ale mnie się nie zdarza kupować na amazon.com pojedynczych wydań, po prostu za drogo to wychodzi - kupuję jak przynajmniej 3-4 filmy osiągną akceptowalną dla mnie cenę.
Amazon promuje "hurtowników" Big Grin

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,857
Reputacja: 772

08-12-2023, 23:07
Wczoraj u Niemców wyszło 4K.

[Obrazek: 31DMuaFl.jpg] [Obrazek: zqlYqHWl.jpg]

Steelbook -> https://shop.capelight.de/detail/index/sArticle/35845/sCategory/76
Mediabook -> https://shop.capelight.de/detail/index/sArticle/35844/sCategory/76

Są angielskie napisy. Ponoć w UK Arrow obejdzie się smakiem i dystrybucją wydania UHD zajmie się Altitude, a więc będzie dokładnie ta sama płyta co u Niemców.
Nicwood z forum.blu-ray.com twierdzi, że obrazek jest lepszy niż w USA od Kino Lorber -> click.

Cytat:I have some great news to share. Capelight’s Ronin UHD is phenomenal and improves on the Kino more noticeably than I thought.

[...]

LSP tightened up the grain in all areas of concern on the Kino, namely highlights. In DV, the Kino never looks really bad but when watching the film I always felt where things were very close to collapsing. None of this is a problem on the Capelight.
Compared to that, the Kino UHD looks slightly filtered and less detailed despite their authoring house actually doing a very good job on that film compared to others which fared significantly worse.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

08-12-2023, 23:22
Świetny news. Dobrze, że się wstrzymałem.

Odpowiedz
Strony (5): « Wstecz 1 2 3 4 5 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku