Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »

Kino Vs Streaming w czasach koronawirusa

Strony (9): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 9 Dalej »

Opcje tematu
Kino Vs Streaming w czasach koronawirusa
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,570
Reputacja: 98

02-05-2020, 15:27
(01-05-2020, 20:49)Glaeken napisał(a):  nocne maratony

Oj tak. Maratony potrafią mieć bardzo niepowtarzalny klimat i niekiedy atmosfera jest jak na koncercie (brawa itp.) Big Grin

Tak swoją drogą, muzyki na żywo też nie zastąpi płyta SACD i choć w sporze Menuhin-Gould, opowiadam się po stronie wybitnego pianisty i kluczowej roli fonografii, bo przecież nie każdy ma możliwość usłyszeć ulubionego artystę na żywo, pomijając już fakt, że obaj panowie dawno nie żyją. To jednak, koncerty są czymś wyjątkowym i niepowtarzalnym.
Na pożegnalnej trasie Slayera byłem 2 razy - warto było  Heart

Tak więc, niech żyje kino i muzyka na żywo!

Jak ktoś miał/ma możliwość oglądać nieme filmy z taperem to zazdroszczę.
Jest/był też cykl "Star Wars" z orkiestrą.

Odbiegając już całkowicie od tematu, ale pozostając w kręgu odbioru dóbr kultury (komiksy, grafiki): papier>>>>>>cyfra

(01-05-2020, 17:52)Mierzwiak napisał(a):  Chyba raczej Di$ney jeśli już chcesz się bawić w taką pisownię, bo wyszedł Ci Sisney.

Dokładnie. Trollololo też trzeba umieć, albo chociaż umić Big Grin
Podam gotowce na przyszłość:
Di$n€y
Di$n€¥
Dla zaawansowanych:
(Naira)
Di$₦€¥
(Dong)
₫i$₦€¥

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

03-05-2020, 11:33
(02-05-2020, 01:18)Szczepan600 napisał(a):  Z punktu widzenia miłośnika filmów kina powinny zdychać jak najszybciej, bo od dawna żadne z nich świątynie filmu, a raczej festiwale partactwa i dziwności.
Zgodzę się ze wszystkim co napisałeś ale z drugiej strony w takim tempie niedługo zabunkrujemy się w swoich mieszkaniach i będziemy łykać film za filmem leżąc na kanapie, wpieprzając popcorn oraz wdychając własne pierdy Smile
Kiedyś bilety były drogie, sklepików praktycznie nie było, siedzenia skrzypiały a po 1h bolała od nich dupa (kulturę osobistą wspołwidzów pominę bo chamstwo w kinie było od zawsze), taśma czasem się urywała, zdarzały się przestoje w seansie, klima szwankowała, dźwięk się gubił ALE to w niczym nie przeszkadzało celebrować filmu. Teraz mamy wszystko pod ręką, technologia poszła naprzód i odnoszę wrażenie, że zupełnie tego nie doceniamy.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

03-05-2020, 13:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2020, 13:53 przez Szczepan600.)
Inaczej, to wszystko bardzo przeszkadzało... ale nie miałeś wyboru :-) (pewnie nawet się mówiło „to część doświadczenia”)

A co do izolacji. Cóż Dla mnie nic strasznego, ogółem to idąc do kina nie czuje się strasznie „social”. Bo to nadal obcy ludzie, z którymi nie gadam w zamkniętej sali, gdzie wąchamy pierdy wszystkich (bo pierdzą i my to wiemy). Bardziej traktuję to jako przedłużenie swojego hobby i zmianę otoczenia, ale nie jest tak, ze nie mogę bez tego żyć.

Dlatego ja nadal nie będę ich bronił (bo nie mam za co)... ale lubię i pewnie nadal będę łaził :-D

Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

03-05-2020, 18:56
(03-05-2020, 13:53)Szczepan600 napisał(a):  Inaczej, to wszystko bardzo przeszkadzało... ale nie miałeś wyboru :-)
Po prostu pójście do kina celebrowało się zupełnie inaczej niż teraz. Planowało się z dużym wyprzedzeniem, jak jakąś podróż do innego miasta. Wszelkie niedogodności się ignorowało albo w ogóle się na nie nie zwracało uwagi bo najważniejszy był sam film. Teraz w jednej ręce nachosy, w drugiej cola, w zębach popcorn, gogle 3D, super-mega-wygodny fotel i inne chuju-muju a przed seansem obowiązkowy blok reklamowy... samo przygotowanie trwa i kosztuje więcej i jest ważniejsze niż sam film. W takich starych, skrzypiących, śmierdzących wilgocią kinach zakochałem się w Obcym czy T2 bo skupiałem się TYLKO na tym co dzieje się na ekranie. Jest obraz, jest dźwięk, siedzę na dupie... no i super.. więcej do szczęścia nic nie trzeba. Oczywiście patrzę przez pryzmat zauroczonego magią Hollywoodu szkraba niemniej jednak wrażenie było tak ogromne (bez Imaxów, 4DXów, 3D i innych dupereli), że pozostało do dziś. Klimat.

Moje aukcje na OLX
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

28-05-2020, 09:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2020, 09:07 przez Gieferg.)
Niby mają otwierać kina, ktoś się wybiera?
Mi się tam oglądanie filmu w maseczce nie uśmiecha, poza tym i tak nie ma żadnych filmów, na oglądaniu których w kinie by mi zależało, więc póki co dziękuję, postoję.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,509
Reputacja: 130

28-05-2020, 09:17
@Gieferg
Ja mam 4 vouchery jeszcze nie wykorzystane. Za jakiś miesiąc chętnie bym poszedł. Repertuar jest pewnym probemem, ale jakby jakieś ciekawsze tytuły z początku tego roku i ewentualnie drugiej połowy poprzedniego powatarzali, to chętnie bym skorzystał...

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline frantic85
Użytkownik
Liczba postów: 234
Reputacja: 3

28-05-2020, 09:31
Multikina, Cinema City oraz Heliosy nie otworzą się 6 czerwca, podali już oficjalne komunikaty.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

28-05-2020, 09:31
Maseczka do zdjęcia jak tylko zgasną światła na sali. Jeśli Tenet naprawdę trafi do kin w lipcu, a CinemaCity się otworzy, to będę chciał się wybrać. Poza filmem Nolana chyba pierwsza interesująca mnie premiera to Bond w listopadzie, więc być może dopiero wtedy po raz pierwszy od stycznia postawię nogę w kinie.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Pablo0909
Stały bywalec
Liczba postów: 732
Reputacja: 29

28-05-2020, 11:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2020, 11:27 przez Pablo0909.)
(28-05-2020, 09:31)frantic85 napisał(a):  Multikina, Cinema City oraz Heliosy nie otworzą się 6 czerwca, podali już oficjalne komunikaty.

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Wykończą je. Powstaną Wielkie Kina Narodowe Big Grin  Będzie jak za komuny, gdzie wszystko było "własnością" ludu pracującego miast i wsi, tak teraz wszystko będzie "własnością" Narodu" Big Grin  Big Grin

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,479
Reputacja: 218

28-05-2020, 12:35
(28-05-2020, 09:31)Juby napisał(a):  Maseczka do zdjęcia jak tylko zgasną światła na sali.
Tylko w ten sposób łamiesz przyjęte zasady a co gorsza tym czynem nie zwiększasz zagrożenia dla siebie tylko dla innych. Myślę, że większość osób spodziewa się tego typu zachowań więc przypuszczalnie do kin wybiorą się tylko osoby, które nie przejmują się zbytnio możliwością zarażenia. To trochę jak z gadaniem, świeceniem telefonem czy mlaskaniem/siorbaniem, co z tego że przeszkadzam innym ważne że ja bawię się dobrze Wink

Odpowiedz
Strony (9): « Wstecz 1 2 3 4 5 ... 9 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku