Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne

Strony (19): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 19 Dalej »

Opcje tematu
Szczepan600 - Kolekcja VHS/DVD/BD i inne
Offline ashka
酒人
Liczba postów: 113
Reputacja: 4

10-04-2015, 13:38
Nie, nie, zero złośliwości, zakupy pierwsza klasa - ale nie nabijaj się już z Interstellar Cry

"Zrozumieć komiks" skupia się tylko na komiksie amerykańskim czy sięga za jakiś ocean?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline blu-ray fan
Kolekcjoner BD
Liczba postów: 67

10-04-2015, 13:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2015, 18:50 przez blu-ray fan.)
Interstellar - to totalnie beznadziejny film,szkoda kasy aby go kupić,bajka dzwoneczek jest 100 razy lepsza

szczepan:

napisałem tak ogólnie co o tym filmie sądze,porównanie przypadkowe,nie miałem ciebie na myśli ani twojej kolekcji

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

10-04-2015, 16:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2015, 16:38 przez Szczepan600.)
Asha ja się nie nabijam... ja go krytykuję :-) I będę to robił, bo to po prostu głupio naiwniacki film, który pragnie by go brano na serio :-D. Dzwoneczek w swojej kategorii faktycznie może być lepszy :-). Nie oglądałem. ale może tak być ;-)... tam by przynajmniej przeszła "siła miłości". Nic co kupiłem na BD nie jest gorsze... na DVD są jakieś pozycje przypadkowe wiec może 2-3.

Co do Zrozumieć komiks... jestem na przedzie, ale nie wygląda by to miało stricte odwoływać się do komiksu USA, frankofonii czy Mangi... to bardziej odwołania do sztuk wizualnych ogółem. Uniwersalna nauka i próba zrozumienia języka komiksu. Tak mi to na ten moment wygląda.

A ten dokument to Birth of the Living Dead (chociaż częściej odnajdziesz pod tytułem Year of the Living Dead)... kupiłem go trochę w ciemno, ale wygląda na standardowe gadające głowy opowiadające o czasie powstania filmu... ciekawostki, napięcia temu towarzyszące itp. Standard, ale ja lubię taki stuff.

Odpowiedz
Offline ashka
酒人
Liczba postów: 113
Reputacja: 4

13-04-2015, 11:15
Gust to rzecz subiektywna, ale wg. mnie Interstellar, choć nie doskonały, jest świetny, dawno nie było takiego sci-fi. Na drugim końcu jest absurdalnie głupia Grawitacja i to niestety jest nie do przejścia - pocieszam się, że każdy z tych filmów jest adresowany do innej widowni. :-)

blu-ray fan - porównania do Dzwoneczka nie będę komentować, każdy wybiera filmy na swoje możliwości.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

13-04-2015, 12:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2015, 15:37 przez Szczepan600.)
Ashka... posucha w gatunku nigdy nie skłaniała mnie do zawyżania ocen. Inter ma tak dużo wad, przy tak dobrym składzie realizacyjnym, że jest jednym z większych rozczarowań ostatniego czasu. Najgorsze iż ten film nawet nie buduje atmosfery przygody czy zaskoczenia (czy serio ktoś nie rozgryzł ostatecznego twistu po dosłownie 10minutach filmu?). Scenariuszowo jak się zastanowić to też dużo sensu tam nie ma, a dodatkowo natykamy się na sporo Taniochy. Film w ogóle nie ustępuje głupotami Grawitacji, do której mam tyle, że bohaterka jest na dosłownym God Mode, a patos wylewa się tak bardzo, że zabrakło tylko płonącego Orła Bielika w płomieniach atmosfery. No famuła to Open Water w kosmosie :-D (ale to da się przeżyć).

Ja jednak nie narzekam na kondycje SF. Ex Machina, Strażnicy Galaktyki, Ona (chociaż to delikatne sf) mi wystarczą... a na solidne Space-Journey jeszcze czekam. Interstella dał dopiero przed-smaczek takiego kina, ledwie mazną klimatem... który umarł pod toksyczną chmurą fabuły.

Odpowiedz
Offline Marioo
Grammar Nazi
Liczba postów: 848
Reputacja: 60

13-04-2015, 13:34
Już niedługo będą kolejne space SF: w tym roku dostaniemy Jupiter: Intronizacja, Marsjanina a w przyszłym Passengers.

Odpowiedz
Offline Haqu
Stały bywalec
Liczba postów: 372
Reputacja: 9

13-04-2015, 15:05
Jupiter jest absolutnie beznadziejny Big Grin

Odpowiedz
Rupert1138
Niezarejestrowany

11-09-2015, 17:23
Najwspanialsza kolekcja filmowa jaką w życiu widziałem!!! Smile

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

11-09-2015, 18:40
Rupert-> Hej, dzięki... zawsze miło usłyszeć. Poprzeglądaj jeszcze forum bo kilku kolegów ma tu bardzo fajne zbiory... no i nie mam najmniejszych szan w walce na "fajność" z zagranicznymi kolekcjonerami :-D.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

23-01-2016, 16:08 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2016, 16:14 przez Szczepan600.)
Witajcie Koledzy/Koleżanki .

Jak być może niektórzy zauważyli od dawna nic nie wrzucałem. Bynajmniej z powodu zaprzestania rozwoju kolekcji. Po prostu w pewnym momencie jakoś przestałem robić fotki nowych zakupów, układałem na półki... i tak zapominałem o Upach. Potem zrobiło się tego za dużo i zbyt trudno było wyselekcjonować co jest nowe, a co nie... więc odpuściłem. Jednakże chętnie wrócę do jakiejś regularności.

Jednak co się wydarzyło w tych miesiącach?

W ciągu tych mniej więcej 9 miesięcy, do kolekcjo doszło naprawdę sporo DVD, zapewne 50/60+ BD i nawet kilka VHS. Odwiedziłem kilka festiwali i zgarniałem autografy na Filmach/Komiksach/Książkach. Być może najlepiej rozwijała się właśnie kolekcja komiksowa, gdyż to w nią i gry pakowałem swoje fundusze. Filmy lekko przystopowały, ale to też dlatego, że już nie kupuję z Amazonu itp. (kurs walut+Przesyłka... średnio mnie takie ceny jarają jak za filmy w Ang.). Prywatnie nieco mocniej osiadłem w świecie filmu i tak sobie kombinuję na różne strony.

A teraz jakieś fotosy. Nie jestem w stanie obecnie porobić fotek nowych filmów czy komiksów. Doszło tego dużo i coraz rzadziej jestem przy kolekcji. Jednakże dość spoko mogę ująć wszystko co doszło do kolekcji Gier. Więc poniżej większość moich zakupów growych i kilka wrzutek z innym stuffem, które odnalazłem na Telefonie.

I. PS4/PS3 W Maju 2015 stałem się bardzo radosnym posiadaczem nowego sprzętu. Przez ten czas Zakupiłem sporo wydań pudełkowych i chyba jeszcze więcej cyfrowych (tych wiadomo na fotce nie pokażę). Nie zaniedbałem jednak 100% PS3 i też coś tam wpadło. Niektóre gry to jednak tylko element edycji kolekcjonerskiej, więc pod poszczególnymi fotami wrzucę też wizualizacje odpowiednich kolekcjonerek.

[Obrazek: IMG_1725_zpsbealdhmh.jpg]

[Obrazek: IMG_4347_zps82l38q3z.jpg]

Wiedźmin 3 jest w edycji kolekcjonerskiej, ale co ciekawe z XO (więc najpełniejszej). Taką udało mi sie kupić, a potem za nie najgorszą kasę sprzedałem sam dysk.

[Obrazek: z16482335Q,Wiedzmin-3--Dziki-Gon.jpg]

[Obrazek: IMG_4349_zpsgre0ic1f.jpg]

1. The Order 1886.

[Obrazek: TheOrderCollectorsEdition.jpg]

2. Dying Light.

[Obrazek: 20141031175408.jpg]

3. The Evil Within.

[Obrazek: EvilWithinLE_PDP.jpg]

[Obrazek: IMG_4350_zpshg6a2xa6.jpg]

[Obrazek: IMG_4351_zpsftf6fpp9.jpg]

1. Watch Dogs

[Obrazek: preorder_dedsec_edition_content.png]

2. Lord of the Fallen

[Obrazek: 76935044.jpg]

[Obrazek: IMG_4365_zpsjmiwnctg.jpg]

1. Batman Arkham Origins

[Obrazek: 4be4_batman-arkham-origins-kolekcjonerka.jpg]

[Obrazek: IMG_4353_zpstzbgw0nl.jpg]

II. PSX/PSP.
Ostatnio gry na PSP chadzają w różnych składach/lombardach itp. po 5-15zł. Tak więc wzmocniłem nieco swoją przenośną, wysłużoną platformę.

[Obrazek: IMG_4352_zps9ou7y0wp.jpg]

[Obrazek: IMG_4355_zpsvk9figiy.jpg]

III. PS2.[b][/b] Nigdy nie zaniedbywałem klasyki, tak więc gdy dopadłem się do taniego źródła gier na PS2... kolekcja urosła.

[Obrazek: IMG_4358_zpsqlcufinw.jpg]

[Obrazek: IMG_4359_zpsoz28vfp9.jpg]

[Obrazek: IMG_4360_zps2zze9xwg.jpg]

[Obrazek: IMG_4361_zpsyfcxnpvh.jpg]

[Obrazek: IMG_4362_zpsrgypuj2d.jpg]

[Obrazek: 123_zps3n4xqzof.jpg]

IV. Inne.
Kilka Audiobooków i fotki Autografów od Abela Ferrary i Petera Stricklanda.

[Obrazek: IMG_4356_zpsplsccqjm.jpg]

[Obrazek: IMG_2122_zpsnenrujb4.jpg]

[Obrazek: IMG_2132_zps6vmltx0u.jpg]

[Obrazek: IMG_2133_zps4d2zimwb.jpg]

[Obrazek: IMG_2134_zpsyezr9rj7.jpg]

[Obrazek: IMG_2123_zps0d8wr5kr.jpg]

I to koniec. Jednak podzielę się z wami jeszcze jednym spostrzeżeniem. Gdy już ustawiłem swoje PS4, pierwszy raz spojrzałem na cały sprzęt i jakoś dziwnie poczułem się fanboyem Sony... którym nigdy nie byłem i nie jestem :-D.

[Obrazek: IMG_1728_zpscprqwb4l.jpg]

Odpowiedz
Strony (19): « Wstecz 1 ... 5 6 7 8 9 ... 19 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku